Kiélezett csatában nyert a Körmend

Papp László Tamás 2022-05-21 21:14:00
Oroszlányba látogattak a körmendiek.

A bball1 portál tudósítása szerint:

Stokes és Gordon összjátékát követően utóbbi juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, de a ráadás büntetőt kihagyta. Válaszként Mesicek csinált egy bravúros 3+1-es akciót, ráadásul ez Gordonnal már a második személyi hibája volt, rögtön a meccs elején (4-2). Stokes egyenlített középtávolról, majd egy triplát is elsüllyesztett (4-7). Jól bekezdtek a felek, Calhoun távolija is beakadt, majd Ihring leosztásából Burns zsákolt (9-7). Takács betörése célt ért, de Carev révén már a harmadik trojkáját szerezte az MVM-OSE Lions, majd Ihring fejezett be egy gyorsindítást (14-9).

Stokes vezérletével tartotta magát a Körmend, de összességében őrizte az előnyét a hazai alakulat (20-14). Egy újabb szerzett labdából Mesicek dobhatott üres ziccert – mindeközben White a bokájához kapott -, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (22-14). Sikerült is visszakapaszkodnia a vendégeknek négy pontra White távolijával, Stokes távoli duplájávalpedig tovább faragtak a hátrányukból (23-21). Dorogi büntetőjével folytatódott a találkozó, majd Ihring tett hozzá kettőt, de Durázi hármasa jókor jött a túloldalon (26-24). A hátalevő másfél percben már csak Ihring büntetőit jegyezhettük fel, 28-24-gyel zárult az első negyed.

Parrish közel másfél perc után szerezte meg a második felvonás első kosarát, Durázi egy szép alapvonali belépéssel válaszolt (30-26). Ezúttal nem ment olyan jól az oroszlányiak támadójátéka, időt is kért Sebastjan Krasovec (30-28). Martinez és Durázi összjátékának köszönhetően meglett az egyenlítés is a körmendieknek. Mindkét oldalon jött egy-egy kosár, majd Molnár büntetőzött pontosan, ám Szavics révén fordítani tudott a vasi együttes (34-35).

Krivacsevics is hozzátette a magáét egy visszazsákolt labdával, nem tudott egyelőre kilábalni a gödörből az Oroszlány, ráadásul Ferencz távolija is a gyűrűben kötött ki (34-40). Mesicek egypontosai hosszú hazai gólcsendet törtek meg, de Stokes azonnal válaszolni tudott egy 2+1-es akcióval (36-43). A félidő hajráját is jobban bírta az Egis Körmend, amely végül kétszámjegyű előnnyel mehetett a nagyszünetre. 36-48.

A fordulás után White belépése kosarat ért a körmendieknek, ezzel pedig már tizennégy pont volt a felek között, és hiába jött egy büntető a hazaiaktól, tovább nyílt az olló a felek között (37-54). Mesicek egy zsákolással próbálta tartani az övéit, de sokáig nem sikerült közelebb férkőzni (41-56). Szavics egy sarokhármassal jelentkezett, Mesicek szinte ugyanonnan talált be a túloldalon, de White egyből hozzátett egy távolit, időt kértek a hazaiak (44-62).

Ferencz gyorsindításos triplájával már a húsz is meglett közte, kezdett eldőlni a találkozó (44-65). Apró kosarakkal próbált zárkózni az Oroszlány, olyannyira, hogy Parrish távolijával már tizenkettő is volt közte, de két jó akcióval zárta a negyedet a Körmend. 55-71.

Az utolsó negyed Ihring hármasával indult, de az irányító ezután kapott egy technikai hibát. Henry büntetői, majd Parris távolija következett, ráadásul a légiós újabb trojkát sülleysztett el, ezzel pedig hosszú idő után bejött tíz pont alá az MVM-OSE Lions (64-73). Stokes visszalépős hármasa jókor jött a vendégeknek, majd Burns dobhatott két büntetőt. Az első lejött, a második bement,White négy ponttal válaszolt (65-80).

Gordon egy nagy szerelés után zsákolt egy hatalmasat, aztán eladta a labdát az Oroszlány, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Az első negyedet remekül kezdte az MVM-OSE Lions, de ezután visszaesett, míg az Egis Körmend kemény, magabiztos játékkal húzta be a találkozót, így kiegyenlítette a párharcot. 86-91

A párharc állása: 1-1.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend  86-91 (28-24, 8-24, 19-23, 31-20)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Oroszlány: Ihring 11/3, Mesicek 25/6, Carev 3/3, Calhoun 12/9, Burns 7. Cserék: Ruják 3/3, Parrish 20/15, Dorogi 1, Molnár 4.

Körmend: Stokes 30/12, Takács 2, White 20/6, Szavics 12/3, Gordon 6. Cserék: Martinez -, Ferencz 9/6, Durázi 7/3, Henry 3, Krivacsevics 2.

Szólj hozzá!

Tízéves rekordot is megdönthetnek az idei viharkárok

A biztosítók adatai szerint csak júniusban 2, 2 milliárd forint kár keletkezett.

Feloldották a forgalomkorlátozást Lébénynél

Teherautó borult fel, ezért volt sávlezárás.

Zivatar és napsütés is lesz

Erős széllökések lehetnek.

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.