Behúzta a győzelmet a Falco Sopronban

ugytudjuk.hu 2022-05-04 19:49:00
70 - 81 lett az eredmény.

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELYKOSÁRLABDASOPRON KC
Sopron KC - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 70-81 (18-28, 20-16, 15-17, 17-20)
Bajnokság, középszakasz, felsőház, 8. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Papp Péter, Nagy Viktor, Goda László (Bognár Tibor)

Sopron: Mack 3/3, Myers 22/6, Q. Ford 13/3, Sitku -, Montgomery 10. Csere: Fazekas 4, Boriszov 7/3, Csendes 3/3, Takács 6/6, Scholl -, Supola 2.

Falco: Somogyi 10/6, Sövegjártó 5/3, Perl 25/6, Golomán 12, Keller Á. 10/6. Csere: Hawkins 6, Takács Z. -, Verasztó -, Horváth Á. -, Clark 13/9.

Center-kosarakkal indult a mérkőzés. Előbb Keller talált be közelről, az ellentámadásból Montgomery egalizált. Golomán is hozzászólt, ezzel továbbra is előnyben tartva csapatát. 8-8-nál érte utol a Falcót a Sopron, ekkor Mack volt eredményes távolról. A következő percekben is szorosan alakult a találkozó, sőt Myers középtávolija már hazai vezetést jelentett. 12-14 után jókor jött a vendégeknek Clark hármasa, majd Somogyi két remek megmozdulása. Perl előbb jól ziccerezett, majd távolról is betalált, közben pedig csak Fazekas talált be. Ezzel már 24-16-ra vezetett a bajnoki címvédő. Hazai oldalról Boriszov válaszolt, de még Perl és Clark kosara is belefért (18-28).

Egészen a negyed közepéig tartotta tíz pont körüli előnyét a Falco, majd elkezdett ebből valamelyest faragni a Sopron. Boriszov hárompontosára Perl-kosarak érkeztek, de Myers előbb közelről, majd távolról is be tudott találni. Golomán közelijével tízpontos lett újra a differencia, majd az ellentámadásból Takács triplája beakadt. Somogyi és Sövegjártó talált be a szombathelyieknél, a túloldalon pedig továbbra is aktív maradt Myers, akinek a vezérletével lőtávolságon belülre kerültek a soproniak az első félidő végére (38-44).

Nagy lendülettel vetette magát a második félidőbe a Falco, 9-2-vel indították a harmadik tíz percet. 40-53-s állásnál Myers büntetői szakították meg a vendégek rohanását. Elkezdett éledezni a hazai csapat, a 26. percben Boriszov középtávoliját követően 46-53 állt az eredményjelzőn. Ford hármasa is jó volt, ezzel kezdett szorossá válni a találkozó. Myers 2+1-es akciója után feljött egy pontra a Sopron. Hawkins zsákolt egyet, ezzel megtartva csapatának a vezetését. Ezután vendég kosarak érkeztek, így nyolc pontos előnnyel zárta a negyedet a Falco (53-61).

A folytatásban sem változott a játék képe, a Falco könnyedén szerezte pontjait, miközben a Sopron rendre célt tévesztett. Keller újabb triplája után 72-59-re vezettek a sárga-feketék bő hat perccel a vége előtt. Nem potyogtak a kosarak, ami a vendégeknek kedvezett. Perl közben szorgalmasan gyűjtögette pontjait, ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. A végén még valamelyest sikerült kozmetikáznia az eredményen a soproniaknak: az utolsó öt pontot Montgomery és Takács jegyezte (70-81).

(Via bb1.hu)

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.