Óriási meglepetésre kikapott a Szegedtől a Falco a Magyar Kupában

Vágvölgyi Bálint 2022-03-31 14:42:00
Nem lesz címvédés.

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa első, 13 órakor kezdődő negyeddöntőjében már rögtön pályára lépett a címvédő Falco csapata, amely a Szegeddel mérkőzött meg.

Golomán adta el a labdát az első szombathelyi támadásnál, ám Persons is így járt a túloldalon - írja tudósításában a BB1.hu kosaras szakportál. Somogyi Ádám távoli duplája jelentette az idei esemény első kosarát, majd Alston egy pontos hármassal fordított (2-3). Egy-két elhibázott akciót követően Clark lépett be lendületesen az alapvonalon, majd Váradi is elsüllyesztett egy középtávolit (6-3). Bognár küzdött nagyot a festékben, Cook pedig egy nagy zsákolással talpra ugrasztotta a szegedi kispadod, igaz, Keller Ákos megmozdulása sem volt csúnyább a túloldalon (8-7). Jól tartotta magát a Szedeák, Polányi triplájával újra Simándi Árpád alakulata járt előrébb a negyed derekán (8-10). Persons első hármaskísérlete is beakadt, Váradi válaszolt (10-13). Bognár is pontosan célzott, Barac 2+1-es akcióból tudott szépíteni, bár a ráadás büntetőt kihagyta (12-16). Persons állt bele egy leütés után, továbbra is remekül támadott a Szeged, ráadásul hátul is magabiztosak voltak Bognárék. Alston trojkája is beakadt, már kilenccel mentek a kék-mezesek és az első negyedből már csak két perc volt vissza (12-21). Szatmári atletikus ziccerével a tízet is átlépte a különbség, ám Perl hármasa jókor jött a sárga-feketéknek, ezzel pedig meg is indultak felfelé a vasiak, fel is zárkóztak a felvonás végére. 19-23.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Filipovic tette a gyűrűbe a labdát, ráadásul Barac technikai hibát kapott színéskedésért, Persons büntetője is bement (19-26). Perl próbálta a hátára venni az övéit, de ebben a periódusban is mindenre volt válasza a szegedieknek, Bognár előbb egy triplát, majd két büntetőt értékesített (23-31). Egy kis futással megint közelebb jött volna a Szombathely, de Persons futtából eleresztett távolija beakadt, megérdemelten őrizte a 6-8 pontos előnyét a Szedeák (30-38). Egy időkérést követően Bognár büntetőivel folytatódott a meccs, ő egyébként ezzel már 14 pontnál járt, a differencia pedig újfent elérte a tízet (30-40). Az utolsó percben Szatmáritól érkezett zsinórban öt pont és hiába Kovács hármasa, magabiztos szegedi előnnyel mehettek nagyszünetre a felek. 33-47.

Egy Keller közelivel indult a második félidő, míg a szegediektől Persons dobott be egy hármast, miután a csapata agresszívan ment a támadólepattanóért (35-50). Váradi középtávolija pontos volt, de azonnal jött Bognártól egy zsákolás. Extázisban játszottak a szegediek, a kispad is együtt élt a játékkal, minden egyes megmozdulás után jött a vastaps a cseréktől (37-52). Persons megoldása után tovább nyílt az olló, Perl gondoskodott róla, hogy ne tudjon a húszpontos vezetésért támadni a Szeged, igaz, Cook triplája így is beesett (39-57). Váradi és Perl vezérletével megkezdte a nagy felzárkózási rohamot a Falco, Simándi Árpád azonnal időt kért (44-57). Átállt zónavédekezésre a Szombathely, ami be is jött, Váradi ziccerezhetett egy gyorsindításból (46-57). Alston visszapöcizett támadólepattanója hosszú szegedi gólcsendet tört meg, meg is jött a dobókedve, egy hármast is értékesített (46-62). Perl duplájára Davis triplája jött, nem tudott egyszerűen megingani a Szedeák (48-65). A felvonás végén már nem esett több kosár, érett a Magyar Kupa legnagyobb meglepetése. 48-65.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A záró negyed két Perl-büntetővel kezdődött, majd kisvártatva újra a válogatott hátvéd állhatott a vonalra (52-65). Perl ezúttal is a hátán cipelte a csapatát, egymaga 6-0-val nyitott, jött az időkérés szegedi részről (54-65). Egy jó védekezést követően Golomán is két büntetőhöz jutott, ezzel pedig hosszú-hosszú idő után visszajött tízen belülre a vasi együttes (56-65). Cook duplája volt az első szegedi kosár a negyedben, Perltől jött a válasz (58-67). Perl ezután egy trojkát is elsüllyesztett, elképesztő formában kosárlabdázott, miközben kezdett egy kicsit szétesni a Szedeák (61-67). Bognár Kristóf nagyon fontos triplát dobott, Boris Barac büntetői jöttek ezután, öt perc maradt (63-70). Cook talált utat a gyűrűig, majd sikerült egyet kivédekeznie a Szegednek, de Barac révén megint lopta a távolságot a Falco (65-72). Rashun Davis kipontozódott, a kiharcolt faultból pedig újra Perl büntetőzhetett (67-72). Három perccel a vége előtt labdát szereztek a szombathelyiek, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Nem tudott gyűrűbe találni a Szedeák, majd Váradi hármasa szottyant a hálóban, két perccel a vége előtt feljött két pontra a Szombathely (70-72). Cook nehéz helyzetből is kosarat szerzett négypontos szegedi előnnyel várhatták a végjátékot a csapatok (70-74). Fontos lepattanót szerzett meg a Szedeák, majd egy hosszú támadást követően Bognár harcolt ki faultot. Az első kimaradt, a második bement, 1:13 volt az órán (70-75). Keller kapott labdát üresen és tette a gyűrűbe, majd újfent Perl állhatott a vonal mögé (74-75). Időt kért Simándi Árpád, negyven másodperc maradt. Persons kapta meg a labdát és osztotta le Bognárnak, aki elképesztően nagy hármast dobott, időt kért a Falco (74-78). Tizenkilenccel az órán támadhatott a Falco, amely két triplát és egy duplát is kihagyott, ezzel pedig a Szeged óriási meglepetést szolgáltatva legyőzte a címvédőt! 74-78.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 74-78 (19-23, 14-24, 15-18, 26-13)

Magyar Kupa, negyeddöntő
Debrecen, Főnix Aréna
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Fodor Attila

Falco: Váradi 14/6, Somogyi 2, Clark 7/3, Golomán 2, Keller 8. Cserék: Perl 31/6, Kovács 3/3, Barac 7, Hawkins -.

Szeged: Persons 16/9, Polányi 3/3, Cook 11/3, Bognár 23/12, Alston 11/9. Cserék: Davis 3/3, Szatmári 9/3, Keller -, Kerpel-Fronius -, Filipovic 2.

Címlapfotó: Girgász Péter / MKOSZ

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.