Újabb parkolóhelyek kialakításával próbálják meg orvosolni a szombathelyi Stromfeld-lakótelepen kialakult parkolási helyzetet

Farkas Bazsi 2022-04-06 10:34:00
A körzet képviselője, Bokányi Adrienn tegnap lakossági fórumot tartott. Itt az is elhangzott, hogy bár a Lidl hátsó parkolójában általában mindig van szabad hely, a lakók inkább a lakáshoz közelebb próbálják meg letenni a kocsit.

A Stromfeld-lakótelep közlekedési, parkolási problémái voltak a tegnapra összehívott lakossági fórum fő témája. A tanácskozáson jelen volt Ágoston Sándor, a szombathelyi közterület-felügyelet vezetője, aki ismerte a parkolási szabályszegések főbb tudnivalóit, majd kiemelte, hogy a lakótelepen a legnagyobb problémát az úgynevezett karéjokban való parkolás jelenti, de a zöld területeken való megállás miatt is gyakran kell eljárniuk.

Fotó: Farkas Bazsi

Felvettem a kapcsolatot a Lidl országos vezetőjével, tőle azt a választ kaptam, hogy az áruház hátsó parkolóját nyugodtan használhatják a környéken lakók. Az elmúlt időszakban többször is jártam a helyszínen. Amíg a karéjokban 8-10 autó állt, addig itt a pakorlóban 19-28 szabad hely volt. Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy bár lenne szabad hely, a lakók inkább azt veszik szempontként, hogy a ház bejáratához minél közelebb tudják letenni az autót. Pedig ha hajlandóak lennének sétálni, akkor már nem lennének annyira zsúfoltak a Stromfeld útjai - mondta Ágoston.

Fotó: Farkas Bazsi

A lakók a Liliom Ház problémájára is felhívták a figyelmet. A háztömbök ugyanis annak idején saját parkolót építettek, ezek most közforgalom előtt megnyitott magánterületen találhatóak. A jelenlévők elmondása szerint többször előfordult, hogy a házban lakók azért nem tudtak itt parkolni, mert olyanok foglalták el a parkolókat, akik nem az épületben laknak.

Ágoston a helyzet tisztázására elmondta, hogy mivel közforgalom előtt meg lett nyitva a terület, így bárki teljesen jogosan parkolhat itt, ebben semmiféle jogsértés nincsen.

A lakók aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a környék közlekedési helyzete csak súlyosbodni fog akkor, ha kinyit az új McDonald’s.

Fotó: Farkas Bazsi

Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője arról tájékoztatott, hogy felmérést végeztek annak érdekében, hogy a parkolási helyzetet meg tudják oldani. Azt kérdezték meg a lakóktól, hogy mit szólnának hozzá, ha a háztömbök és a Repülők útja közti zöld területből vennének el az autók számára. Ezt a többség elutasította.

Fotó: Farkas Bazsi

Az a megoldás született, hogy a garázssorok mögötti íves területre építenének parkolókat. Így összesen 47 új helyet tudnának kialakítani. Ebből elsőként 13 helyet kezdenek el építeni, ami 30 millió forintot emészt majd fel. A maradék helyek kialakítását EU-s pénzből próbálják meg megépíteni, ez következő pénzügyi ciklusban kiírt TOP+ forrás terhére történhet meg. A 13 új helyet már idén átadhatják, a maradék parkolók építése pedig 2023-ban, vagy 2024-ben valósulhat meg.

A képviselő azt is elmondta, hogy a lakóknál igény jelentkezett, hogy a szokásos szelektív szemétgyűjtés mellett, a használt sütőolajnak is tegyenek ki gyűjtőt. Ez a napokban meg is fog történni. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.