Döntetlent játszott a Győri Audi ETO KC Brestben

Vágvölgyi Bálint 2022-04-30 19:37:00
Nyílt maradt a továbbjutás kérdése Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Győri Audi ETO KC 21-21-es döntetlent játszott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén.

A hazaiaktól Djurdjina Jaukovic, Amandine Lagattu, Aissatou Kouyaté és Ana Maria Gavric, a vendégek keretéből pedig Silje Solberg, Jelena Despotovic és Kari Brattset hiányzott.

Egy percet sem adtak maguknak és ellenfelüknek a csapatok, hogy bemelegedjenek és játékba lendüljenek, a kezdés pillanatától nagy volt a küzdelem. Jól kezdtek a franciák, a 12. percben már 7-4-re vezettek a többet hibázó ETO ellen. Ambros Martín vezetőedző csakhamar időt kért, ám csapata több mint öt percig nem talált a hálóba, így nem változott a játék képe. A meccs harmadánál már 10-5 volt az állás, a győriek büntetőből sem voltak eredményesek, a Brest viszont remekül védekezett.

Ebben az időszakban a vendégcsapatból hiányzott a lendület, az átütőerő, és nem volt olyan játékos, aki ezen segíteni tudott. Az ETO nyitott védekezésre váltott, és a kapus Laura Glauser bravúrjainak köszönhetően csak 11-8-as hátrányban volt a szünetben.

A második félidőt rosszul kezdték a franciák, ezért egy gólra csökkent az ötszörös BL-győztes Győr hátránya. Glauser helyére Amandine Leynaud érkezett a vendég kapuba, és hasonlóan jól teljesített, mint honfitársa. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon, ám amikor az 51. percben Anne Mette Hansen gólt lőtt, 3-3-as állást követően ismét döntetlen volt az állás (18-18). A dán balátlövő következő góljával a meccs során először az ETO állt jobban. Másfél perccel a vége előtt 20-20-nál Veronica Kristiansen hétméterest rontott, de Pauletta Foppa góljára Estelle Nze Minko válaszolni tudott, így 21-21 lett a végeredmény.

A házigazdáknál Helene Gigstad Fauske öt, Monika Kobylinska és Foppa négy-négy gólt lőtt, Sandra Toft 42 százalékkal védett (36/15). A túloldalon Kristiansen hat, Rü Unhi négy találattal zárt, Amandine Leynaud és Laura Glauser is kilenc védést mutatott be.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, és három győri siker mellett ötödször zárult döntetlennel a meccs.

A visszavágót egy hét múlva játsszák, a négyes döntőre pedig június 4-5-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Brest Bretagne (francia) - Győri Audi ETO KC 21-21 (11-8)

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.