Felelőtlen félrevezetés helyett felelős vezetést! – Bemutatkoznak a győri kettes körzet jelöltjei

Pintér Bence 2022-04-02 08:45:00
A Mi Hazánk jelöltje az egészséges nemzettudat elkorcsosulását, az ellenzék közös jelöltje a Fideszt látja a legnagyobb problémának. A többiek nem válaszoltak.

Az Ugytudjuk.hu fontosnak tartja, hogy a közelgő országgyűlési választáson a szavazók a legszélesebb tájékozottsággal rendelkezzenek a jelöltek személyével kapcsolatban.

Portálunk ezért szeretné bemutatni a nyugat-magyarországi régióban a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelölteket. Akiktől rövid bemutatkozást, illetve két kérdés megválaszolását kértük.

 • Mit tart jelenleg az ország legnagyobb problémájának?
 • Milyen megoldást javasolna rá?

A válaszokat választókerületekre bontva közöljük.

Ezúttal a Győr-Moson-Sopron megyei 1. számú körzet (Győr kisebbik része, Pannonhalma, Gönyű, Győrújbarát és még számos kistelepülés) jelöltjeit mutatjuk be.

Dr. Gasztonyi László (Egységben Magyarországért; DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd)

Dr. Gasztonyi László vagyok, 43 éves ügyvéd, és az egyesült ellenzék képviselőjelöltje az áprilisi országgyűlési választásokon. Bár sokfelé megfordultam életemben, számomra mindig a szülőföldem, Győr, az itt lakók és a helyi közösségek voltak a legfontosabbak.

Az általános iskolát Budapesten végeztem, ahol ezalatt az évek alatt a Vasutas Sport Club vívó szakosztályának sportolója voltam, de az érettségit már a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban szereztem meg. A sport, a mozgás szeretete, és a versenyszellem iránti elköteleződésem ezután is megmaradt, de az érdeklődésem hamar a rally felé terelődött. Ma már egy gépjárműjavítással és versenyautó-építéssel foglalkozó gazdasági társaság tulajdonosa vagyok.

2003-ban cum laude diplomáztam jogászként az ELTE-n, 2007 óta pedig az általam alapított Gasztonyi ügyvédi iroda képviselője vagyok.

A politika mindig is az életem meghatározó része volt. Tudom, hogy az ország, és benne szülőföldem óriási változások előtt áll, és hiszem, hogy tudnék még többet tenni szűkebb hazámért. Együtt sikeressé tudjuk tenni az európai Magyarország ügyét. Én kész vagyok ezért dolgozni továbbra is, és kész vagyok ennek az ügynek áldozni az életemet! Hiszem, hogy ha elegen leszünk, jobbá fogjuk tenni az otthonunkat és közös életünket!

A Fidesz: felelős vezetés helyett felelőtlen félrevezetés

Szerintem mindennek az eredője, a felelős vezetést még csak nyomokban sem tartalmazó, ellenben a felelőtlen félrevezetéssel tudatosan operáló kormányzás.

Ennek 12 évnek egyetlen poltikai teljesítménye van csupán, az pedig nem más, mint a hatalomban maradásgátlástalan képessége, merthogy érdemi szakpolitikát, kormányprogramot az elmúlt 12 évben   nem lehetett tapasztalni. A jelenlegi vezetés kormányzati tevékenysége abban merül ki, hogy fél szemmel kizárólag a közvéleménykutatásokat nézik, a másik szemükkel meg folyamatosan az oroszokat vizslatják. A döntések köszönő viszonyban sincsenek a valós társadalmi igényekkel, illetve elvárásokkal, a döntéseket szinte kizárólag a politikai hasznosság vezérli, fittyet hányva a társadalmi hasznosságra.

Mire mentek ezzel?

