Márki-Zay Győrben: az apa férfi, az infláció nő

Papp László Tamás 2022-03-29 19:53:00
Az összellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta: soha nem nyertem közvélemény-kutatást, de soha nem vesztettem választást.

Márki-Zay Péter kedd délután a győri Baross utcában, a Csónakos szobornál tartott választási gyűlést. A rendezvény első felszólalója Kálmán Olga, az ellenzék budapesti 4-es választókerületben indított jelölje, az ATV, illetve a Hír Tv korábbi műsorvezetője volt.

Fotó: Papp László Tamás

Az oroszok már nem a spájzban, hanem a külügyben vannak

– utalt rá, hogy Putyin hackerei feltörték a Szijjártó Péter vezette minisztérium belső levelezését és titkosított hálózatát.

Egy országot így is le lehet rohanni, tönkre lehet tenni. A miniszterelnök mindig azt mondja, hogy ő megvédi az országot. Most miért nem védte meg?

– kérdezte Kálmán Olga.

Fotó: Papp László Tamás

Aki szerint a közmédia 130 milliárdért ontja ránk a hazugságot, a megyei napilapokat is központilag szerkesztik. Orbán krédója a gyűlölet, az a célja, hogy félelemben tartson bennünket, emiatt baráti társaságok, családok mennek szét. A hatalom szerint, aki fideszes, az magyar hazafi, aki nem, az hazaáruló. Minden megyének megvannak a fideszes kiskirályai, de aki uniós pénzt lop, az az Unió összes polgárát lopja meg

– tette hozzá.

Nemátalakító műtétről jöttem

– keltett derültséget Lakatos Béla, Ács korábbi polgármestere, az első Orbán-kormány idején 2000-ben PHARE-programok roma bizottságának elnöke, az OM PHARE Forrásközpont igazgatója.

Fotó: Papp László Tamás

Aki úgy véli, a legszegényebb embereket tudják a legjobban megvezetni. Győr környékén van munka, de Szabolcsban szembevág minket a nyomor.

Én nem Farkas Flórián vagyok

– mondta Lakatos, aki szerint Márki-Zay Péter nem rasszista, neki köszönhetően három roma politikus is bekerülhet a parlamentbe.

Jancsó Zita, az ellenzék jelöltje a Győr-Moson-Sopron megyei 1-es választókerületben azzal kezdte, hogy ide, erre a gyűlésre bárki eljöhetett, de tegnap Orbán Viktor Győrben zárt körben találkozott a híveivel, vagyis már a saját táborában sem bízik.

Fotó: Papp László Tamás

Ne higgyetek a Fidesz által hamisított közvélemény-kutatásokban, ne is olvassatok ilyeneket

– mondta a hallgatóságnak.

Ezután jött Márki-Zay Péter, akit a beszéde előtt elcsíptük egy percre, és megkérdeztük: igaz-e, amit Szijjártó Péter külügyminiszter terjeszt, miszerint nem csak beszélt, de meg is egyezett fegyverszállításokról Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Fotó: Pintér Bence

Márki-Zay Péter elmondta: nem is beszélt az ukrán elnökkel.

Nagyon szeretném, ha Orbán Viktor nem Brüsszelt akarná megállítani, hanem Putyint. Nem szeretnék orosz tankokat és rakétákat látni Záhonynál” - mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyébként mentőautókat küldene Ukrajnának.

Márki-Zay a színpadra lépve elmondta: Orbán Gyurcsány Ferencet akarta miniszterelnök-jelöltnek, ami furcsa, hisz Gyurcsány Ferenc 2006-ban is legyőzte őt a vitában. Róla pedig korábban azt mondta Hollik István KDNP-s képviselő, hogy pont azért nem nyerhet az előválasztáson, mert nem Gyurcsány embere.

Fotó: Papp László Tamás

A Fidesz 55 ezer, aztán 44 ezer migránst hozott Magyarországra, ami Hódmezővásárhely teljes lakossága. Ők engedték be Gruevszkit és Pharaont is. 20 ezer letelepedési kötvényt adtak el, bűnözőknek és terroristáknak is

– állította.

Orbán Viktor a KISZ-ből indult, aztán liberálisként támogatta a melegek élettársi kapcsolatát, utána nyugatbarát konzervatív lett, most viszont Putyin és a fasiszták barátja. Márki-Zay szerint Orbán büszke pedofil is lenne, ha ebből lehetne lopni.

Fotó: Papp László Tamás

Az ellenzéki kormányfőjelölt azt mondta: Szíjjártó Péter a legkorruptabb magyar külügyminiszter, de a Fidesz rendszeréről is úgy látja: Magyarország történetének legnagyobb bűnözői ellen harcolunk, de a harc egyenlőtlen, mint amikor '56-ban a pesti srácok kézifegyverekkel mentek a tankok ellen, ám így is győzni fogunk, mert mi vagyunk többen.

Egy NATO-tagállam sem küld katonákat Ukrajnába, Orbán Viktornak nem Brüsszelt, hanem Putyint kéne megállítani, akinek a hadserege a határaink felé tart

– vélte Márki-Zay, aki szerint:

Béke akkor lesz, ha leváltjuk Orbánt, aki 12 éve folyamatosan háborúzik, hadat üzent például az államadósságnak, de az mégis megduplázódott.

Az apa férfi, az infláció nő

– váltott ki nevetést a közönségből a szónok.

Fotó: Papp László Tamás

Márki-Zay szerint nevetséges, hogy Orbánék azt mondják, azért mennek Brüsszelbe, hogy ne jöhessenek NATO-csapatok, aztán bejelentik, hogy mégis jönnek. Azt mondják, nem engedik a fegyverszállításokat, de Orbán Viktor Brüsszelben mégis megszavazza azokat, sőt, a pápai bázisról is szállítanak fegyvereket Ukrajnába.

Fotó: Papp László Tamás

A gyermekvédelminek hazudott törvényt el fogjuk törölni, mert ez nem Kaleta-törvény, hanem Szájer-törvény, a homoszexualitás hatszor szerepel benne, a pedofília meg egyszer sem 

– fogalmazott Márki-Zay, aki arra buzdította az egybegyűlteket, hogy a népszavazáson voksoljanak érvénytelenül.

Fotó: Papp László Tamás

Az uniós pénz csak akkor jön, ha Orbán megy

– tette hozzá, azt is elmondva: az ellenzék nem a baloldal, hanem bal-, és jobboldaliak, romák és nem romák, keresztények, zsidók és ateisták, a különböző szexuális orientációjú emberek összefogása.

Szólj hozzá!

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.