Keddi szakaszgyőzelme után meglőtte a szemét egy pezsgősüveg dugójával, szerdán emiatt fel kellett adnia a Girót

Vágvölgyi Bálint 2022-05-18 11:32:00
Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay egyébként az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen.

Szemsérülése miatt nem tudja folytatni a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt Biniam Girmay, aki történelmi keddi szakaszgyőzelme után a pódiumon ünneplés közben ügyetlenül nyitotta ki a pezsgősüveget.

A 2011-es Giro-győztes Michele Scarponi emlékének szentelt etap megnyerésével a 22 esztendős Girmay lett az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen. Az U23-as vb-ezüstérmes győzelem feletti önfeledt öröme ugyanakkor csak az eredményhirdetésig tartott, mivel a pezsgősüveg bontásánál gyakorlatilag szemen lőtte magát a dugóval, és mivel az eset után a bal szemével nem látott, Jesiben kórházba szállították. A vizsgálatok bevérzést állapítottak meg az elülső szemkamrában.

Biniam Girmay African Cycling History Then In Hospital After Champagne Cork Hits Eye!

Biniam Girmay the First black African to win a Grand Tour stage ቢንያምግርማይ rushed to hospital after celebrating! #biniamgirmay #biniamgirmaycork #biniamgirmay2...

Csapata, a Peák Barnabást is foglalkoztató Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vezetői a szerdai szakasz előtt bejelentették: a Gent-Wevelgem eritreai bajnoka nem tudja folytatni a viadalt.

Girmay kiesése a további remélt szakaszsikerek mellett azért fájó belga csapata számára, mert a sprinterek pontversenyében éllovas Arnaud Démare (Groupama-FDJ) mögött mindössze hárompontos lemaradásban volt a ciklámen trikóért folytatott vetélkedésben.

Girmay nem az első, aki ezen az olasz körversenyen eltalálta magát pezsgőbontás közben, a nyitóetapon diadalmaskodó - kedden Girmay mögött második - holland Mathieu van der Poel arcon lőtte magát a dugóval, ám ő megúszta sérülés nélkül.

Szerdán a Santarcangelo di Romagna és Reggio Emilia közötti 203 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal - amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték - jövő vasárnap a veronai időfutammal fejeződik be.

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.