Leszbikus csókvideókkal próbálták sokkolni Dézsi polgármestert a hamarosan megszűnő Pesti TV-n

Pintér Bence 2022-05-12 11:13:00
A TikTokon most népszerű temetést, illetve leszbikus csókot imitáló videók kapcsán akartak egy kis morális pánikot kelteni a műsorvezetők, Dézsi polgármester azonban nem állt kötélnek.

A Pesti TV TikTok-videókat elemző műsorának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester. Kezdésként elmondta: a Városi Diákfórum tagjai ismertették meg vele a platformot, miután megkérdezte tőlük, hogy milyennek látják a Facebook-oldalát, és kiderült, hogy a fiatalok a Facebookot nem is használják.

A polgármester szerint hosszú tartalmakat már nem néz vagy olvas senki, ezért fontos, hogy rövid tartalmakat gyártsanak.

Azért is fontos szerinte sok platformon jelen lenni, mert így sokkal több emberhez jut el, és nagyon fontos, hogy mindenféle vélemények eljussanak hozzá. Hogy ehhez hogy jön, hogy mára több ezer embert tiltott le a Facebookon, azt nem fejtette ki, ehelyett arról beszélt, hogy az agresszív kommentelőknek is nyugodtan szokott válaszolni. Hozzátette: sokan gyűlölik azért, mert sikeres.

A műsor második felében olyan most trendi TikTok-videókat mutattak be, amelyekben fiatalok egy-egy temetést játszanak el. Ezzel kapcsolatban a műsor készítői megpróbálták valamiféle morális pánikot gerjeszteni, de Dézsi polgármester semmi kivetnivalót nem látott az egyébként valóban teljesen ártalmatlan videókban, és arról kezdett mesélni, hogy ő egyébként milyen különc gyerek volt, például cilinderben járt iskolába. Szerinte a tinédzserek csak keresik az önmegvalósítás módjait, a különcséget.

Hozzátette: ők is csináltak ilyesmiket, és azért nem tették fel a TikTokra, mert nem volt TikTok.

A két műsorvezető, az idősebb Bálint Botond főszerkesztő-helyettes és a fiatalabb Zelenka Dóra azért nagyon igyekeztek rávenni a polgármestert, hogy belemenjen egy „bezzegamiidőnkbenezésbe”, de ez nem sikerült. Bálint be is vallotta, hogy ő nagyon károsnak tartja a TikTokot, de egyébként Zelenka Dóra is éppen TikTok-elvonáson van, erről korábban már egyébként beszélt, abban a műsorban amelyikben Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt, hogy ő is tudna úgy táncolni, mint a fiatal lány, aki dollármilliókat keresett vele.

Ezután egy bejátszás következett, ahol szintén egy TikTokon népszerű mém került terítékre, amelyen fiatal lányok a hecc kedvéért csókolóznak – vagy legalábbis úgy tesznek. „Vajon miért csinálhatják ezt?” – tette fel a kérdést Zelenka Dóra, kifejtve, hogy Bálint Botond ezért nem szereti a platformot, mert ő ilyen „megbotránkoztató” videókat szokott hozni a műsorba.

Dézsi polgármester erre azt mondta, hogy attól még, hogy ezt nem látnád a TikTokon, még van; és teljesen normális dolog, hiszen a tinédzserkor a szexuális érés időszaka.

A polgármester szerint persze ettől divatosabb lehet a homoszexualitás, de szerinte nem feltétlenül szignifikánsan. Szerinte ezek csak fiatalkori próbálkozások, provokatív dolgok, majd szépen lecsengenek a felnőttkorra, nem kell ezen felháborodni, hanem beszélgetni kell a fiatalokkal. Elmondta, hogy neki is voltak ilyen provokatív dolgai, például volt rasztahaja is.

Szólj hozzá!

Ágh Ernő: Meg kell büntetni a renitens kerékpározókat

Mondta a fideszes képviselő, miközben ő maga a járdán kerékpározik.

26 évvel ezelőtti gersekaráti emberölési ügyben emelt vádat az ügyészség

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette.

Továbbra is küzd a szombathelyi önkormányzat a Brenner-villa elővásárlási jogáért

Hogy mikor lesz vége az eljárásnak, az csakis a bíróságon múlik.

Elhunyt Coolio

A Gangsta's Paradise dal szerzője 59 éves volt.

Az Észak-Dunántúlon az északi szél lesz élénk csütörtökön

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.

Plusz 8 millió forint lenne a Savaria Mozi üzemeltetése az év végéig

Horváth Gábor a önkormányzati képviselő a szombathelyi önkormányzati lap példányszám csökkentésén spórolná meg ezt a pénzt.

Orvoskamara megyei elnöke: Ne áldozzák fel a szentivániak egészségét!

A főorvos szerint a megoldás egyértelműen a lakóterülettől sokkal távolabbi hely keresése, akkor is, ha az magasabb költséggel jár.

Aláírást gyűjtenek Gönyűn a Postakocsi Fogadó megmentéséért

A West Hungaria Bau a tulajdonos, de nem csinál semmit a lassan széteső, Mária Terézia-korabeli épülettel.

18 fok, iskolák költözése: drámai intézkedések a Győri Szakképzési Centrumnál

Október 15-től Bercsényit bezárják, a tanulók a Baross iskolába költöznek, a Barossba járók a Deákba, ahol délelőtt az egyik iskola, délután a másik diákjai tanulhatnak. A Gábor Lászlót is érintheti az átszervezés.

400 forintba fog kerülni egy óra a győri Dunakapu mélygarázsban

Nőnek a parkolóházak és mélygarázsok díjai.

Petíció indult a győri uszodák kinyitásáért

Közben az Aqua Sportközpont nagymedencéjét már leeresztették.

Simon Róbert Balázs mindent is csinált múlt héten, csak a szentiváni fórumra nem ment el

Kommentben próbálták felhívni erre a figyelmet hétösszegző videója alatt a szentiváni civilek, de törölték a kommentjeiket.

LMP: A szélenergia ügyében meg tudjuk győzni Orbán Viktort

2016 óta gyakorlatilag tilos szélturbinákat építeni Magyarországon.

Átadták az Audi kibővített győri szerszámgyárat

Az Audi Hungaria Zrt. szerszámgyárának 3,8 milliárd forintos bővítését a kormány 1,2 milliárd forinttal támogatta a beruházásösztönzési program részeként.

Kiadó a szombathelyi MSH büféje

Nettó 166 ezer 400 forintos havidíjról indul a licit.