Székely János szombathelyi megyéspüspök szerint jó a viszonyuk a sárvári önkormányzattal

Fehér Buda 2022-05-17 16:05:00
Püspöki vizitet tartott a megyéspüspök a városban.

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök május 16-án kánoni vizitációt tartott Sárváron, számolt be az eseményről a Facebook-oldalán Kondora István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere. A vizitáció során az egyházmegye vezetője személyesen felügyeli, ellenőrzi az egyes plébániákat, ezt a feladatot még az 553-ban megtartott II. Konstantinápolyi Zsinat rendelte el a püspökök.

 

 

A Szombathelyi Egyházmegye főpásztora találkozott a Szent László és Szent Miklós Plébánián szolgálatot teljesítő egyházi személyekkel, majd Wimmer Roland városi plébánossal a városházára is ellátogatott. Ott Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP) alpolgármesterrel és dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyzővel fogadta a polgármester.

A megyéspüspök a megbeszélésen példamutatónak értékelték a katolikus egyház és az önkormányzat együttműködését, amelynek révén jelentősen gyarapodott a város is. Székely János ezután a Szent László Katolikus Iskolában folytatta a vizitációt, majd a Szent László templomban misézett.

Az önkormányzat egyébként nemrég arról döntött, hogy újabb területet ad el a sárvári katolikus egyháznak. A 86 négyzetméteres telekrész eladásáról az április közgyűlésen döntöttek a képviselők, ezen a területen a plébánia közösségi házát bővítik majd a jövőben.

Címlapkép: Vágvölgyi Bálint

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.