Békét hirdetetett Lázár János paraszt Párizsban

Papp László Tamás 2022-04-25 10:11:00
Az egykori kancelláriaminiszter, újraválasztott hódmezővásárhelyi fideszes képviselő a közismerten békeszerető Bayer Zsolt showműsorának vendége volt.

Békére, nem pedig megosztottságra van szüksége Hódmezővásárhelynek - többek között erről is beszélt a Hír Tv-n futó a Bayer Showban Lázár János. A kormánypártok megválasztott országgyűlési képviselője szerint Márki-Zay Péter polgármesterként nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta. 

Bayer show (2022-04-24) - HÍR TV

Bayer show (2022-04-24) - HÍR TV#Bayershow #BayerZsolt #LázárJánosKövessenek minket közösségi felületeinken!► Facebookon: https://www.facebook.com/hirtv/► Ho...


Annak a városnak azt gondolom, nem megosztottságra, hanem békességre van szüksége annak érdekében, hogy tudjon fejlődni – mondta Lázár a beszélgetésről a csatorna honlapján közölt összefoglaló szerint.

A Fidesz országgyűlési képviselője, volt kancelláriaminiszter az április 3-i választást értékelve úgy fogalmazott: ma Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter kampányirodájaként működik, amit a helyiek nem akarnak, és ezt már a választáson is jelezték.

Szerinte korábban békés, nyugodt viszonyok voltak a városban, együttműködött a többség és a kisebbség a város érdekében, de Márki-Zay „egy amerikai típusú liberális gyűlöletkampányt honosított meg” a városban ami csak arról szólt, hogy „reggeltől estig „Orbánozás”, „Lázározás”, „Fideszezés” – mondta annak a pártnak a honatyája, amely nagyipari méretűvé tette a gyurcsányozást, sorosozást, migránsozást, bukik ki itt az adást néző ügyeletes szerkesztőből.

Lázár úgy véli: Márki-Zay valami ellen politizált és nem azért, hogy újjá építse, vagy jobbá tegye Hódmezővásárhelyt. Itt egy nagyon éles küzdelem zajlott, és onnantól kezdve, hogy ő az ellenék miniszterelnök-jelöltje lett, onnantól kezdve pedig szimbolikussá vált a tét. A kormánypárti politikus szerint a jelenlegi háborús helyzetben nemzeti összefogásra lenne szükség.

Én azt vártam a magyar ellenzéktől, hogy amikor kitört február 24.-én a háború, akkor félreteszik a választási kampányt, beszüntetik, felfüggesztik, és azt mondják, hogy állnak a kormány rendelkezésére, támogatják a kormányt minden lépésében, amellyel a béke megőrzésére törekszik. Ehelyett a magyar nemzeti érdekekkel szembemenő politikai állásfoglalásokat tesznek, kiszolgálva külső érdekeket, ami a magyar szempontból irreleváns

– tette hozzá Lázár, azt is megemlítve, hogy szerinte az ellenzék történelmi vereségéhez az is hozzájárult, hogy politikusaik a kampány során a nemzeti összefogás fontosságának kihangsúlyozása helyett a nemzeti érdekekkel szembemenő nyilatkozatokat tettek.

Az interjú legemlékezetesebb, a Hír Tv összefoglalójából kimaradt részeiből is érdemes szemezgetni, mert gyöngyszemekre lelhetünk.

Látsz-e esélyt rá, hogy ez a béke ezután a 12 év után végre bekövetkezzen?

– kérdi Lázártól Bayer Zsolt, akiről nyilván mindenkinek Picasso békegalambja, és a Helység kalapácsából Bagarja, a béke barátja jut eszébe.

Lázár János erre válaszolva kifejtette: Magyarország még mindig egy közepesen fejlett ország, s hogy elérjük 2030-ra Ausztria keleti részének életszínvonalát, ahhoz együttműködésre van szükség. De a kormánypárti politikus (volt és tán leendő miniszter) úgy látja: az ellenzékben nincs meg az együttműködéshez szükséges nagyvonalúság, kicsinyesek, pitiánerek voltak az elmút években. (Bezzeg a Fidesz második neve Nagyvonalúság, a harmadik pedig Gesztus – veti fel a mindenbe is belepofázó ügyeletes szerkesztő, természetesen mélyen egyetértve a Lázár Miniszter Úrral.) 

Az együttműködéshez szükséges intelligencia hiányzik – fájlalja Lázár, s e ponton villan be, hogy az ehhez szükséges intelligencia megszerzésében akár Németh Szilárd is tudna gyortalpaló kurzusokon segíteni az ellenzéknek, ha Lázár János jövőbeli bokros teendői miatt nem érne rá. 

Társasjátékot azzal tudsz játszani, aki társ a játékban – érkezik Lázár Jánostól a coelhói csúcsokra pályázó bölcsesség.

Aki felrúgja a sakkasztalt, azzal nehéz sakkozni – kél versenyre az ellenzékkel való harmónia és összhang keresésében Lázárral Bayer Zsolt. 

De vendég részéről is jutottak további, a zen fázisba jutást elősegítő, megnyugtató szavak a vesztes oldalnak.

Az ellenfelem megbukott, azt gondolom, egy életre – mondja Lázár de szerinte Márki-Zay „ott van hét gyerekkel, negyven évig még ott fog élni, abban a városban, mi nem olyanok vagyunk, hódmezővásárhelyiek, a városnak a jobbik fele, fogalmazzunk így, nem olyan, hogy kirekeszti azokat, akik másképpen gondolkodnak, vagy éppenséggel sikertelenek”

Milyen kár, hogy Lázár János szavai nem korábban hangzottak el, s jutottak el azokhoz, akik a sértett rendőrségi feljelentése szerint börtönnel fenyegették Bana Tibor ellenzéki képviselőjelöltet. 

Címlapkép: Bayer Show.

Szólj hozzá!

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.

20 és fél millió forintot és ezer eurót lopott el egy győri panzióból egy fiatal pár

Egy saját maguk által írt névtelen levél azonosította ez elkövetőket.

Váradi és Ferencz kimaradt a kosár-válogatott keretéből

A magyarok ma este meccselnek a franciákkal.

Már délutánra megérkezhet a hidegfront a nyugati határszélhez

Nem árt szélre és jégre is felkészülni.

Mintegy 800 ezer ukrán vesztette el az otthonát a háború miatt

15 millió négyzetméternyi ukrán lakást tettek tönkre az oroszok.

1,8 milliárddal lett gazdagabb ma valaki

19 héten keresztül halmozódott a nyeremény.

Kánikulával kezdődik a jövő hét, aztán jön néhány hideg front

Hétfő éjfélig még harmadfokú hőségriasztás van életben.

Klímabérletet vezetne be az LMP

Minden közösségi közlekedési eszköz használatára jogosítana.