Nemény András a közgyűlés után: Hivatalosan is kiderült, hogy Hende Csaba az égadta világon semmit sem csinált parkolóügyben

ugytudjuk.hu 2022-04-01 12:32:00
A polgármester szerint sajnálatos, hogy a Fidesz bűncselekménybe akarja belehajszolni a városvezetést, a munka alól viszont kivonják magukat.

A Fidesz-frakció után a városvezetést adó koalíció is megtartotta a szokásos, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját. Itt Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester azt mondta, a fideszes performansz szerinte nem volt előre kitalálva, hiszen Illés Károly (Fidesz-KDNP) nem sokkal korábban még gombot is nyomott, hogy hozzászóljon a parkoló témájához. 

Illés Károly kiment egyet telefonálni, majd utána bejelentette, hogy ők mind kivonulnak

– mondta Nemény, aki szerint amúgy a fideszes önkormányzati képviselők szerettek volna dolgozni, de mivel Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő nem mert eljönni a város közgyűlésére, a kellemetlen kérdések elől nekik is el kellett menniük.

Illés Károly a közgyűlés után: Az eseményeket nem követtük figyelemmel, a fizetést felvesszük

A szokásos, közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Illés Károly fideszes frakcióvezető azt mondta, hogy nagy sikernek tartja a jövőbeni a TDK-s fejlesztéseket. Ehhez a kormány 6,6 milliárd forintot ad a cégnek, 2026 után így 250 új munkahelyet fog jelenteni ez Szombathelynek, valamint a tervek szerint évi 800 millió forint iparűzési adó is befolyik majd pluszban.

A polgármester szerint a fideszes képviselők egy olyan elköteleződést szeretnének elérni, hogy a város pusztán hasraütésre vegye meg úgy a kórházzal szembeni területet egy leendő parkoló építéséhez, hogy annak árának kifizetését Hende Csaba megígérte (illetve Hendének ígérte meg Gulyás Gergely miniszter).

Bűncselekmény gyanúját is felvetné, hogy fedezet nélkül akarunk döntést hozni egy ígéretre, amit nem is mi kaptunk

– jelentette ki Nemény, aki egyébként folyamatosan levelez a Belügyminisztériummal, hogy legalább valamilyen, kézzel fogható garancia legyen a forrásra.

Nemény András, szerint Hende Csaba hazudik a kórházzal szembeni parkoló ügyében

Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester szerint Hende Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője hazudik a kórházzal szembeni parko...

Ezzel szemben éppen arról érkezett levél Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától, hogy a költségvetés "nem tartalmaz olyan előirányzatot, ami a levelében jelzett egyedi kérelem támogatására nyújtana fedezetet." Magyarán szó sincs bármilyen ígéretről, garanciáról a pénzt illetően.

Nemény szerint ez bizonyítja, Hende Csaba úgy ígérget pénzeket, hogy még a sajátjaival sem egyeztet le semmit.

Lebukott

– foglalta össze a polgármester azt a kavarást, amibe a fideszes önkormányzati képviselőkön keresztül akarta Szombathelyt belevinni Hende, vélhetően egy feljelentésbe csalva a városvezetést.

A tájékoztató végén szó esett arról a 11-es huszár úti ingatlanról is, amit a Fidesz-KDNP vélhetően engedély nélkül használ kampányközpontként úgy, hogy az épületben egy iskola is üzemel. Bár az országgyűlési választásokig már csak két nap van hátra, meg fogják vizsgálni a helyzet jogszerűségét.

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.