Márki-Zay Győrben: az apa férfi, az infláció nő

Papp László Tamás 2022-03-29 19:53:00
Az összellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta: soha nem nyertem közvélemény-kutatást, de soha nem vesztettem választást.

Márki-Zay Péter kedd délután a győri Baross utcában, a Csónakos szobornál tartott választási gyűlést. A rendezvény első felszólalója Kálmán Olga, az ellenzék budapesti 4-es választókerületben indított jelölje, az ATV, illetve a Hír Tv korábbi műsorvezetője volt.

Fotó: Papp László Tamás

Az oroszok már nem a spájzban, hanem a külügyben vannak

– utalt rá, hogy Putyin hackerei feltörték a Szijjártó Péter vezette minisztérium belső levelezését és titkosított hálózatát.

Egy országot így is le lehet rohanni, tönkre lehet tenni. A miniszterelnök mindig azt mondja, hogy ő megvédi az országot. Most miért nem védte meg?

– kérdezte Kálmán Olga.

Fotó: Papp László Tamás

Aki szerint a közmédia 130 milliárdért ontja ránk a hazugságot, a megyei napilapokat is központilag szerkesztik. Orbán krédója a gyűlölet, az a célja, hogy félelemben tartson bennünket, emiatt baráti társaságok, családok mennek szét. A hatalom szerint, aki fideszes, az magyar hazafi, aki nem, az hazaáruló. Minden megyének megvannak a fideszes kiskirályai, de aki uniós pénzt lop, az az Unió összes polgárát lopja meg

– tette hozzá.

Nemátalakító műtétről jöttem

– keltett derültséget Lakatos Béla, Ács korábbi polgármestere, az első Orbán-kormány idején 2000-ben PHARE-programok roma bizottságának elnöke, az OM PHARE Forrásközpont igazgatója.

Fotó: Papp László Tamás

Aki úgy véli, a legszegényebb embereket tudják a legjobban megvezetni. Győr környékén van munka, de Szabolcsban szembevág minket a nyomor.

Én nem Farkas Flórián vagyok

– mondta Lakatos, aki szerint Márki-Zay Péter nem rasszista, neki köszönhetően három roma politikus is bekerülhet a parlamentbe.

Jancsó Zita, az ellenzék jelöltje a Győr-Moson-Sopron megyei 1-es választókerületben azzal kezdte, hogy ide, erre a gyűlésre bárki eljöhetett, de tegnap Orbán Viktor Győrben zárt körben találkozott a híveivel, vagyis már a saját táborában sem bízik.

Fotó: Papp László Tamás

Ne higgyetek a Fidesz által hamisított közvélemény-kutatásokban, ne is olvassatok ilyeneket

– mondta a hallgatóságnak.

Ezután jött Márki-Zay Péter, akit a beszéde előtt elcsíptük egy percre, és megkérdeztük: igaz-e, amit Szijjártó Péter külügyminiszter terjeszt, miszerint nem csak beszélt, de meg is egyezett fegyverszállításokról Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Fotó: Pintér Bence

Márki-Zay Péter elmondta: nem is beszélt az ukrán elnökkel.

Nagyon szeretném, ha Orbán Viktor nem Brüsszelt akarná megállítani, hanem Putyint. Nem szeretnék orosz tankokat és rakétákat látni Záhonynál” - mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyébként mentőautókat küldene Ukrajnának.

Márki-Zay a színpadra lépve elmondta: Orbán Gyurcsány Ferencet akarta miniszterelnök-jelöltnek, ami furcsa, hisz Gyurcsány Ferenc 2006-ban is legyőzte őt a vitában. Róla pedig korábban azt mondta Hollik István KDNP-s képviselő, hogy pont azért nem nyerhet az előválasztáson, mert nem Gyurcsány embere.

Fotó: Papp László Tamás

A Fidesz 55 ezer, aztán 44 ezer migránst hozott Magyarországra, ami Hódmezővásárhely teljes lakossága. Ők engedték be Gruevszkit és Pharaont is. 20 ezer letelepedési kötvényt adtak el, bűnözőknek és terroristáknak is

– állította.

Orbán Viktor a KISZ-ből indult, aztán liberálisként támogatta a melegek élettársi kapcsolatát, utána nyugatbarát konzervatív lett, most viszont Putyin és a fasiszták barátja. Márki-Zay szerint Orbán büszke pedofil is lenne, ha ebből lehetne lopni.

