Darts nyilakkal dobálták Hencz Kornél plakátját az egyik celldömölki iskolában

Fehér Buda 2022-04-06 19:38:00
Az alpolgármester feljelentést tesz.

Eljutott a lapunkhoz egy, a Snapchaten terjedő felvétel, amin az látszik, hogy egy diák darts nyilakkal dobálja Hencz Kornél, a Vas2-es körzetben, az összefogás jelöltésében elindult képviselőjelölt választási plakátját a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. 

Információink szerint az iskola tegnapi diáknapján lopta le néhány diák a plakátokat, majd azokat bevitték az iskolába, hogy szórakozzanak velük. Miközben az egyik diák dobálja a fotót, egy társa azt kiabálja, hogy „faszszopó Hencz Kornél”, és „azaz” felkiáltással bíztatja a telitalálatokat.

Választási plakátra dartsozó celldömölki diákok

Márki-Zay Péter és Hencz Kornél választási plakátjára dobáltak darts nyilakat a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium diáknapján a diákok.

Az Ugytudjukhoz eljutott olyan információ is, miszerint a dobálózásért két diák a felelős, egyikük a celldömölki Járási Hivatal vezetőjének unokaöccse, másikuk az egykori ÁFÉSZ elnök unokája.

Ezeket a plakátokat egyébként kettesével rakták ki a kampány alatt, az egyik felén Hencz Kornél Márki-Zay Péterrel volt látható, ez jelent meg a videón, a másik felén pedig csak Hencz képmását tüntették fel. 

Időközben aztán előkerült az Instagramon a másik plakát is, egy, az Instagram sztorikba feltöltött fotón az látszik, hogy a plakát egy sátor alatt van, miközben a két fiatal cigiszünetet tart. Információink szerint egyébként a két fiatal ittas állapotban volt, amikor a felvételek készültek.

Megkerestük az ügyben Hencz Kornélt, aki a lapunknak elmondta, szerinte katasztrófa, ami történt, de jól tükrözi az ország jelenlegi állapotát. 

„Ide jutottunk Orbán Viktor propagandája miatt. Ezek a plakátok egyébként nagy méretűek, tehát nem lehet egyszerűen táskában, vagy kabát alatt becsempészni őket. Nagy a baj, ha az iskola vezetősége nem vette észre, hogy a diákok plakátokat csempésznek be, viszont ha észrevették, és szemet hunytak felette, az még nagyobb probléma.” 

Hencztől megtudtuk, hogy feljelentést tett az ügyben.

Megkerestük a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot, valamint a Vas megyei Rendőr-főkapitányságot is. A cikkünk megjelenéséig a gimnázium válaszolt, ők a következő közleményt juttatták el hozzánk:

A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk egy tanulója megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diák nevében elnézést kérünk. A tanulót gimnazistához méltatlan viselkedéséért fegyelmi büntetésben részesítjük.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után megérkezett a rendőrség válasza is, ők azt írják, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek a helyszínen, valamint a rendőrkapitányság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétség, valamint dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.