Még két mandátumot szerzett az ellenzék

Székely Zoárd 2022-04-09 19:04:00
A levélszavazók 94 százaléka szavazott a Fideszre.

Szombaton tették közzé a levélszavazatok végleges számát, melynek eredményei megtekinthetők a valasztas.hu-n. Száz százalékos feldolgozottságnál tehát 247 957 voks érkezett a kormánypártok listájára, ami azt jelenti, hogy

a levélszavazók 94 százaléka szavazott a Fideszre.

A második legtöbb szavazat (bő tízezer) az ellenzéki összefogás listájára érkezett, ami az összes levélszavazat mindössze 4 százaléka, a maradék két százalékon pedig az összes többi országos listát állító párt osztozik.

A levélszavazatokkal együtt a Fideszre leadott szavazatok száma meghaladta a 3 milliót (a hétfői előrejelzésünk pontosnak bizonyult),

így az idei a párt harminc éves történetének legjobb választási eredménye.

A levélben azok a magyar állampolgárok szavazhatnak, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, így jellemzően a határon túli magyarok adhatják le így a voksukat. A külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok a külképviseleteken szavazhatnak.

A délutáni állás szerint az újonnan megszámolt szavazatoktól változott a parlamenti mandátumok eloszlása: az ellenzék nyert egy plusz helyet a korábbi állapothoz képest.

Jelen állás szerint az Egységben Magyarországért közös listáján 38., momentumos Bedő Dávid is bejut, a Fidesz-KDNP listáján 54. Pesti Imre viszont lecsúszik.

Közben a szombati számlálás a Budapesti 13-as számú egyéni választókerületben is megfordította az eredményt, Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) már elismerte vereségét Vajda Zoltánnal (Egységben Magyarországért) szemben.

Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint a kormánypártok 134 mandátummal, míg az egységben Magyarországért frakciói 57 mandátummal rendelkeznének az újonnan felálló országgyűlésben.

A Nemzeti Választási Iroda oldala még nem frissült Vajda Zoltán győzelmével – írja a portfolio.hu.

 

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.