60 késszúrással öltek meg egy magyar nőt New Yorkban

Papp László Tamás 2022-04-21 18:53:00
A gyanúsított szerelmi kapcsolatban állt az 51 éves G. Orsolyával.

Csütörtökön kora reggel őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a New Yorkban meggyilkolt magyar nő ügyében, írja a CBS News-ra hivatkozva a Telex. A rendőrség szerint az 51 éves, kétgyermekes G. Orsolyát közel 60 késszúrással és tompa tárgy okozta sérülésekkel ölték meg a múlt héten Forest Hillsben. Holttestét szombat reggel találták meg egy görgős hokitáskában Queensben, a nyílt utcán.

A CBS News úgy tudja, hogy a gyanúsított a 44 éves David Bonola, aki korábban karbantartóként dolgozott a házban, és ismerte a nőt. A büntetlen előéletű férfit emberöléssel és fegyver birtoklásával gyanúsítják.

A New York Post a Telex szerint arról ír: a rendőröket az áldozat házában hagyott véres csizma vezette nyomra. Az áldozat és a gyanúsított közeli kapcsolatban lehetett egymással. A férfi korábban a Facebookon többször kommentelt a magyar nő fotói alá, egy 2020. májusi fénykép alá például azt írta:

Szerelmes a szemed”.

Rendőrségi források a CBS Newsnak is azt mondták: a gyanúsított szerelmi kapcsolatban állt a nővel, és hirtelen felindulásból elkövetett emberölés történt. A New York Post arról is ír, hogy a magyar nő péntek este a barátaival megnézett egy előadást a Lincoln Centerben, majd egy bárba is beültek. Szemtanúk szerint a nő mintha arra számított volna, hogy találkozik valakivel, de az illető nem jelent meg.

Az 51 éves G. Orsolya két gyerek, egy 17 és egy 13 éves fiú édesanyja volt. Férjével négyesben éltek az előkelő, nyugodt városrészben, Tudor-stílusú házukban, amelynek értékét nagyjából 2 millió dollárra (közel 700 millió forint) becsülik. A férj egy lítiumion-akkumulátorokra specializálódott tanácsadó cég alapítója. A férj a gyilkosság idején a nagyobbik fiúval éppen Oregon államban volt. Azért utaztak oda, hogy megnézzék maguknak a fiú továbbtanulása szempontjából szóba jöhető egyetemek kampuszait – említi a Telex cikke.

A portál szerint az ügynek számos furcsasága van. A gyilkosság idején az áldozat 13 éves fia otthon volt, de nem hallott semmit. Érthetetlen, miért kellett elvinni a holttestet a háztól pár sarokra, miközben egy térfigyelő kamera is rögzítette az elkövetőt, ahogy vonszolja a táskát. A gyilkosság utáni órákban az áldozat férje, Howard Klein fenyegető üzenetet kapott a felesége telefonjáról. Az üzenetben ez állt: „A feleséged börtönbe juttatott néhány évvel ezelőtt. Visszatértem”. A szöveg arra is utalt, hogy a család többi tagja is sorra kerül – emlékeztet a Telex.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.