Vassurányban a kormánypropaganda ellenére elsöprő többséggel szavaztak igennel a népszavazáson, ezért vizsgálatot indítanak

Székely Zoárd 2022-04-07 18:28:00
Sok jelzés érkezett a helyiektől, adminisztrációs hiba is állhat a háttérben.

Joggal érdemelte ki Vassurány Magyarország legliberálisabb faluja címét, mivel a településen országos szinten egyedülálló eredményt ért el a gyermekvédelminek nevezett népszavazás vasárnap – közölte a nyugat.hu.

A hivatalos eredmények alapján ugyanis a feltett kérdések mindegyikére

tíz vassurányiból kilenc igennel válaszolt, miközben a népszavazást kezdeményező kormány a nem válaszok mellett kampányolt.

Ez azt jelenti, a helyiek többsége támogatja, hogy

  • kiskorú gyerekeknek a köznevelési intézményekben szexuális irányultságokról beszéljenek szülői jóváhagyás nélkül,
  • kiskorú gyerekeknek nemi átalakító műtéteket népszerűsítsenek,
  • a kiskorúaknak szexuális médiatartalmakat mutassanak be, korlátozás nélkül
  • a kiskorúaknak a nem megváltoztatásáról szóló médiatartalmakat mutassanak be.

Forrai Dániel polgármester a lap megkeresésére arról beszélt, az, hogy ki hogyan szavaz, mindenkinek a szuverén joga, amit ő tiszteletben tart. Szerinte a faluban szeretetben él ez a kis közösség, az egyetlen közös akarat és szavazat Vassurány fejlődése mellett szól, mindig ezt tartják szem előtt. Véleménye szerint a népszavazás eredménye ezt nem befolyásolja.

„Vassurány polgármestereként és helyi lakosként határozottan elutasítom azt a magatartást, amit a helyi- és országos médiában megjelent médiaszolgáltatók által közzétett helyi népszavazási eredmények közlésére reagálva Vassurányt nem ismerő hozzászólók tanusítottak"

– írta a polgármester csütörtökön a település közösségi oldalán.

„Vassurányban tiszteletre méltó emberek élnek, akik mindenki másnak megadják a tiszteletet, és maguk is tiszteletet érdemelnek. A mélyen bántó, becsmérlő kijelentések súlyosan sértik az itt élők becsületét, valamint aláássák Otthonunk, Vassurány jó hírét"

– fogalmazott Forrai Dániel, majd így folytatta:

„Sokfélék vagyunk. Van aki jobboldali, van aki baloldali, van akit egyáltalán nem érdekel a politika. Engem, minket nem érdekel, hogy ki-mire szavaz. Engem az érdekel, hogy a véleményéért ne legyen senki jogtalanul megbélyegezve. Mi egy kis közösségként megtanultuk, hogy bár a véleményünk különbözhet, attól még szükségünk van egymásra jóban-rosszban."

A polgármester leszögezte, kiáll minden vassurányi polgárért, és minden olyan embertársáért is, aki gyűlőletet kap a vele nem egy véleményen lévőktől.

„A népszavazás eredményével kapcsolatban sok jelzés érkezett helyiektől, akik vitatják annak pontosságát. Erre reagálva, megvizsgáljuk a jogszabályi lehetőségeinket, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy kiderítsük, történt-e az adminisztrációs folyamat során esetleges tévedés. Kérem, hogy egymás véleményét - ha minden szavazat nem, ha mindegyik igen, és akkor is ha mind érvénytelen - tartsuk tiszteletben"

– zárta gondolatait.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.