Márki-Zay Győrben: az apa férfi, az infláció nő

Papp László Tamás 2022-03-29 19:53:00
Az összellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta: soha nem nyertem közvélemény-kutatást, de soha nem vesztettem választást.

Márki-Zay Péter kedd délután a győri Baross utcában, a Csónakos szobornál tartott választási gyűlést. A rendezvény első felszólalója Kálmán Olga, az ellenzék budapesti 4-es választókerületben indított jelölje, az ATV, illetve a Hír Tv korábbi műsorvezetője volt.

Fotó: Papp László Tamás

Az oroszok már nem a spájzban, hanem a külügyben vannak

– utalt rá, hogy Putyin hackerei feltörték a Szijjártó Péter vezette minisztérium belső levelezését és titkosított hálózatát.

Egy országot így is le lehet rohanni, tönkre lehet tenni. A miniszterelnök mindig azt mondja, hogy ő megvédi az országot. Most miért nem védte meg?

– kérdezte Kálmán Olga.

Fotó: Papp László Tamás

Aki szerint a közmédia 130 milliárdért ontja ránk a hazugságot, a megyei napilapokat is központilag szerkesztik. Orbán krédója a gyűlölet, az a célja, hogy félelemben tartson bennünket, emiatt baráti társaságok, családok mennek szét. A hatalom szerint, aki fideszes, az magyar hazafi, aki nem, az hazaáruló. Minden megyének megvannak a fideszes kiskirályai, de aki uniós pénzt lop, az az Unió összes polgárát lopja meg

– tette hozzá.

Nemátalakító műtétről jöttem

– keltett derültséget Lakatos Béla, Ács korábbi polgármestere, az első Orbán-kormány idején 2000-ben PHARE-programok roma bizottságának elnöke, az OM PHARE Forrásközpont igazgatója.

Fotó: Papp László Tamás

Aki úgy véli, a legszegényebb embereket tudják a legjobban megvezetni. Győr környékén van munka, de Szabolcsban szembevág minket a nyomor.

Én nem Farkas Flórián vagyok

– mondta Lakatos, aki szerint Márki-Zay Péter nem rasszista, neki köszönhetően három roma politikus is bekerülhet a parlamentbe.

Jancsó Zita, az ellenzék jelöltje a Győr-Moson-Sopron megyei 1-es választókerületben azzal kezdte, hogy ide, erre a gyűlésre bárki eljöhetett, de tegnap Orbán Viktor Győrben zárt körben találkozott a híveivel, vagyis már a saját táborában sem bízik.

Fotó: Papp László Tamás

Ne higgyetek a Fidesz által hamisított közvélemény-kutatásokban, ne is olvassatok ilyeneket

– mondta a hallgatóságnak.

Ezután jött Márki-Zay Péter, akit a beszéde előtt elcsíptük egy percre, és megkérdeztük: igaz-e, amit Szijjártó Péter külügyminiszter terjeszt, miszerint nem csak beszélt, de meg is egyezett fegyverszállításokról Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Fotó: Pintér Bence

Márki-Zay Péter elmondta: nem is beszélt az ukrán elnökkel.

Nagyon szeretném, ha Orbán Viktor nem Brüsszelt akarná megállítani, hanem Putyint. Nem szeretnék orosz tankokat és rakétákat látni Záhonynál” - mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyébként mentőautókat küldene Ukrajnának.

Márki-Zay a színpadra lépve elmondta: Orbán Gyurcsány Ferencet akarta miniszterelnök-jelöltnek, ami furcsa, hisz Gyurcsány Ferenc 2006-ban is legyőzte őt a vitában. Róla pedig korábban azt mondta Hollik István KDNP-s képviselő, hogy pont azért nem nyerhet az előválasztáson, mert nem Gyurcsány embere.

Fotó: Papp László Tamás

A Fidesz 55 ezer, aztán 44 ezer migránst hozott Magyarországra, ami Hódmezővásárhely teljes lakossága. Ők engedték be Gruevszkit és Pharaont is. 20 ezer letelepedési kötvényt adtak el, bűnözőknek és terroristáknak is

– állította.

Orbán Viktor a KISZ-ből indult, aztán liberálisként támogatta a melegek élettársi kapcsolatát, utána nyugatbarát konzervatív lett, most viszont Putyin és a fasiszták barátja. Márki-Zay szerint Orbán büszke pedofil is lenne, ha ebből lehetne lopni.

Fotó: Papp László Tamás

Az ellenzéki kormányfőjelölt azt mondta: Szíjjártó Péter a legkorruptabb magyar külügyminiszter, de a Fidesz rendszeréről is úgy látja: Magyarország történetének legnagyobb bűnözői ellen harcolunk, de a harc egyenlőtlen, mint amikor '56-ban a pesti srácok kézifegyverekkel mentek a tankok ellen, ám így is győzni fogunk, mert mi vagyunk többen.

Egy NATO-tagállam sem küld katonákat Ukrajnába, Orbán Viktornak nem Brüsszelt, hanem Putyint kéne megállítani, akinek a hadserege a határaink felé tart

– vélte Márki-Zay, aki szerint:

Béke akkor lesz, ha leváltjuk Orbánt, aki 12 éve folyamatosan háborúzik, hadat üzent például az államadósságnak, de az mégis megduplázódott.

Az apa férfi, az infláció nő

– váltott ki nevetést a közönségből a szónok.

Fotó: Papp László Tamás

Márki-Zay szerint nevetséges, hogy Orbánék azt mondják, azért mennek Brüsszelbe, hogy ne jöhessenek NATO-csapatok, aztán bejelentik, hogy mégis jönnek. Azt mondják, nem engedik a fegyverszállításokat, de Orbán Viktor Brüsszelben mégis megszavazza azokat, sőt, a pápai bázisról is szállítanak fegyvereket Ukrajnába.

Fotó: Papp László Tamás

A gyermekvédelminek hazudott törvényt el fogjuk törölni, mert ez nem Kaleta-törvény, hanem Szájer-törvény, a homoszexualitás hatszor szerepel benne, a pedofília meg egyszer sem 

– fogalmazott Márki-Zay, aki arra buzdította az egybegyűlteket, hogy a népszavazáson voksoljanak érvénytelenül.

Fotó: Papp László Tamás

Az uniós pénz csak akkor jön, ha Orbán megy

– tette hozzá, azt is elmondva: az ellenzék nem a baloldal, hanem bal-, és jobboldaliak, romák és nem romák, keresztények, zsidók és ateisták, a különböző szexuális orientációjú emberek összefogása.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.