Darts nyilakkal dobálták Hencz Kornél plakátját az egyik celldömölki iskolában

Fehér Buda 2022-04-06 19:38:00
Az alpolgármester feljelentést tesz.

Eljutott a lapunkhoz egy, a Snapchaten terjedő felvétel, amin az látszik, hogy egy diák darts nyilakkal dobálja Hencz Kornél, a Vas2-es körzetben, az összefogás jelöltésében elindult képviselőjelölt választási plakátját a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. 

Információink szerint az iskola tegnapi diáknapján lopta le néhány diák a plakátokat, majd azokat bevitték az iskolába, hogy szórakozzanak velük. Miközben az egyik diák dobálja a fotót, egy társa azt kiabálja, hogy „faszszopó Hencz Kornél”, és „azaz” felkiáltással bíztatja a telitalálatokat.

Választási plakátra dartsozó celldömölki diákok

Márki-Zay Péter és Hencz Kornél választási plakátjára dobáltak darts nyilakat a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium diáknapján a diákok.

Az Ugytudjukhoz eljutott olyan információ is, miszerint a dobálózásért két diák a felelős, egyikük a celldömölki Járási Hivatal vezetőjének unokaöccse, másikuk az egykori ÁFÉSZ elnök unokája.

Ezeket a plakátokat egyébként kettesével rakták ki a kampány alatt, az egyik felén Hencz Kornél Márki-Zay Péterrel volt látható, ez jelent meg a videón, a másik felén pedig csak Hencz képmását tüntették fel. 

Időközben aztán előkerült az Instagramon a másik plakát is, egy, az Instagram sztorikba feltöltött fotón az látszik, hogy a plakát egy sátor alatt van, miközben a két fiatal cigiszünetet tart. Információink szerint egyébként a két fiatal ittas állapotban volt, amikor a felvételek készültek.

Megkerestük az ügyben Hencz Kornélt, aki a lapunknak elmondta, szerinte katasztrófa, ami történt, de jól tükrözi az ország jelenlegi állapotát. 

„Ide jutottunk Orbán Viktor propagandája miatt. Ezek a plakátok egyébként nagy méretűek, tehát nem lehet egyszerűen táskában, vagy kabát alatt becsempészni őket. Nagy a baj, ha az iskola vezetősége nem vette észre, hogy a diákok plakátokat csempésznek be, viszont ha észrevették, és szemet hunytak felette, az még nagyobb probléma.” 

Hencztől megtudtuk, hogy feljelentést tett az ügyben.

Megkerestük a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot, valamint a Vas megyei Rendőr-főkapitányságot is. A cikkünk megjelenéséig a gimnázium válaszolt, ők a következő közleményt juttatták el hozzánk:

A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk egy tanulója megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diák nevében elnézést kérünk. A tanulót gimnazistához méltatlan viselkedéséért fegyelmi büntetésben részesítjük.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után megérkezett a rendőrség válasza is, ők azt írják, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek a helyszínen, valamint a rendőrkapitányság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétség, valamint dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.