Fotó: Papp László Tamás

Az ellenzéki kormányfőjelölt azt mondta: Szíjjártó Péter a legkorruptabb magyar külügyminiszter, de a Fidesz rendszeréről is úgy látja: Magyarország történetének legnagyobb bűnözői ellen harcolunk, de a harc egyenlőtlen, mint amikor '56-ban a pesti srácok kézifegyverekkel mentek a tankok ellen, ám így is győzni fogunk, mert mi vagyunk többen.

Egy NATO-tagállam sem küld katonákat Ukrajnába, Orbán Viktornak nem Brüsszelt, hanem Putyint kéne megállítani, akinek a hadserege a határaink felé tart

– vélte Márki-Zay, aki szerint:

Béke akkor lesz, ha leváltjuk Orbánt, aki 12 éve folyamatosan háborúzik, hadat üzent például az államadósságnak, de az mégis megduplázódott.

Az apa férfi, az infláció nő

– váltott ki nevetést a közönségből a szónok.

Fotó: Papp László Tamás

Márki-Zay szerint nevetséges, hogy Orbánék azt mondják, azért mennek Brüsszelbe, hogy ne jöhessenek NATO-csapatok, aztán bejelentik, hogy mégis jönnek. Azt mondják, nem engedik a fegyverszállításokat, de Orbán Viktor Brüsszelben mégis megszavazza azokat, sőt, a pápai bázisról is szállítanak fegyvereket Ukrajnába.

Fotó: Papp László Tamás

A gyermekvédelminek hazudott törvényt el fogjuk törölni, mert ez nem Kaleta-törvény, hanem Szájer-törvény, a homoszexualitás hatszor szerepel benne, a pedofília meg egyszer sem 

– fogalmazott Márki-Zay, aki arra buzdította az egybegyűlteket, hogy a népszavazáson voksoljanak érvénytelenül.

Fotó: Papp László Tamás

Az uniós pénz csak akkor jön, ha Orbán megy

– tette hozzá, azt is elmondva: az ellenzék nem a baloldal, hanem bal-, és jobboldaliak, romák és nem romák, keresztények, zsidók és ateisták, a különböző szexuális orientációjú emberek összefogása.

Szólj hozzá!

Végrehajtást indított a NAV a Szombathelyi Haladás ellen

Egyelőre nem tudni, hogy milyen tartozása van a focicsapatnak, de van, az biztos.

A Volán válasza alapján még egyáltalán nem fix, hogy januárban változatlan marad a menetrend Győrben

Dézsi polgármester szerint változatlan marad a menetrend januártól, a Volán válasza alapján viszont még semmi nem dőlt el.

December 14-én tartják a szombathelyi közmeghallgatást

A városházára várják a felszólalókat.

Újabb hibát találtak a MOL finomítójában

A kormányzati médiában megjelent hírrel már a benzinárstop végére készíthetik fel az embereket.

Még december 4-ig Győrben állomásozik Donáth Anna „igazságkiállítása”

A momentumos EP-képviselő plakátkiállítását a Vásárcsarnok előtt lehet megnézni.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

A népszerűségi lista legvégén a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc neve található.

Egy gyerek nevében küldött ízléstelen üzeneteket a fiatal férfi

Az elektronikus naplóba lépett be, az iskola dolgozóinak küldött üzeneteket.

Szabadságvesztés lehet a vége a súlyos környezetszennyezésnek

Egy felnőtt és egy fiatalkorú a vád szerint a Kis-Sorok patakba dobott olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt.

Változóan felhős, napos idő várható csütörtökön

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

Január másodikán sztrájkolnak az autóbuszvezetők

A SZOLIDARITÁS Autóbusz-közlekedési Szakszervezet közleménye.

Eldőlt a kérdés: az Európai Bizottság az uniós pénzek befagyasztását javasolja

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, a 7-es cikk szerint indul eljárás az országgal szemben.

Kiderült, mi lesz a győri úszóbérletekkel

Aki csak a teljes körű újranyitás után használná fel a bérletét, annak semmi teendője nincs.

Kocsis Gergő lett a Szombathelyi Fidelitas elnöke

Tisztújítást tartott a szervezet.

Tóth Miklós a Győri ETO új ügyvezetője

December 1-én, vagyis holnap áll munkába a korábban a Szombathelyi Haladás ügyvezetői feladatát ellátó szakember.

Januárban nem változik a menetrend, tárgyal a város és a Volán

Nincs megegyezés a Volánnal, idénre 1,5 milliárd forintot kérne pluszban a cég, a polgármester még az előző évit sem akarja kifizetni.