Dézsi: Endrődi, Vanyus és Görbicz lesz a vezető a kézilabdacsapatnál

Pintér Bence 2022-03-31 08:57:00
A győri polgármester szerint Orbán Viktor szeret az emberek közé menni, az USA pedig tönkre akarja tenni az európai gazdaságot.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András polgármester, aki több témát is érintett a beszélgetés során.

A Győri Audi ETO KC körül kialakult helyzet kapcsán ismét elmondta: Bartha Csaba szerinte remek szakember volt, sajnálja, hogy távozik. Ismét elmondta, hogy szerinte fontos, hogy a csapatot működtető cégben többségi tulajdona legyen a városnak,

és elárulta, hogy a céget kabinetfőnöke, Endrődi Péter, illetve a klub tiszteletbeli örökös elnöke, Vanyus Attila fogja vezetni, de Görbicz Anita nevét is bedobta, bár az nem világos, hogy kinek pontosan milyen szerepe lesz.

Görbicz feltehetően klubelnök, míg Endrődi és Vanyus a gazdasági társaság vezetője lehet. Endrődi kapcsán – aki számos önkormányzati cégben rendelkezik vezető pozícióval – elmondta, hogy már a férfi kézilabdacsapatnál szerzett tapasztalatokat, és egyébként közgazdász, Vanyus Attila közreműködése pedig szerinte garancia. Görbiczról azt mondta, hogy bárkivel beszélgetett, őt javasolták elnöknek, és ő is így gondolja ezt.

Orbán Viktor győri látogatása kapcsán paradox módon azt fejtegette, hogy lám-lám, bármit is ír a gonosz ellenzéki sajtó, Orbán szeret az emberek közé menni. Ez azért különösen érdekes, mert Orbán Győrben a Városrendészet mellett, egy zárt udvaron, válogatott fideszes aktivistáknak tartott beszédet.

Ezután hosszas fejtegetésbe kezdett arról, hogy az ellenzék belesodorná az országot a háborúba – amely fideszes kampányállításnak egyébként nincs semmiféle alapja –, és hogy olyan kormány és olyon vezetők kellenek, akik nem beszélnek össze-vissza. Fontos szerinte az energiabiztonság kérdése is, és nem szabad elzárni az orosz gázt, mert valamivel fűteni kell.

Dézsi szerint az, hogy erre vannak törekvések, az az USA érdeke, amely tönkre akarja tenni az európai gazdaságot, és palagázt akar eladni nekünk.

Egyébként jelenleg a számos, orosz gáztól eléggé függő ország, így például Németország és Lengyelország is arra tesz lépéseket jelenleg, hogy csökkentse, illetve teljesen megszüntesse függőségét az orosz nyersanyagoktól. Lengyelország év végéig minden oroszországi importját ki akarja váltani más forrásból. Németország 2024-ig akarja kivezetni teljesen az orosz gázt. Szlovákia is támogatja az orosz nyersanyagok betiltását, pedig a gáz 87 százalékát innen importálják, és Finnország is a kivezetést támogatja.

A műsorban szó esett még az ETO-piacról – jelenleg azt dolgozzák ki, hogy az Audi Aréna murvás parkolójában hogy tud működni a piac.

A beszélgetést sajnos továbbra sem lehet visszahallgatni, miután a polgármester – talán a „nyílt városháza”-koncepció jegyében – megtiltotta az interjúk archiválását tavaly, mikor egy megszólalásából országos hír lett.

Szólj hozzá!

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 ben a Fidelitas egykori tagját, aki minap a nyilvánosság elé lépett. Kozma Lilla Rita még csak 15 éves kiskorú volt, amikor a Fidesz által védett szexuális bűnöző bántalmazhatta, amivel egy életre szóló traumát okozhatott neki.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.