A Kézilabda Szövetség jóváhagyta a szombathelyi kézilabda-csarnok tervezési pályázatát

Papp László Tamás 2022-05-21 10:16:27
Ha a tervek is jóváhagyásra kerülnek, akkor elkezdődhet a kivitelezés is.

Igazán örömteli hírekről tájékoztathatjuk szurkolóinkat, közösségünket: a Magyar Kézilabda Szövetség a napokban jóváhagyta a kézilabda-csarnok tervezésre vonatkozó TAO-s beadványunkat, pályázatunkat

közli a szombathelyikezilabda.hu

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Mindezzel egy újabb nagy lépést tettünk álmaink otthonának megvalósításához, hiszen a tervezéssel hivatalosan is elindulhat a munka érdemi része. Ha pedig a tervek is jóváhagyásra kerülnek, akkor elkezdődhet a kivitelezés is. A csarnok projektünk mellett teljes vállszélességgel kiálló tiszteletbeli elnökünk, Dr. Hende Csaba további részleteket is elárult.

– írják ugyanitt.

A Magyar Kézilabda Szövetségtől kijött a jóváhagyó határozat, így a kézilabda-csarnokhoz tervezéséhez szükséges költségek TAO-forrásból kerülhetnek biztosításra. Ezzel teljesítettük az első feladatot és megtettük az újabb nagy lépést álmaink megvalósításához. A következő feladatunk a TAO-s támogatók bevonása és akkor utána elkezdődhet a tervezés, hogy céljainkat elérve minél előbb felépüljön Szombathely kézilabda-csarnoka” – mondta Hende Csaba.

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy jóváhagyta a csarnok-tervezésre vonatkozó pályázatunkat és természetesen köszönettel tartozunk Szombathely városának, hiszen a telek biztosításával minden akadály elhárult a pályázat beadása előtt

– teszik hozzá a közleményben.

Ha így van, az valóban örömteli, hiszen korábban még jóval bizonytalanabb volt a helyzet. A kancelláriaminiszter, amikor erről kérdeztük április 21-én, még semmi konkrétumot nem tudott mondani. 

Idén márciusban jelentette be Kocsis Máté, a Kézilabda Szövetség elnöke, Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke és Hende Csaba, az egyesület társadalmi elnöke, hogy hamarosan edzőcsarnok épül a kézilabdásoknak Szombathelyen.

Még látványtervet is bemutattak a leendő létesítményről, arról viszont nem beszéltek, hogy mekkora összegből, milyen forrásból és mikor készülhet el a létesítmény

– írtuk akkor.

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter akkor a válaszában azt mondta, hogy csak és kizárólag a kormányzati forrásból valósulhat meg az épület. Ennek forrásigényét csak azután tudják majd felmérni, ha már elkészültek a koncepciós és kiviteli tervek és kiírták a közbeszerzést. Azzal kapcsolatban, hogy a bejelentett munkacsarnok mikor valósulhat meg, a miniszter nem tudott konkrétumot mondani. 

A jelek szerint mégiscsak elkezdődött a folyamat.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.