Elvette az Oroszlány a Körmend pályaelőnyét

Farkas Bazsi 2022-05-18 19:53:00
A második negyedben ragadt be nagyon a vasi együttes.

Egis Körmend - MVM OSE Lions 74-90 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás Ferenc, Makrai Márton (Forrai Sámuel)

Körmend: Stokes -, Takács -, White 14/6, Szavics 10/6, Gordon 20. Cserék: Martinez 1, Ferencz 12/6, Durázi 17/9, Henry -.

Oroszlány: Ihring -, Carev 2, Mesicek 29/12, Calhoun 16/9, Burns 10/3. Cserék: Tóth 5/3, Ruják 11/3, Parrish 9/9, Molnár 6, Dorogi 2.

Újkori történelme során újra rájátszásra készülhetett az MVM-OSE Lions csapata, amely a negyedöntőben először idegenben lépett pályára az Egis Körmend otthonában.

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, jött is az eladott labda mindkét oldalon, végül Gordon egy gyorsindítás végén szerezte meg a mérkőzés első kosarát, majd White tett hozzá még kettőt büntetőből (4-0). Egyelőre nem találta a ritmust az Oroszlány, White egy triplát is dobott, időt kért Sebastjan Krasovec (7-0). Végül Burns középtávolijával megszületett az első vendég kosár is, ám Gordon azonnal válaszolt egy 2+1-es akcióval – igaz, a ráadás büntetőt kihagyta (9-2). Mesicek faulttal együtt küldött a helyére egy hármast, neki bement a plusz egy is (9-6). Tartotta ezt a három pontos előnyét a Körmend, mert bár közelebb is tudott volna jönni az OSE, kimaradtak a ziccerek, végül Ferencz büntetett egy hármassal (14-8). Továbbra is elsősorban a kőkemény védekezés dominált, amiből elsősorban a hazaiak tudtak jobban kijönni, akik már hét ponttal is vezettek, ám a negyed utolsó másfél percében feljebb tudott kapcsolni az MVM-OSE Lions. 17-16.

Ruják távolija nyitotta a második etapot, ezzel a vendégek először kerültek előnybe a találkozón, majd Tóth távolija is célrt ért (17-22). Parrish is három pontot érő kosarat szerzett, de szépen lassan kezdett a hazai együttes is felpörögni (22-25). Párperces gólcsend következett, amit Ruják tört meg, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (22-27). White büntetőjével folytatódott a mérkőzés, ám erre öt ponttal válaszolt az OSE, újabb időt kértek a hazaiak (23-32). Extázisban játszottak a vendégek, Mesicek csinált egy 2+1-es akciót, ezzel a tízet is átlépte a differencia, miközben teljesen leblokkoltak az ekkor a negyedben hat dobott pontnál tartó vasiak (23-35). Carev kapott technikai hibát, az ezért megítélt büntetőt Ferencz értékesítette is, de ezután két hármast is kihagytak a körmendiek, miközben Mesicek újabb pontokat dobott (24-37). Mesicek elképesztően játszott, ezután faulttal együtt értékesített egy ziccert, már tizenöt pontnál járt, miközben elkezdett egyre jobban nyílni az olló a felek között (26-40). Hiába kezdett nagy hajrába a Körmend, ezeket rendre jól kezelték le az oroszlányiak, akik meg is tartották a kétszámjegyű fölényüket a félidőre. 31-45.

Stokes és Gordon összjátékával indult a második felvonás, ám erre előbb Burns, majd Parrish dobott egy-egy hármast (33-51). Duárzi is távolról jelentkezett, majd Gordon állhatott a vonal mögé, de mindkettőt kihagyta. Egy szerzett labdával javította a hibáját, amelyet követően Durázi dobott egy ziccert, majd egy hármast is, feljött tízre a Körmend (41-51). Időben kapcsoltak a vendégek, így nem tudott tízen belülre jönni a hazai együttes (43-56). Durázi remekül szállt be a padról, újatt triplát értékesített, ezekben a percekben egymaga tartotta meccsben a vasiakat, de Mesicek továbbra is megállíthatatlan voltm ruják középtávolijával pedig újfent időt kellett kérnie a hazaiaknak (46-62). A játékrész vége előtt gyors kosarakkal próbált zárkózni a Körmend, ami sikerült is, de így is megmaradt 12 a vendégek fórjából. 54-66.

Molnár kosarával indult a záró negyed, ami után beindult a ponttermés mindkét oldalon (59-73). Támadóhibát vétettek a hazaiak, amelyet követően Parrish dobott be egy hármast, megint időt kért Antonisz Konsztantinidesz (59-76). A kis szünet sem hozott változást, elképesztő formában kosárlabdáztak a vendégek, míg a körmendiek nem tudtak újítani, így megmaradt a magabiztos oroszlányi előny. Az MVM-OSE Lions az első negyedet leszámítva végig uralta a találkozót, így rögtön az első meccsen elvette az Egis Körmend pályaelőnyét. 74-90

A párharc állása: 1-0 az MVM-OSE Lions javára.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.