Leszbikus csókvideókkal próbálták sokkolni Dézsi polgármestert a hamarosan megszűnő Pesti TV-n

Pintér Bence 2022-05-12 11:13:00
A TikTokon most népszerű temetést, illetve leszbikus csókot imitáló videók kapcsán akartak egy kis morális pánikot kelteni a műsorvezetők, Dézsi polgármester azonban nem állt kötélnek.

A Pesti TV TikTok-videókat elemző műsorának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester. Kezdésként elmondta: a Városi Diákfórum tagjai ismertették meg vele a platformot, miután megkérdezte tőlük, hogy milyennek látják a Facebook-oldalát, és kiderült, hogy a fiatalok a Facebookot nem is használják.

A polgármester szerint hosszú tartalmakat már nem néz vagy olvas senki, ezért fontos, hogy rövid tartalmakat gyártsanak.

Azért is fontos szerinte sok platformon jelen lenni, mert így sokkal több emberhez jut el, és nagyon fontos, hogy mindenféle vélemények eljussanak hozzá. Hogy ehhez hogy jön, hogy mára több ezer embert tiltott le a Facebookon, azt nem fejtette ki, ehelyett arról beszélt, hogy az agresszív kommentelőknek is nyugodtan szokott válaszolni. Hozzátette: sokan gyűlölik azért, mert sikeres.

A műsor második felében olyan most trendi TikTok-videókat mutattak be, amelyekben fiatalok egy-egy temetést játszanak el. Ezzel kapcsolatban a műsor készítői megpróbálták valamiféle morális pánikot gerjeszteni, de Dézsi polgármester semmi kivetnivalót nem látott az egyébként valóban teljesen ártalmatlan videókban, és arról kezdett mesélni, hogy ő egyébként milyen különc gyerek volt, például cilinderben járt iskolába. Szerinte a tinédzserek csak keresik az önmegvalósítás módjait, a különcséget.

Hozzátette: ők is csináltak ilyesmiket, és azért nem tették fel a TikTokra, mert nem volt TikTok.

A két műsorvezető, az idősebb Bálint Botond főszerkesztő-helyettes és a fiatalabb Zelenka Dóra azért nagyon igyekeztek rávenni a polgármestert, hogy belemenjen egy „bezzegamiidőnkbenezésbe”, de ez nem sikerült. Bálint be is vallotta, hogy ő nagyon károsnak tartja a TikTokot, de egyébként Zelenka Dóra is éppen TikTok-elvonáson van, erről korábban már egyébként beszélt, abban a műsorban amelyikben Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt, hogy ő is tudna úgy táncolni, mint a fiatal lány, aki dollármilliókat keresett vele.

Ezután egy bejátszás következett, ahol szintén egy TikTokon népszerű mém került terítékre, amelyen fiatal lányok a hecc kedvéért csókolóznak – vagy legalábbis úgy tesznek. „Vajon miért csinálhatják ezt?” – tette fel a kérdést Zelenka Dóra, kifejtve, hogy Bálint Botond ezért nem szereti a platformot, mert ő ilyen „megbotránkoztató” videókat szokott hozni a műsorba.

Dézsi polgármester erre azt mondta, hogy attól még, hogy ezt nem látnád a TikTokon, még van; és teljesen normális dolog, hiszen a tinédzserkor a szexuális érés időszaka.

A polgármester szerint persze ettől divatosabb lehet a homoszexualitás, de szerinte nem feltétlenül szignifikánsan. Szerinte ezek csak fiatalkori próbálkozások, provokatív dolgok, majd szépen lecsengenek a felnőttkorra, nem kell ezen felháborodni, hanem beszélgetni kell a fiatalokkal. Elmondta, hogy neki is voltak ilyen provokatív dolgai, például volt rasztahaja is.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.