Győzelemmel kezdte a Falco a rájátszást

Farkas Bazsi 2022-05-18 19:51:00
Fölényesen győzték le a Szegedet.

Falco-Volvó Autó Alpok Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák 105-86 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs
Szombathely, Savaria Arena
V.: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Horváth Csongor Béla

Falco: Somogyi 17/6, Perl 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller 12/6. Cserék: Verasztó -, Benke 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó -, Takács -.

Szeged: Persons 29/12, Balogh -, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Mayer -.

Váradi Benedekkel a soraiban melegített a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata a Naturtex-SZTE-Szedeák elleni mérkőzésre a rájátszás negyeddöntőjének első összecsapásán. A két csapat három nyert meccsig játszik egymással.

Golomán közelijével indult a találkozó, amire Persons hamar válaszolni tudott, ám ezután Golomán egy triplát is a helyére küldött (5-2). Jól védekeztek a szombathelyiek, hosszú támadásokra kényszerült a Szeged, végül Perl ziccerére Bognártól jött két büntető (7-4). Bár közel tudott maradni a Szedeák, összességében jól őrizte az előnyét a Golomán és Perl húzta Falco (11-6). Clark óriási blokkolása után Somogyi dobott szép kosarat, Cooktól jött egy trojka a túloldalon. Sorban jöttek a kosarak mindkét oldalon, Persons is távolról talált be, ezzel háromra zárkóztak a vendégek, Somogyi viszont egy középtávolival is jelentkezett, ám Golomán eladott labdája után Persons faulttal együtt szerzett egy triplát (19-18). Hiába Somogyi büntetői, az ekkor 13 pontnál tartó Persons nagyon elkapta a fonalat, Cook ziccerével pedig fordítani tudott a Szedeák (21-22). Somogyi megint eredményes tudott lenni, de ezúttal Polányi saroktriplája akadt be. Ennek és a jó hajrának köszönhetően meg is őrizte az előnyét a vendég együttes a negyed végére. 25-29.

Jó összjáték után Barac közelije nyitotta a második etapot, Benke triplájával pedig már vissza is vette a vezetést a Szombathely (30-29). Elképesztő dobóformában nyitotta ezt a tíz percet a vasi csapat, két perc alatt tíz pontot dobtak a sárga-feketék, időt kért Simándi Árpád (35-31). Ez sem lassította le a hazaiakat, akik nem sokkal később már nyolc ponttal mentek, de mielőtt kétszámjegyűre hízott volna a különbség, Davis szerzett egy közelit (43-37). A vendégek légiósa ezután egy gyorsindítást is végig vitt, majd Golomán tört be az üres területre (45-39). Clark is hozzá tudott tenni kettőt, de Davis erre is válaszolt, ezúttal triplát szerzett, időt kért Milos Konakov (47-42). Jót tett a kis szünet a hazaiaknak, hiszen ezután egy 5-0-ás etapot eresztettek, így tízre hízott az előnyük másfél perccel a félidő vége előtt (52-42). A hátralevő időben érdemi változás nem történt, tizenegy pontos hazai vezetéssel mentek nagyszünetre a felek. 56-45.

A fordulás után Keller rámolt be egy távolit, majd Perl ütött be egy sportszerűtlen hibát, Davis mindkét büntetőjét értékesítette, Perl a túloldalon javította a hibáját (61-47). Davis és Alston kosaraival feljött tízre a Szeged, ám erre villámgyors öt ponttal reagált a Szombathely (66-51). Benke eredményesen kosárlabdázott ezekben a percekben, az ő vezérletével pedig el is ment tizennyolccal a Falco (71-53). Hiába kért időt Simándi Árpád, Benke újabb pontokat szerzett, ezzel meglett a húsz is közte, igaz, az ezt követő támadásból azonnal dobott egy triplát a Szeged (73-56). Újra egy fokozattal feljebb kapcsoltak a sárga-feketék, megint elmentek húsz ponttal, ami három híján meg is maradt a záró negyedre. 87-70.

Az utolsó etap elején Somogyi zsákolt, majd Benkétől jött egy távoli tripla, ezzel megint elment hússzal a Szombathely, egyre inkább eldőlni látszott a találkozó. A Szedeák próbálkozott becsülettel, de innen a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, így behúzták az első találkozót. 105-86.

A párharc állása: 1-0 a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely javára.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.

Elütöttek két rendőrt Nagyharsányban

Közúti ellenőrzést végeztek, ekkor jött nagy sebességgel egy kocsi.

Több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Vonattal 117-en - köztük 71 gyerek - érkeztek Budapestre.

Videó: füstködbe borítják az oroszok a Krímbe vezető hidat, hogy nehezebb legyen lebombázni

Ez jelenleg a leghosszabb híd Európában, amit még a Krím annexiója után építettek és az ukránok nagyjából azóta szeretnék lerombolni. Mára a fegyvert is megkapták hozzá Amerikából.

A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Évente 300 milliárd forintot kellene megújuló energiára költeni, hogy felzárkózzunk.

Hétfőn irtják a szúnyogokat Sárváron

Ne lepődjünk meg, ha nagyon füstölő kocsit látunk.

Veszprém környékén felújítják a vasutat, változik a menetrend

A Győr-Veszprém és a Budapest-Szombathely között járó vonatokat is érinti a felújítás.

Eloltották a Miskolc melletti erdőtüzet

Száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés.

A szél marad, de sütni fog a nap szombaton

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 28 és 32 fok között alakul.

Ötlet: oszlassák fel a NATO-t és alapítsák újra – Magyarország nélkül

Dühös cikkben megy neki a madridi NATO-csúcs után magukat ünneplő politikusoknak a Politico brüsszeli lap.

Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon

A kommunista Magyarország ezzel a lépéssel számos nyugati államot megelőzött egyébként.

A Rába felvásárolta a Rekard csoportot

A cég a Rába 100 százalékos leányvállalataként működik tovább.