 • Szétverték az oktatást, az egészségügyet, ezáltal margóra rakták a jelen és a jövő generációját,
 • képen röhögik a pedagógusokat, az egészségügyi szakdolgozókat, és a szociális szektor dolgozóit,
 • beletörlik a lábukat a társadalom legszegényebbjeibe, kriminalizálják a hajléktalanokat,
 • a mi pénzünkön uszítanak azok ellen, akik másként mernek gondolkodni, az ellenzék, a civil szervezetek, vagy épp most a melegek ellen,
 • szétverték az önkormányzatiságot, a helyi autonómiát, az önálló gazdálkodás lehetőségét, elérve azt, hogy cserébe centrális, személytelen, a helyi viszonyoktól messze lévő központi inkompetens döntések határozzák meg az egyébként alulról építkező társadalmat,
 • állítólag zsebre vágták az ügyészséget a “Ner-lock Holmes”-nak  nevezett főügyészen keresztül, de a magánnyugdíj pénztári megtakarításokat, a dohánypiacot, állami földeket mindenképp,
 • elérték azt, hogy a kizárólag a facebook-on politizáló kormány celebtagja a munkájuk során nem figyelnek rád, talán egyedül a Varga Judit, de ő is csak a Pegazuson keresztül,
 • elérték azt, hogy egy Lőrinc nevű ember nyugodt szívvel dinnyének nézhesse a Balatont, és a Fertő-tavunkat,
 • sikerült az is, hogy a kormány tagjai, illetve a kiváltságosok kizárólag egymás között számolnak el, a törvények előtt semmiképp.

És, hogy egy kicsit a szakmánál maradjak, elérték azt, hogy lett egy olyan igazságügy miniszterünk, aki a munkája közben képtelen különbséget tenni a paragrafus jel és a violinkulcs között, ha meg nyugatról számon merik kérni rajtuk a kizárólag keleti értelemben értelmezhetetlen jogállamiság hiányát, akkor mindig képes előadni a “Hegedűs a frásztetőn” című egyetlen magánszámát,

De a fentieknek van egy pozitív hozadéka is. Napról napra egyre többen vannak olyanok, akik képesek, és merik is megfogalmazni a saját érdekeiket, és egyre többen látják azt, hogy a jelenleg épp most babérkoszorús békegalambnak öltözött utcai harcos miniszterelnökünk a 12 év fantomháborújával semmit, de semmit nem ért el a csúnya Brüsszelben, maximum a kilincset, de sajnos azzal sem lettünk beljebb.

Szabó Róbert (Mi Hazánk)

Szabó Róbert vagyok, 59 éves, négy fiú édesapja. Végzettségemet tekintve hídépítő mérnöknek is tekintem magam, de a 90-es évek eleji gazdasági változások a biztosítási üzletág területére sodortak, jelenleg is itt keresem a kenyerem. A műszaki érdeklődésen túl 30 évig a családi méhészetünkben kitanultam a méhész mesterséget. A győrújbaráti házam szőlőjében és borospincéjében a szőlészet és a borászat nemes titkait is. Ez utóbbi révén tekintem Győr mellett Győrújbarátot is az otthonomnak.

A 2006-os könnygázszagú események sodortak a politika, a közélet közelébe. 2007 tavaszán lettem a Jobbik tagja, augusztus 25-én a Budai várban az első 56 között tettem le a Magyar Gárda esküjét. Ugyanez év szeptemberében iratkoztam be a Kőrösi Csoma Sándor Magyar Egyetemre, ahol néptanítói oklevelet szereztem. Tanulmányaim tárgya magyar és egyetemes őstörténet, írástörténet volt. Ebből fakad szabadidőm egyik meghatározó kitöltése máig is: a Kárpát medencei írásmód (a rovás) eredetének, kialakulásának a kutatása az oktatása. A magyar őstörténet kutatása, és a szőlőskertem gondozása mellett az utóbbi években egy veterán motor felújítása is helyet kért délutánjaimban.

A Magyar Gárdában a kezdetektől megyei kapitányként építettem, szerveztem a Wass Albert Zászlóaljat, majd a Gárda szétaprózódása után annak utódszervezeteit. A Jobbik győri alapszervezetének munkáját 2015–2018-ig alelnökként segítettem. Tevékenyen vettem részt a 2014-es és a 2018-as országgyűlési választásokban. A 2014-es és a 2019-es helyhatósági választásokban is szerepet kaptam, mint önkormányzati képviselőjelölt. Ez utóbbit már a Jobbik pálfordulása miatt a Civilek Győrért Egyesület színeiben.

A Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz és vezetőihez régi bajtársi kapcsolat fűz. A Jobbik árulása miatti kiábrándultság után 2021-ben vettem fel a kapcsolatot a Mi Hazánkkal Mozgalommal, és vállaltam újból feladatokat.

