Megvettem a kamu játékkonzolt, hogy neked ne kelljen

Nagy Donát 2022-05-10 16:24:43
A több mint egy éve készlethiányos Playstation 5 kinézetére hajazó Gamestation 5 viszont az árához képest nem is olyan borzasztó.

Bevallom, izgatottan veszem át az Aliexpressről pár ezer forintért rendelt csomagot a futártól. Na, nem annyira, mintha egy hetek, hónap óta várt Playstation 5-öt hozott volna házhoz, de kínai áruházból rendelni mindig olyan, mintha karácsony lenne – mire ideér, elfelejted, mit is rendeltél, így meglepetés lesz. Otthon aztán kibontom a barna kartondobozt, és kihúzom a termék saját csomagolását.

 Már maga a gyári doboz kinézete is olyan, mint egy áhított Playstationé, ugyanazokkal a színekkel és formákkal játszott a marketingosztály. A piktogramok szerint két kontroller is van hozzá, így partijátékként is fel lehet fogni – a dobozon szereplő két kis fejecske mindenesetre nagyon vidám. No, de ki is húzom a műanyag tálcát a dobozból, ezen pihen a játékkonzol és a tartozékok.

Minden a lehető legolcsóbb alapanyagú, ellenben tényleg megvan hozzá a két kontroller, és egy kis talpat is csomagoltak a géphez, amire rápattintva biztosan áll a helyén. Erre mondjuk szüksége is van, mert baromi könnyű az egész – gondolom a rajta lévő játékokhoz valójában elég lenne pár chip. Csak RCA-kábel jár a géphez, HDMI nincs, ami azért is viccesebb a kelleténél, mert a konzol hátulján eredetileg szerepelt hozzá port; csakhogy kifröccsentve már nem lett. Még szerencse, hogy van itthon egy régi tévé, ami tudja fogadni a színes csatlakozókat.

A kábelek nagyon rövidek, ez egyszerre feltűnik, nem sok lehetőség van a gép elhelyezésére. A legnagyobb kényelmetlenség talán a kontrollerek rövid kábelei: ha valaki valóban használná vagy a gyermekének venne egyet, ajánlott USB-hosszabbító hozzájuk. A gép gombjai nincsenek elbonyolítva, van egy ki-/bekapcsológomb, és egy újraindító. A játékokból ugyanis kilépni nem lehet, a gépet kell újraindítani.

A menü alapján 200 játék közül lehet választani. Ez akár soknak is tűnhet, valójában mondjuk 10-15 féle játéknak vannak mindenféle újraskinezett klónjai a gépen. Kipróbálok néhányat, és be kell vallanom, pár ezer forintért abszolút vállalható a felhozatal!

Jó, az ilyen platformerek, meg az ügyeskedő játékok nem az én világom, de a kontrollerek gagyi minősége ellenére sem érzem magam nagyon bénának. Jobbára oldal- vagy felülnézetes, mászkálós, lövöldözős játékok közül lehet választani – igazság szerint ezek még jobbak is, mint amilyenekkel gyerekkoromban a "TV-játékon" játszottam.

Szerintem poén, hogy az apró gépecske a Playstation 5-re hasonlít, igaz, remélem senki anyukája nem vesz véletlenül ilyent a gyereknek karácsonyra azzal, hogy PS5-t hozott a Jézuska. A pár ezer forintos árát úgy gondolom megéri, kisebb gyermekek kezébe is adható, hiszen ha eltöri vagy tönkremegy, hamar pótolható. De baráti klubhelyiségekben, esetleg esős napokra egy balatoni nyaraláshoz is ideális lehet. Mondjuk egy RCA-HDMI átalakítót én beszereznék még hozzá.

Szólj hozzá!

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.