Véres kővel dobta be egy Győrbe tartó vonat ablakát egy férfi

Pintér Bence 2022-05-13 09:10:00
Egy órán át ostromolta a vonatot a férfi, mire kiértek a rendőrök.

Véres kővel dobta be egy Hegyeshalomból Győrbe tartó vonat ablakát egy zavart férfi, majd egy órán át ostromolta a vonatot, mire a rendőrök kiértek – írja az Új Szó Nálunk, ami több képet is közölt az esetről tudósításában. Hegyeshalomból Győrbe tartott az EuRegio vonat, egy szemtanú szerint nagyjából húsz utassal, Levél állomás után történt az eset.

A mozdonyvezető vészfékezett és hosszan dudált. Az utasok kinéztek, mi történt: egy férfit láttak, aki feltett kézzel, véresen sétált előttük a síneken

– írja a lap. A Kisalföld arról ír, hogy a férfi valószínűleg öngyilkos akart lenni, de az utolsó pillanatban elugrott a vonat elől.

Az Új Szó Nálunk egyik olvasója a vonaton volt, ő mesélte el a történetet, ami alapján a férfi még egy órán keresztül dobálta a vonatot.

A kalauznak szóltunk, mondta, menjünk a kocsi elejébe. De addigra már minden ablakot dobált őrült módjára, egy helyen pedig felírta a véres kezével, hogy „HELP!” Nem hallottuk a hangját, így nem tudtuk azt sem, hogy magyar-e egyáltalán vagy külföldi. Egyszer még a vonatvezetőnél lévő üveget is elérte, arra meg azt írta, hogy „KY”. Akikkel utazom, azok azt mondták, ez a rövidítése annak, hogy „Kill you!” (Megöllek! – a szerk.)

– nyilatkozta a szemtanú. Az utasok a férfi elől menekülve a vonat különböző részeiben próbáltak elbújni, a kalauz azt is tanácsolta, hogy menjenek be a vécébe, de huszan oda nem fértek volna be.

Egy óra horror után végül kiértek a mentők és a rendőrök, majd elvezették a férfit.

A rendőrség „közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette gyanúja miatt” indított bűntetőeljárást indított május 11-én.

Fotó: Új Szó

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.