Nemény András a közgyűlés után: Hivatalosan is kiderült, hogy Hende Csaba az égadta világon semmit sem csinált parkolóügyben

ugytudjuk.hu 2022-04-01 12:32:00
A polgármester szerint sajnálatos, hogy a Fidesz bűncselekménybe akarja belehajszolni a városvezetést, a munka alól viszont kivonják magukat.

A Fidesz-frakció után a városvezetést adó koalíció is megtartotta a szokásos, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját. Itt Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester azt mondta, a fideszes performansz szerinte nem volt előre kitalálva, hiszen Illés Károly (Fidesz-KDNP) nem sokkal korábban még gombot is nyomott, hogy hozzászóljon a parkoló témájához. 

Illés Károly kiment egyet telefonálni, majd utána bejelentette, hogy ők mind kivonulnak

– mondta Nemény, aki szerint amúgy a fideszes önkormányzati képviselők szerettek volna dolgozni, de mivel Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő nem mert eljönni a város közgyűlésére, a kellemetlen kérdések elől nekik is el kellett menniük.

Illés Károly a közgyűlés után: Az eseményeket nem követtük figyelemmel, a fizetést felvesszük

A szokásos, közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Illés Károly fideszes frakcióvezető azt mondta, hogy nagy sikernek tartja a jövőbeni a TDK-s fejlesztéseket. Ehhez a kormány 6,6 milliárd forintot ad a cégnek, 2026 után így 250 új munkahelyet fog jelenteni ez Szombathelynek, valamint a tervek szerint évi 800 millió forint iparűzési adó is befolyik majd pluszban.

A polgármester szerint a fideszes képviselők egy olyan elköteleződést szeretnének elérni, hogy a város pusztán hasraütésre vegye meg úgy a kórházzal szembeni területet egy leendő parkoló építéséhez, hogy annak árának kifizetését Hende Csaba megígérte (illetve Hendének ígérte meg Gulyás Gergely miniszter).

Bűncselekmény gyanúját is felvetné, hogy fedezet nélkül akarunk döntést hozni egy ígéretre, amit nem is mi kaptunk

– jelentette ki Nemény, aki egyébként folyamatosan levelez a Belügyminisztériummal, hogy legalább valamilyen, kézzel fogható garancia legyen a forrásra.

Nemény András, szerint Hende Csaba hazudik a kórházzal szembeni parkoló ügyében

Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester szerint Hende Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője hazudik a kórházzal szembeni parko...

Ezzel szemben éppen arról érkezett levél Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától, hogy a költségvetés "nem tartalmaz olyan előirányzatot, ami a levelében jelzett egyedi kérelem támogatására nyújtana fedezetet." Magyarán szó sincs bármilyen ígéretről, garanciáról a pénzt illetően.

Nemény szerint ez bizonyítja, Hende Csaba úgy ígérget pénzeket, hogy még a sajátjaival sem egyeztet le semmit.

Lebukott

– foglalta össze a polgármester azt a kavarást, amibe a fideszes önkormányzati képviselőkön keresztül akarta Szombathelyt belevinni Hende, vélhetően egy feljelentésbe csalva a városvezetést.

A tájékoztató végén szó esett arról a 11-es huszár úti ingatlanról is, amit a Fidesz-KDNP vélhetően engedély nélkül használ kampányközpontként úgy, hogy az épületben egy iskola is üzemel. Bár az országgyűlési választásokig már csak két nap van hátra, meg fogják vizsgálni a helyzet jogszerűségét.

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.