Nyomozás indult M. Richárd halála ügyében

Székely Zoárd 2022-05-13 16:18:00
Az ügyvédek szerint a férfi nem kapott megfelelő kezelést a börtönkórházban.

Büntetőeljárást indított az ügyészség, miután M. Richárd jogi képviselője év elején feljelentést tett azzal, hogy a Dózsa György úti gázolásért 3 és fél év fogházra ítélt ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi agyvérzését követően – számolt be róla a 24.hu.

M. Richárdot áprilisban újabb agyvérzés érte, múlt hét közepétől pedig folyamatosan romlott az állapota, végül múlt csütörtökön este meghalt

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy a megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után”

– válaszolt a lap kérdéseire Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Mocsai Gergely, M. Richárd ügyvédjének állítása szerint bár a férfi december 24-én kapott sztrókot, egy napig ellátás nélkül feküdt a cellájában. Jován László, aki a férfit vesztegetési ügyében képviselte, szintén arra jutott, hogy ha M. Richárd megfelelő ellátást kapott volna, nem következik be a haláleset. Ezt az állítását egy szakértői véleményre alapozta.

M. Richárd élettársa korábban elárulta, hogy a férfinak szívbillentyűműtétje volt, emiatt kötelező kontrollra járt hathavonta, s ilyenkor állították be a gyógyszereit, tudomása szerint erre azonban tavaly január 18-a óta már nem került sor. Elmondása szerint emellett párja szteroidfüggőségben és mellékvesekéreg-elégtelenségben is szenvedett, valamint a prosztatájával is problémái voltak, ráadásul csak egy speciális berendezéssel tudott aludni az alvászavara miatt.

A férfi legsúlyosabb büntetését, nyolc év fegyházat 2006-ban kapta bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészülete miatt, valamint bűnsegédként elkövetett fegyvercsempészetért a kecskeméti maffiaperként elhíresült ügyben. Halála előtt a Dózsa György úton 2017 májusában elkövetett halálos gázolás miatt töltötte 3 és fél éves fogházbüntetését.

 

Címlapfotó: MTI/Mónus Márton

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.