Győzelemmel kezdte a Falco a rájátszást

Farkas Bazsi 2022-05-18 19:51:00
Fölényesen győzték le a Szegedet.

Falco-Volvó Autó Alpok Szombathely - Naturtex SZTE Szedeák 105-86 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs
Szombathely, Savaria Arena
V.: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Horváth Csongor Béla

Falco: Somogyi 17/6, Perl 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller 12/6. Cserék: Verasztó -, Benke 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó -, Takács -.

Szeged: Persons 29/12, Balogh -, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Mayer -.

Váradi Benedekkel a soraiban melegített a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata a Naturtex-SZTE-Szedeák elleni mérkőzésre a rájátszás negyeddöntőjének első összecsapásán. A két csapat három nyert meccsig játszik egymással.

Golomán közelijével indult a találkozó, amire Persons hamar válaszolni tudott, ám ezután Golomán egy triplát is a helyére küldött (5-2). Jól védekeztek a szombathelyiek, hosszú támadásokra kényszerült a Szeged, végül Perl ziccerére Bognártól jött két büntető (7-4). Bár közel tudott maradni a Szedeák, összességében jól őrizte az előnyét a Golomán és Perl húzta Falco (11-6). Clark óriási blokkolása után Somogyi dobott szép kosarat, Cooktól jött egy trojka a túloldalon. Sorban jöttek a kosarak mindkét oldalon, Persons is távolról talált be, ezzel háromra zárkóztak a vendégek, Somogyi viszont egy középtávolival is jelentkezett, ám Golomán eladott labdája után Persons faulttal együtt szerzett egy triplát (19-18). Hiába Somogyi büntetői, az ekkor 13 pontnál tartó Persons nagyon elkapta a fonalat, Cook ziccerével pedig fordítani tudott a Szedeák (21-22). Somogyi megint eredményes tudott lenni, de ezúttal Polányi saroktriplája akadt be. Ennek és a jó hajrának köszönhetően meg is őrizte az előnyét a vendég együttes a negyed végére. 25-29.

Jó összjáték után Barac közelije nyitotta a második etapot, Benke triplájával pedig már vissza is vette a vezetést a Szombathely (30-29). Elképesztő dobóformában nyitotta ezt a tíz percet a vasi csapat, két perc alatt tíz pontot dobtak a sárga-feketék, időt kért Simándi Árpád (35-31). Ez sem lassította le a hazaiakat, akik nem sokkal később már nyolc ponttal mentek, de mielőtt kétszámjegyűre hízott volna a különbség, Davis szerzett egy közelit (43-37). A vendégek légiósa ezután egy gyorsindítást is végig vitt, majd Golomán tört be az üres területre (45-39). Clark is hozzá tudott tenni kettőt, de Davis erre is válaszolt, ezúttal triplát szerzett, időt kért Milos Konakov (47-42). Jót tett a kis szünet a hazaiaknak, hiszen ezután egy 5-0-ás etapot eresztettek, így tízre hízott az előnyük másfél perccel a félidő vége előtt (52-42). A hátralevő időben érdemi változás nem történt, tizenegy pontos hazai vezetéssel mentek nagyszünetre a felek. 56-45.

A fordulás után Keller rámolt be egy távolit, majd Perl ütött be egy sportszerűtlen hibát, Davis mindkét büntetőjét értékesítette, Perl a túloldalon javította a hibáját (61-47). Davis és Alston kosaraival feljött tízre a Szeged, ám erre villámgyors öt ponttal reagált a Szombathely (66-51). Benke eredményesen kosárlabdázott ezekben a percekben, az ő vezérletével pedig el is ment tizennyolccal a Falco (71-53). Hiába kért időt Simándi Árpád, Benke újabb pontokat szerzett, ezzel meglett a húsz is közte, igaz, az ezt követő támadásból azonnal dobott egy triplát a Szeged (73-56). Újra egy fokozattal feljebb kapcsoltak a sárga-feketék, megint elmentek húsz ponttal, ami három híján meg is maradt a záró negyedre. 87-70.

Az utolsó etap elején Somogyi zsákolt, majd Benkétől jött egy távoli tripla, ezzel megint elment hússzal a Szombathely, egyre inkább eldőlni látszott a találkozó. A Szedeák próbálkozott becsülettel, de innen a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, így behúzták az első találkozót. 105-86.

A párharc állása: 1-0 a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely javára.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.