Így támogathatja a tanárokat, akik folytatni fogják a sztrájkot

Pintér Bence 2022-04-10 18:47:00
Az eddigi kormányzati ígérgetések a PDSZ szerint elégtelenek.

Közleményben köszönte meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) sokezer oktatásban dolgozónak, hogy az elmúlt időszakban példátlan kitartással vettek részt a béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért folyó küzdelemben, s éltek a munkavállalók legnyomatékosabb eszközével, a munkabeszüntetéssel. „Vállalták a sztrájkot, sőt a polgári engedetlenséget is annak érdekében, hogy Magyarországon is érvényesüljön: A SZTRÁJK ALAPJOG” – írják.

„A harcnak még nincs vége, mivel az eddigi kormányzati ígérgetések elégtelenek. A szakszervezetek a kormány megalakulásától folytatják a sztrájktörvény szerinti egyeztetést, és ha rövid időn belül nincs eredmény, folytatódik a munkabeszüntetés. Most azonban a legfontosabb az eddig sztrájkban és polgári engedetlenségben részt vettek mielőbbi támogatása.”

Köszönetet mondtak mindazoknak, akik kifejezték szolidaritásukat, és pénzbeli támogatást nyújtottak a sztrájkban és polgári engedetlenségben részt vett közoktatási és szakképzési dolgozók számára. A 2022. április 1-jéig tartó munkabeszüntetésben résztvevők számára 2022. április 12-éig gyűjtik a támogatásokat, majd pedig megkezdjik a beérkezett összeg felosztását.

A PDSZ saját gyűjtése mellett a Tanítanék Mozgalom is kezdeményezte sztrájkalap létrehozását, ami hármas együttműködésben – a Humán Platform Egyesület és a PDSZ Oktatással a Demokráciáért Alapítványa részvételével – meg is valósult. A Tanítanék és A noÁr Mozgalom pedig szolidaritási koncertet és tüntetést szervezett 2022. április 1-én, amelynek bevételei szintén az Alapítványon keresztül kerülnek a sztrájkolókhoz és a polgári engedetlenségben résztvevőkhöz.

Kérjik, hogy aki még szeretné a sztrájkban és polgári engedetlenségben eddig résztvevőket támogatni, április 12. éjfélig utaljon erre a számlára:

Számla tulajdonosa: Oktatással a Demokráciáért Alapítvány
Számlaszám: 11707000-22230573-00000000
IBAN: HU70 1170 7000 2223 0573 0000 0000  SWIFT KÓD: OTPVHUHB
Az átutalás közleménye: „Támogatás”

vagy a Tanítanék Mozgalom honlapján keresztül.

A sztrájkban, polgári engedetlenségben résztvevőknek nyújtandó támogatások igénylésének végső határnapja 2022. május 15. A támogatás annak fizethető ki, aki az erre készült online nyomtatványon igényelte azt, és megfelel a kérdőívben feltüntetett feltételeknek.

Ha az új kormánnyal nincs megállapodás, akkor a munkabeszüntetés folytatódik, és újabb támogatásgyűjtést indítanak.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.