Bojkottálja a Fidesz a szombathelyi közmédiát

Farkas Bazsi 2022-04-29 14:03:00
Illés Károly frakcióvezető szerint gyalázatos a Savaria Fórum és a Szombathelyi Televízió működése. 

A kampányban olyan lejárató kampányt folytatott a Savaria Fórum, hogy az nem elfogadható - röviden így foglalta össze Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető azt az indokot, ami miatt ezentúl bojkottálni fogják a Szombathelyi Médiaközpont sajtótermékeit: a városi hetilapot és a Szombathelyi Televíziót.

A politikus erről elsőként a tegnapi városi közgyűlésen beszélt, majd a mai sajtótájékoztatón kérdésünkre még tovább boncolta a témát.

Illés és Lendvai a sajtótájékoztatón

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

A Szombathelyi Televízió a kampányban egyébként vitát is szervezett a parlamenti képviselő-jelölteknek, erre egyedüliként Hende Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nem ment el. Illést erre is emlékeztettük, aki erre azt válaszolta, hogy Hende korábban már kifejtette, nincs vitája ellenfeleivel, főleg Czeglédy Csabával nincs.

Megjegyeztük: a győri önkormányzati média, a Győr+ a kampányban még csak lehetőséget sem biztosított arra, hogy az ellenzéki képviselőjelöltek bemutatkozzanak a választóknak. Ehhez képet a szombathelyi Fidesz-frakció elfogultságról beszél a helyi közmédiával kapcsolatban.

Illés azt is elmondta, hogy a Szombathelyi Televízióba az elmúlt 2 és félévben csupán a frakcióvitákra hívták meg, igaz a kampány alatt kapott meghívást a Fogadóóra című közéleti magazinba is. Ám ezzel a lehetőséggel akkor nem élt.

Helyére került a Savaria Fórum! - ezt a szöveget és fotót posztolta Illés a Facebookon

Fotó: Illés Károly Facebook,

Nagyon szívesen megjelenünk újra a Szombathelyi Tévében és a Savaria Fórumban is, abban az esetben, ha más lesz a cég ügyvezetője és a lap főszerkesztője - mondta Illés.

Hogy kit tudnának elképzelni ebben a pozícióban, Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) frakcióvezető-helyettes azt mondta van ötletük.

Arra is kíváncsiak lennénk, hogy a közéleti műsorokat vezető Csonka Attilát miért távolították el a tévéből - tette fel a kérdést Lendvai.

Információink szerint Csonka vállalkozóként dolgozott a szerkesztőségnek, a műsorvezetői teendőket pedig egy belsős munkatárssal oldotta meg az SZTV.

Illés arra is kitért, hogy azon kistelepülések polgármesterei, amelyek érintettek voltak a Savaria Fórum kiterjesztésében levelet írtak Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek, hogy azt kérik a településeiken ne terjesszék az újságot.

A politikus figyelmét viszont felhívtuk arra, hogy egy polgármesternek semmi köze sincsen ahhoz, hogy a településen élő polgárok mit kérnek és mit nem kérnek a postaládájukba. 

A szombathelyi közmédia működtetésére mintegy 170 millió forintot költ el az önkormányzat.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.