Elhunyt a Marvel és a DC ikonikus képregényrajzolója

Székely Zoárd 2022-05-08 11:39:00
George Pérez 67 éves volt.

Pénteken elhunyt George Pérez, a világhírű képregényíró- és rajzoló, aki többek között a Marvel és a DC legismertebb sorozatain is dolgozott. A halálhírről a családja számolt be a közösségi médián keresztül, ahol azt írták, hogy az otthonában, békésen a családja szerető közegében távozott.

Pérez az 1970-es évek elején a Marvelnél kezdte a pályafutását, ahol az Astonishing Tales rajzolójaként dolgozott, majd nem sokkal később már a The Avengers (Bosszúállók/A Bosszú Angyalai) fedélzetén találta magát. A híres szuperhős-csapat mellett olyan legendás sorozatokban lehetett találkozni a munkájával, mint például a Fantasztikus Négyes, vagy az Inhumans.

A Marvelnél töltött időszaka után a DC-hez igazolt át, ahol a ’80-as években Marv Wolfmannal együtt sikerre vitték a The New Teen Titans-t, ami annyira népszerű lett, hogy azóta is ugyanabban az összeállításban találkozhatunk a fiatal hősökkel: Robin (Dick Grayson), Starfire, Raven, Beast Boy és Cyborg, valamint Kid Flash (Wally West) és Wonder Girl (Donna Troy). A DC-nél még olyan világhírű füzeteken dolgozott, mint a Crisis on Infinite Earths és Infinite Crisis, a Wonder Woman, a Justice League (Igazság Ligája), a Green Lantern (Zöld Lámpás), vagy a Batman.

A rendkívül termékeny DC-s korszak után visszatért a Marvelhez, ahol ismét a Bosszúállókon és a Fantasztikus Négyesen dolgozott, de nem egyszer az Amerika Kapitány, a Vasember, a Defenders, a Hulk és az X-men hasábjain is rajta hagyta a keze nyomát.

George Pérezt a világ egyik leglelkesebb és legsikeresebb képregény alkotójaként tartják számon, munkássága elképesztő hatással volt a képregényes világra, a geek- és a popkultúrára.

A rendkívül sikeres író és rajzoló végül 2019-ben, egészségügyi problémákra hivatkozva bejelentette a visszavonulását, 2021-ben pedig azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy végstádiumú hasnyálmirigyrákban szenved. Az orvosok mindössze 6 hónapot jósoltak neki, ezért maradék idejét a családjával és a barátaival töltötte.

 

Szólj hozzá!

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.