Kedves Momentum, abba kéne hagyni a hisztit, és neki kéne állni dolgozni!

Farkas Bazsi 2022-05-02 06:18:47
Ha már egyszer a parlamentbe vágytatok…

Ha valamit, akkor azt tisztán megmutatta az előválasztás, hogy egy dolgot kifejezetten nem szeretnek a szavazók. A nagy közönség előtt zajló vacillálást, variálást, tutyimutyiságot és azt, ha egy politikus egy pár nap alatt változtatja meg azt a véleményét, amiről korábban azt mondta: szikla szilárdan áll.

De úgy tűnik a karácsonyi határozottság példája most éppen a Momentum parlamentbe jutott képviselőin kezd mutatkozni, akik egyik nap még magabiztosan nyilvánítják ki, hogy ők aztán nem ülnek be az országgyűlés alakuló ülésére, aztán amikor kiderül, hogy ennek komoly szankciói lehetnek, akkor a bátor forradalmárok laposkúszásban húznak be a patkóba, hogy elfoglalják a helyüket.

Csakhogy – véleményem szerint – egy képviselőnek, legyen az parlamenti vagy önkormányzati, nem döntési lehetősége, hogy felveszi-e a munkát. Hanem KUTYA KÖTELESSÉGE.

Egy hónappal ezelőtt ezért volt visszás az, amikor a szombathelyi Fidesz-frakció fogta magát és kivonult a közgyűlésről. Ismételve magamat: ez nem egy döntési lehetőség. A választáson való induláson – amely egyébként minden egyes szereplőnek saját, önkéntes döntése volt – a választók képviseletének lehetőségét vállalta fel a jelölt. Ez pedig olyan feladat, amit akkor is teljesíteni kell, ha éppen a választási eredmény szerint ellenzéki szerep jut a politikusnak.

Ezért elfogadhatatlan számomra az, hogy a fideszes Balázsy Péter nem ült be a szombathelyi közgyűlésbe, vagy éppen, pepitában, Márki-Zay szintén nemet mondott a parlamenti mandátumra. Nyilván minden egyes versenyben nyerni a legjobb, de ha jelen esetben most az van, hogy vesztes pozícióból kell ellátni a feladatot, akkor azt kell szolgai módon végigvinni.

A Momentum most éppen a sértődött, durcás kisgyerek szerepét vette magára, amely a választások tisztaságának hiányára hivatkozva talál ki mindenfélét, ami ellen – szerintük – demonstrálni kell, erre pedig a legjobb megoldás az, ha nem vesznek részt a parlament alakuló ülésén. 

Már most látom magam előtt, hogy a Fidesz-KDNP ennek hatására önvizsgálatot tart, majd a Momentum által javasolt 5 pont teljesítésének hírét Orbán Viktor Facebook-videóban jelenti be. (Szarkazmus alert!)

Egész egyszerűen a Fidesz kapásból felmosta a padlót a Momóval, egy elejtett félmondat – amely szerint az alakuló ülésen való rész nem vétel, még akár képviselői helybe is fájhat – elég volt, ahhoz, hogy az áprilisi forradalmárok fejlehajtva vonuljanak be libasorba az ülésterembe, majd üljenek egyenes derékkal szépen csendben addig, amíg Orbán Viktort zsinórban negyedszer koronázzák királlyá. 

Hogy az egyszeri kidobót idézzem, aki az utca túloldalára repítette a három kisfröccstől megbátorodott bölcsészhallgatót: Most ez miért kellett?

A Momentum rövid időn belül többszörösen járatta le magát azzal, hogy feleslegesen hozta magát olyan helyzetbe, amiből kiderült, hogy még ebben az esetben is a kormánypárt fújja a Passzátszelet, ők pedig olyan gyengék, mint az őrségi harmatos lepkefing.

A Momentum kitart azon álláspontja mellett, hogy semmilyen Fidesz által osztott díszpozíciót (parlamenti alelnöki, jegyzői, bizottsági elnöki és alelnöki pozíciók) nem vállalunk a parlamentben. Hiába fenyegetőzik Kövér László azzal, hogy a Momentum elbukhatja ezeket a pozíciókat, mi nem leszünk a Fidesz díszellenzéke. Munkánk legjavát a parlamenten kívül, változást akaró közösségek építésével fogjuk tölteni – írta a párt néhány napja egy közleményben.

A legnagyobb baj az, kedves Momentum, hogy évek óta a nyaki ütőér kidagadásával mantráztátok, hogy ti hamarosan a parlamentbe fogtok kerülni, és akkor aztán úgy fogtok dolgozni a magyar választókért, hogy az ihajja. Itt az alkalom, meg lehet mutatni! Nem hiszem, hogy azért kaptatok felhatalmazást, hogy aztán ne éljetek vele. 

Az pedig, hogy egy változást akaró közösségek építésébe kezdtek bele, igen dicséretes gondolat. A kérdés már csak az, hogy akkor mit is csináltatok eddig?

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról