Nem bírt a Falco a Körmenddel

Nagy Donát 2022-05-07 19:58:00
A meccs jól indult a szombathelyieknek, ám gyorsan fordított a Körmend, és nem is engedték el az előnyt.

Egis Körmend - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 85-72 (19-22, 23-17, 23-18, 20-15)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 9. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Győrffy Pál Attila, Frányó Péter (dr. Gincsai János Péter)

Egis Körmend: Stokes 11, White 6/6, Martinez -, Szavics 8/6, Gordon 16. Csere: Takács K. 7/3, Kiss M. -, Ferencz 23/15, Henry 14/9.

Falco: Somogyi 11/3, Sövegjártó 7/3, Perl 14, Golomán 4, Keller Á. 16/3. Csere: Verasztó 4, Horváth Á. -, Hawkins 4, Clark 3/3, Barac 9.

Jól kezdte a mérkőzést a Falco, három perc sem kellett, hogy 9-2-re elhúzzanak a sárga-feketék, írja a BB1. Gordon, majd Szavics pontjaival zárkózott a Körmend, de a fiatal Sövegjártó válaszul a helyére küldött egy triplát. Gordon élt a palánk alatt, a túloldalon pedig Hawkins értékesített egy közelit. Ferencz triplája után a 8. percben 14-16-ot mutatott az eredményjelző. A Falco Verasztó büntetőivel és Barac duplájával tartotta a különbséget. A negyed végén Stokes büntetőinek, valamint Ferencz triplájának köszönhetően feljöttek a hazaiak három pontra (19-22).

Clark triplájával indult a második negyed, majd Perl is a helyére küldött egy középtávolit. Ferencz révén zárkóztak a piros-feketék, majd a válogatott bedobó triplájával a vezetést is átvették a 14. percben. Nagy veszteség érte a vendégeket a 16. percben, amikor Clarkra előbb ráfújtak egy szándékos faultot a játékvezetők, majd reklamálásért még egyet, ezzel kiállítva az amerikai bedobót. Henry bizonyult többször is nyerőembernek a folytatásban, a vendégeknél Barac szerzett fontos pontokat. A negyedet Golomán büntetői zárták (42-39).

Bekezdett a harmadik negyedben a Körmend, másfél perc se telt el, amikor 9-2-es rohanásnál jártak. Henry egyszer, White pedig kétszer talált be a triplavonalon túlról, miközben a túloldalon Somogyi tudott eredményes lenni egy betörést követően. Nem pánikolt a Falco, Somogyi büntetőit követően visszajött 51-47-re. Ezután azonban ismét a hazaiak percei következtek, Szavics hármasa után visszaállt a tíz pontos különbség. Mindkét oldalon belecsúszott egy-egy hiba, de ez a hazaiaknak kedvezett. Hiába jött Szavics újabb triplája, Hawkins kapott forintos labdát Somogyitól, majd Somogyi fejezett be egy akciót zsákolással. Az utolsó percben Stokes kosarai érkeztek még, nyolc ponttal várta a folytatást a Körmend (65-57).

Nem maradtak nagy izgalmak a záró tíz percre. Ugyan Perl középtávolija indította a játékrészt, de Ferencz válaszolt rá öt ponttal. Küzdöttek a szombathelyiek, de ezen az estén nem működtek a megoldásaik. Tíz pont körüli vezetésüket tartották a hazaiak, és a 35. perc környékén már látszott, hogy innen nem fog tudni felállni a Falco. Az utolsó kosár Somogyi nevéhez fűződött, de így is magabiztos, 13 pontos sikert könyvelhetett el a Körmend. Győzelmének köszönhetően eldőlt, hogy a harmadik helyről várhatja a rájátszást (85-72).

Képeink illusztrációk

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.