A szexchatnél is van műszakátadás

ugytudjuk.hu 2022-05-12 06:34:00
Van az úgy, hogy néhány csevegőalkalmazásban valójában nem a vágytól égő fiatal lányokkal, hanem többnyire idősebb férfiakkal osztják meg a felhasználók a legvadabb szexuális vágyaikat; csakhogy ők erről mit sem sejtenek. A rendszerről egy egykori szexchatnél dolgozó olvasónk rántja le a leplet.

Amikor az ember éppen munkát keres, néha minden vackot elvállal, akár csak ideiglenesen is. Így kerülnek munkavállalók pár hónapra egy benzinkútra, árufeltöltőnek az áruházba, vagy éppen egy szexchat üzemeltetőjéhez. Így járt névtelenséget kérő olvasónk is.

Magyar nyelvű chat-alkalmazáshoz keresnek kommunikációban jártas embereket

– dobta fel neki a Facebook a hirdetést. Kis gondolkodás után ment is az érdeklődő e-mail a munkával kapcsolatban. Csakhamar egy Chip nevű, vélhetően külföldi adminisztrátor küldött válaszlevélben részleteket az állásról, a fura nyelvezet miatt valószínűleg Google-fordítóval magyarítva.

"Szép napot!

Először is nagyon megköszönöm az érdeklődést a magyar chat-munka iránt itt a ***-nél.

Mindenekelőtt szeretnék egy kicsit a munkáról beszélni...

A munka üzenetek megválaszolásából áll, amiket a felhasználók küldenek nekünk, akik felnőtt tartalmú oldalakon chatelnek.

Az operátoraink megválaszolják ezeket az üzeneteket a számítógépükön, a mi online felületünket felhasználva. Ez egy úgynevezett e-communiting pozíció, így otthonról végezhető. Tény, hogy beszélgetnünk kell bármiről, ami az ügyfelet érdekli, de a beszélgetések túlnyomó többsége felnőtt tartalmú lesz.

Úgy gondoltam erről jó ha tudsz már az elején, miheztartás végett."

A kezdeti sejtés itt vált egyértelművé, de legalább már az első levélben tisztázták, ugye a "miheztartás végett". A levél további tartalma inkább technikai jellegű információ volt: a kezdő munkavállalókat csapatba rendezik, az egyes tagoknak pedig minimum 6 órát kell dolgozni hétvégén, az esti időszakban, mert a chat akkor a legterheltebb. Nagy általánosságban mindenki maga válassza ki mikor, milyen beosztással dolgozna, teljesítve ezt a 6 órás feltételt, azonban a műszakok leosztásánál jellemzően csak a nagyon gáz időpontok maradtak az újakra – mesélte olvasónk.

A következő levélváltásnál aztán bővebben is kifejtették, hogyan kell ezt jól csinálni.

"A csevegés működését illetően, az ügyfelek (többnyire férfiak), egy online társkereső közösségnek a regisztrált tagjai, akik üzeneteket küldenek más felhasználóknak, akiket adott esetben vonzónak találnak. Ezen közösség néhány profilja virtuális (többnyire nők), akik animálás céljából léteznek, hogy csevegésre késztessék az ügyefeleket. Következésképpen, ha az ügyfél az egyik ilyen virtuális profilnak ír, akkor az üzenetére egy valaki az ügynökeink közül fog válaszolni."

Leegyszerűsítve: a szexchatre bejelentkező férfiak valójában nem egy kacér nővel, hanem az "e-communiting csapat" éppen műszakos emberével fognak jókat beszélgetni, miközben ők persze úgy gondolják, hogy az internet túloldaláról a mellékes képeken látható hölgy ír.

Ezek a női virtuális profilok előre össze vannak rakva: mindegyikhez fényképek tartoznak, úgymond egyre kifejezőbbek, amiket szépen lassan kell adagolni az "ügyfélnek". Igaz, többségük eleve amerikai stock-fotónak tűnik, de vélhetően aki ilyen felületre téved, az kevésbé tájékozott ezen a téren – számol be az admin felületről a névtelenséget kérő olvasónk.

A beszélgetések témái – meglepő módon – nagyon gyakran, de nem minden esetben voltak felnőtt tartalmúak vagy erotikusak. Volt persze olyan ügyfél, aki a szexuális életének problémáiról vagy a saját szexuális fantáziálásáról akart csevegni; de az is megszokott volt, hogy a hétköznapi életéről szeretett volna társalogni. 

A látszat fenntartása miatt nagyon fontos volt, hogy helyes magyarsággal legyenek megírva az üzenetek, mindezt úgy, hogy mindenki konzisztens maradjon a többi ügynökkel, akik ugyanúgy ezen a profilon dolgoztak. El kell kerülni, hogy az ügyfél észre vegye a különbséget a szóhasználatból, így az előző műszakok csevegéseit ajánlott visszakeresni.

Én így is belebakiztam olykor, mert olyant kérdeztem meg, amit már elmesélt a férfi. Jött is az üzenet, hogy "na, látom, ennyire figyelsz".

– emlékezett vissza olvasónk.

A fontos információkat egy külön ablakban kellett gyűjteni; azaz nyomon volt követve, hol tart a "kapcsolat". Itt a beszámoló szerint például ilyenekre kellett gondolni: "április 3. – bemutatott minket az anyukájának. Azt mondta, mi vagyunk a barátnője". Ez amúgy egy belsős poén is volt, hogy többesszámban beszéltek a virtuláis karakterekről az ügynökök.

Érthető okok miatt a személyes találkozást mindig el kellett hárítani, vagy ha máshogy nem ment, végül ilyen-olyan indokra hivatkozva lemondani.

