Amerikai tábornok: Putyin csak akkor adja át a hatalmat, ha meghalt

Papp László Tamás 2022-05-04 06:36:00
Nem kizárt, hogy puccsra készülnek az orosz elnök ellen.


Hiába minden erőfeszítés a sikeres háború befejezésére, a sokak szerint gyengélkedő Vlagyimir Putyin kétségbeesetten igyekszik megtartani a kezében összpontosuló hatalmat, tartva attól, hogy utódja kegyetlenül leszámol vele. Egy volt amerikai tábornok szerint egy gyenge pillanatban akár puccsal le is taszítanák a trónjáról Putyint

írja a Blikk.

A bulvárlap által idézett Jack Keane tábornok úgy véli, Putyint valós veszély fenyegeti, mert magas rangú katonai és biztonsági személyiségek léphetnek fel ellene Oroszország Ukrajna ellen indított, katasztrofálisnak ítélt háborúja miatt. A tábornok szerint Putyin – akinek a pletykák szerint rendkívül rossz az egészségi állapota – mindent megtesz azért, hogy hatalmon maradjon, dacára annak, hogy komoly pofont hozott Oroszországnak az ukrajnai háború.

Ő csak arról szól, hogy hatalmon maradjon. Ez a motivációja. Mindent megtesz, hogy hatalmon maradjon.

Jól tudja, hogy egy utód, aki nem ért vele egyet, a halálát jelentheti – jelentette ki a Keane a Fox Businessnek a Blikk szerint.

Miközben az orosz háborús erőfeszítések napról napra rosszabbak, egyre nagyobb nyomás nehezedik Putyinra is, hogy kézzelfogható sikereket érjen el, és elűzze a hatalmas és agresszív „szilovikat”, vagyis a volt KGB-tisztek biztonsági blokkját a közeléből – állítja a volt tábornok.

A volt KGB-sek állítólag az orosz elnököt hibáztatják, hogy még csak meg sem próbálta elfoglalni Kijevet, helyette inkább kivonult a csapataival Észak-Ukrajnából.

Még mindig meg akarja dönteni az ukrán rezsimet, és én komolyan veszem Putyint – folytatta Keane tábornok, hozzátéve: Szerintem sokan leértékeltük őt évekig, pedig azon dolgozik, hogy felélessze az orosz birodalmat. Azt hiszem, amíg ő van hatalmon, addig ezt folytatja is majd. Keane szerint Putyin számára nincs más cél a jövőben, csak annyi, hogy ő maradjon Oroszország elnöke. A volt amerikai tábornok szerint Putyin csak akkor adja át a hatalmat, ha meghalt.

A tábornok az interjú során rávilágított, hogy maga Putyin tisztelte az elődjét, Borisz Jelcint, és nem volt hajlandó vádat emelni ellene, amikor hatalomra került, annak ellenére, hogy őt és a lányát is durva korrupciós vádak érték az elnöki ciklusa alatt. A volt amerikai tábornok kiemelte még Mihail Gorbacsovot, az utolsó szovjet diktátort, aki 91 évesen, a Szovjetunió bukása után is még mindig szabadon és zavartalanul él Moszkva közelében.

De úgy tűnik, maga Putyin nem bízik annyira utódai kegyességében, és a klasszikus diktátori dilemmával küzd: nem tudja átadni a hatalmat, mert attól tart, hogy az utódja bíróság elé állítja, vagy megfosztja a felhalmozott vagyonától, esetleg az életére is tör, hogy félreállítsa az útból

– szól a cikk.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.