Hende “hazaárulóztatós” Csaba szerint sosem volt annyira durva hangvételű a kampány, mint a mostani országgyűlési választások előtt

Farkas Bazsi 2022-04-13 09:02:00
A képviselő szerint új többség alakult ki Szombathelyen. A sorok között pedig azt mondta, hogy ők fognak dirigálni ezentúl a városvezetésnek.

Negyedórás, választás utáni értékelést tartott Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Szombathely és térségének újraválasztott parlamenti képviselője.

Mi máris a végével kezdenénk, mivel Hende ismét nem hívta meg szerkesztőségünket erre a tájékoztatóra, pedig beszédét azzal zárta, hogy szerinte soha  nem volt még ennyire szakmaiatlan, elfogult,  és propagandisztikus a helyi, közpénzből működő városi sajtó.

Egyelőre azonban nem értem, hogy Hende milyen kiegyensúlyozottságot kér számon bárkitől is, ha eleve ő az, aki válogat a médiumok között. Emlékezetes, hogy ő maga például el sem ment arra a jelölti vitára, amit a Szombathelyi Tévé szervezett. Szerkesztőségünknek pedig nem válaszol a neki küldött kérdésekre, és a sajtótájékoztatókra sem hívja meg.  

Új többség van Szombathelyen - hangoztatta nem egyszer a képviselő.

Elmondta, hogy ha a parlamenti választások eredményét lefordítja a helyi önkormányzati választásra, akkor szerinte 14 választókörzetből, 13-ban a Fidesz nyert volna.

Mondjuk kérdés, hogy Hende mire jutott volna, ha a népszavazási eredményt fordítja le egy esetlegesen önkormányzati választási eredménynek. Szombathelyen a 61 ezer 594 szavazóból 27 ezer 871-en szavaztak nemmel a referendumon.

Hende arra is kitért, hogy szerinte példa nélküli az a durva tónusú hangnem, amellyel őt meg próbálták megsemmisíteni a kampányban. Elmondása szerint a valaha volt legdurvább rágalmakat kapta, és erre becslése szerint több, mint 100 millió forintot költöttek el.

"Hazaáruló" - Hende Csaba így skandáltatta közönségét Szombathelyen

A fideszes szombathelyi polgármester-jelölt mellett kampányoló Hende Csaba menekültekkel riogatta közönségét és hazaárulónak neveztette az ellenzéki jelöltet...

Hende ezek szerint elfelejtette, amikor ő a 2019-es önkormányzati választás kampányában hazaárulóztatásra buzdított az MMIK-ban. De úgy tűnik a helyi fideszhez köthető Szombathelyi Hírlap/Szombati Helyi Hírlap (amely kiadvány főszerkesztőjére a bíróság kimondta, hogy rágalmazott) emléke is törlődött emlékezetéből, akár csak a City7, amely a választás után befejezte pályafutását. 
Eljött a béke ideje és a békés együttműködés ideje - mondta Hende, aki szerint Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester kampányban mutatott viselkedése méltatlan egy polgármesterhez, és elfogadhatatlan magatartás.

Végtelenül piszkos és szemetes a város - folytatta ezzel.

Nos, valószínű nem vette észre, hogy egy köztisztasági akció keretében éppen most takarítják a város járdáit és útjait.

A képviselő egy komoly üzenetet is megfogalmazott:

A város vezetése a jelenlegi városvezetés irányításával, de az új többség iránymutatásával fog eltelni a választásokig. Fontos, hogy rámutassunk azokra a feladatokra, amiket a városvezetésnek végre kell hajtania.

Ezt azért fontos kiemelni, mivel információink szerint van olyan főváros melletti település, hogy ugyanaz a felállás, mint Szombathelyen és itt már az ellenzéki városvezetés kapott egy megkeresést a fideszes parlamenti képviselőtől, hogy egy fideszes alpolgármester kinevezése lesz a biztosíték a város további működőképességére.

Hendének volt még egy fél mondata, amiben azt mondta, hogy ez a felállás lehet 2024-ig, vagy akár rövidebb ideig is, ha az új önkormányzati választások kiírásával nem várják meg a két és fél évet.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.