A Falco edzője csak a Szeged elleni továbbjutásra koncentrál a Magyar Kupa előtt

Vágvölgyi Bálint 2022-03-30 14:34:14
Milos Konakov szerint csapata fizikálisan készen áll arra, hogy túlélje ezt a három napot.

Csütörtökön kezdetét veszi az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcas döntője. A háromnapos megmérettetés előtt a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely vezetőedzője, Milos Konakov a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott arról, hogy mit vár a kupahétvégétől.

Hogyan sikerült a felkészülés a Magyar Kupára?

– Úgy, mint minden korábbi találkozóra. Tudjuk, hogy ez egy specifikus verseny, ami három napig zajlik, de éppen ezért nem is olyan dolog, amire az utolsó két napban fel lehetne készülni. Az elmúlt két hétben jók voltak az edzéseink, fizikálisan készen állunk arra, hogy túléljük ezt a nehéz három napot. A célunk jelen pillanatban csak és kizárólag az első meccsre szűkül, éppen ezért csak erről is tudok beszélni. Szeretnénk nyerni a Szeged ellen, csak erre fókuszálunk, hogy továbbjussunk.

Mire kell odafigyelni a Szeged ellen, mi érhet továbbjutást?

– Az ellenfelünkkel két találkozót játszottunk már az alapszakaszban és mindkét alkalommal precízek voltunk. A szegediek nagyon veszélyesek az egyéni megoldásokban és a támadások korai befejezéseiben. Ha ezt kontrollálni tudjuk és mi irányítjuk majd a ritmust, akkor nálunk lehet az előny a találkozó során.

Összességében hogyan látja az esélyeket?

– A végén az dönthet, hogy minden meccsen negyven percen keresztül fókuszálsz és az, hogy fizikálisan ki tudja túlélni. Három nap alatt kell három meccset játszani. A végén ha nem vagy jól fizikálisan, akkor nem tudsz eléggé koncentrálni. Ha erre készen állsz és ezek megvalósulnak, akkor három kemény ellenfelet is le tudsz győzni.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is