Az ügyfelek persze fizettek a felületért, havidíjas volt az alkalmazás. Ezért is volt kulcskérdés, hogy őket bármi áron ott tartsák. Külön lehetőség volt arra, hogy aki egy ideje nem lépett be, annak felugró ablakként lehetett üzenni, mintha tényleg hiányozna a csevegőtársának. Természetesen jöttek a kérések, hogy az ismerkedés folytatódjon inkább Messengeren, de erre is volt előre kitalált válasz: azt kellett írni, hogy nőként ez a legbiztonságosabb felület, csak itt lehetséges a beszélgetés.

Fotó: Pixabay

A sok különböző profil szerepének, személyiségének egyidejű betöltése az elején nehéz volt olvasónknak, de kellő odafigyeléssel bele lehetett jönni. A csoportvezető ezt azzal oldotta meg, hogy persze vannak bizonyos erkölcsi kérdések, amellyel néhány embernek fenntartásai lehetnek. Másrészről viszont a legtöbben tényleg élvezték a munkát, és kiváló módszernek tartották ezt a fajta kiegészítő jövedelemszerzési lehetőséget.

A szerződés szerint jogi szempontból minden 100 százalékban legitim, azaz törvényes volt, hiszen minden olyan felhasználó, aki regisztrált a felületre, aláírta a Felhasználói Feltételeket, ezzel elfogadva, hogy egyes profilok hamisak lehetnek.

Nyilván ebből meggazdagodni nem lehetett, akkor 6 eurocent járt minden elküldött üzenet után, és akik már belejöttek, óránként mintegy 80 üzenetet kezeltek, így ideális esetben óránként majdnem 5 eurót kerestek. 

Olvasónk végül azért hagyta ott az állást, mert elmondása szerint a "régiek" után már csak nagyon rossz időpontok maradtak arra, hogy ledolgozza a kötelező 6 óráját a hétvégi műszakban, például mindig az újakra maradtak az éjfél utáni időszakok.

Hozzátette, hogy bűntudatot sosem érzett a munkával kapcsolatban. Olvasónkat a rendszer többnyire idősebb, házas férfiakkal hozta, akik inkább csak fantáziáltak arról, hogy mit és hogyan csinálnának szívesen.

Ha csak virtuálisan is, de szerintem így is örömet okoztam nekik azzal, hogy meghallgattam őket

– zárta gondolatait.

Szólj hozzá!

Uniós fellépést szorgalmaz Donáth Anna a Sajó-szennyezés ügyében

A Momentum európai parlamenti képviselője frakciótársával, a szlovák Michal Wiezikkel egyeztetett.

Lesz@rom! Alee lép ma fel Szombathelyen

A ingyen fagyival várják a gyerekeket a Haladás Sportkomplexum parkolójában.

Az Azovsztal és Mariupol teljesen orosz kézre került Putyin védelmi minisztere szerint

A terület „felszabadításáról” tett jelentést Szergej Sojgu.

Hidegfront jön, viharos széllökésekkel

De aztán hamar naposra fordul az idő.

A korábbi magyar igazságügyi minisztert gyanúsították meg korrupcióval Szlovákiában

Gál Gábor az azóta megszűnt Most-Híd párt képviselőjeként töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot, most minden vádat tagadott.

LMP: Autómentes Lánchidat, autómentes belvárost!

A párt szerint a híd és a pesti alsó rakpart kis szakaszának autómentessége azonban önmagában nem elegendő.

Megrázta a cannes-i fesztiválközönséget az ukrajnai Mariupolban forgatott dokumentumfilm

A Mariupolis 2 című dokumentumfilm azt mutatja meg, hogyan élnek tovább a helyiek a bombázások ellenére.  

430 millió forintos támogatás kap Bük város ipari-innovációs fejlesztésekre

A pénzből a környező települések fejlesztését is szolgáló közlekedési és közműberuházásokat hajtanak majd végre. 

Müller Cecília szerint kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

Magyarország szerencsés helyzetben van, az országos tisztifőorvos szerint a csapból egészséges, jó minőségű víz folyik.

LMP: Az Európai Bizottság a GMO-lobbi szolgálatában áll

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta új génmódosított szója- és kukorciafajta felhasználását élelmiszerként vagy állatok etetéséhez.

Az ukrajnai háború miatt nyárra Németországban bevezetik a kilenceurós havi közlekedési bérletet

Jelentős csökkenést jelent az intézkedés, az emelkedő energiaárak miatt van rá szükség.

LMP: Az egészséges élelmezés megállítaná a méhpusztulást is

A párt a mezőgazdaságban használt veszélyes mezőgazdasági vegyszerek radikális csökkentése érdekében nyújtott be javaslatot.

Curling-bemutató lesz Szombathelyen

A Magyar Curling Szövetség tart bemutatót a Szombathelyi Jégcsarnokban.

Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Nyílt levélben fordult a hódmezővásárhelyi polgármesterhez a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik vezetője.

Szobor készül Győrben Csaba királyfiról a székely himnusz megalkotásának évfordulójára

A szobrot Lebó Ferenc készíti, információnk szerint az elhelyezéssel együtt több, mint 50 millió forintba fog kerülni.

Sikkasztás miatt felel egy férfi, aki a kölcsönautót eladta ócskavasnak Romániában

Sárvár környékére mehetett volna haza vele, ehelyett Romániába utazott, és eladta az autót a vádlott.

Kiderült, miért szakíthatott Shane Tusup és Szabó Zsófi

Tusup személyisége áll a szakítás háttérében a Bors szerint.