Hitvallásom szerint a magyarság felemelkedésének a záloga, az egészséges nemzettudat és a Szent Korona értékrendjének visszaemelése a közgondolkodásba.

Az egészséges nemzettudat elkorcsosulása

Az ország, a nemzet jelenlegi – és az elmúlt 100 év – legnagyobb gondjának az egészséges nemzet tudat és az ebből fakadó értékrendek elkorcsosulását látom. Oldalakon keresztül lehetne sorolni ennek „eredményét”, de csak néhány példa: a nemzet egyszerű fogyasztói társadalommá züllött, elanyagiasodott. A magán érdeknek a köz érdeke fölé helyezése minden áron. A társadalom elaprózódott, az emberek elidegenedtek egymástól.

A megoldás legalább olyan hosszú, mint a romlás folyamata. Nemzedékek sorát kell megismertetni az igazi magyar történelemmel, őstörténettel, nyelvünk, írásunk eredetével, ezer éves történelmi alkotmányunkkal. Ez olyan gyökeres változást hozna a világlátásunkban, hogy nem lenne többé kérdéses: mi a magyarság megmaradásának, felemelkedésének útja.

Kara Ákos (Fidesz), Szemes Norbert (MEMO) jelöltek nem reagáltak levelünkre, Szöllősi Sándor (Normális Párt) pedig azt válaszolta, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, így sajnos a fentiekkel kapcsolatos gondolataikat nem ismerhetik meg az olvasók.

Ugyan az adott választókerület mindegyik jelöltjét megkerestük a bemutatkozási lehetőséggel, de nem mindenki élt a lehetőséggel, hogy szerepeljen a régióban több tízezres olvasótábor által követett portálunkon.

Szólj hozzá!

Putyin katasztrófa veszélyére figyelmeztette Macront a zaporizzsjai atomerőmű miatt

Európa legnagyobb nukleáris létesítményének hat reaktora közül jelenleg csak kettő működik.

Nyolc hektáron ég az aljnövényzet a XVIII. kerületben

Lakóházakat is veszélyeztetnek a lángok.

A rendőrség megtiltotta, hogy traktorok vonuljanak holnap Budapesten

"A véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem."

Elmarad a légi parádé augusztus 20-án

Viharos időre készülnek a holnap.

Dinamikusan zajlik a beutazó turizmus visszaépülése a járvány után Magyarországon

Annak ellenére is, hogy a háború miatt elmaradnak az ukrán és az orosz turisták.

Lenyomta a kábeltévék nézettségét a streaming

Történelmi fordulatról beszélnek, ám nem eszik olyan forrón a kását.

Újra az amerikai mozikba kerül a Grease, azaz a Pomádé

Olivia Newton-John halálára tekintettel a jegybevétel egy részét a mellrákkutatás támogatására fordítják.

Két újabb fideszes miniszteri biztost neveztek ki, havi 520 ezret kapnak a titulusért

Két évig a Mátrai Erőmű optimalizálását és a lignittermelés fokozását fogják vizsgálni.

Csúcson a használtautó adásvétel

Jó eséllyel idén minden eddiginél több autó cserél gazdát Magyarországon.

Leöntötte hideg vízzel, majd a fáskamrában meghúzódó nőt baltával akarta feldarabolni a férje Vas megyében

A nő a lányánál sem talált menedéket, a férfi ugyanis utánament, a hajánál fogva a földre rántotta, és ököllel verte.

Kormány: Mészáros Lőrinc adhatja drágábban a gázt

Az állami MVM-nél is több pénzért adja a gázt a Mészáros-féle Tigáz, de a kormány szerint ennek így kell lennie.

Kiégett egy kocsi Répcevis és Zsira között, a sofőr eltűnt

Balesetnek sem találták nyomát. Mintha csak odaparkoltak volna az autóval a szántóföld szélére.

Elegük van az egyházak és az állam összefonódásából az ateistáknak

Kampányt indítanak, és az októberi népszámláláson az ateista rubrika beikszelését kérik.

Ma van a nagy nap: jön az eső!

Nem is akárhogyan: felhőszakadás és jégeső is várható.