Fogynak az emberek Hende Csaba körül

Farkas Bazsi 2022-03-26 07:41:00
Sem szavazatot számolni, sem pedig telefonon mozgósítani nem akar szinte senki a fideszes képviselőjelöltnek.

Úgy tűnik, ahogy fogy az idő az április 3. választásig, úgy fogynak Hende Csaba (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt körül az emberek.

Az Ugytudjuk.hu több forrásból is úgy értesült, hogy az utóbbi pár napban sokan mondták vissza a Fidesz delegálást a szavazatszámláló bizottságokba. 

Minden jelöltnek és jelölőszervezetnek létfontosságú, hogy legyen delegáltja a szavazatszámláló bizottságokban. Ez az a testület, amely egész nap vigyázza az urnát, ellenőrzi a szavazás napján, hogy minden jogszerűen zajlik-e, de az urnanyitás és a voksok összeszámolása, valamint az urna elszállítása is az ő feladatuk.

Nem csak itt áll gyenge lábakon Szombathelyen a Fidesz.

Jövő héten kezdődne és egészen a választás napjáig tartana a helyi Fidesz telefonos mozgósítása. Ez azt jelenti, hogy a szimpatizánsok egy címlistából dolgozva hívják fel a szavazókat és mondják el nekik, hogy mennyire fontos a választás, mindenképpen menjenek el szavazni. 

Több forrásból úgy értesültünk, hogy sokadik, az aktivistáknak kiküldött emailre is csak elenyésző számú jelentkezés érkezett. A párt közelében lévők ugyanis nem akarnak segíteni Hendének, elegük van abból a stílusból, ahogyan a képviselőjelölt viselkedik, ahogy igazgatja a helyi szervezetet.

Korábban szinte nyílt titok volt, a szombathelyi Fidesz két vonalra oszlott. A Balázsy-féle, nevezzük így, reformvonal és a Hende-féle régi vonal. A 2019-es önkormányzati választáson Balázsy Péter látványosan maga kellett, hogy vigye a kampányát. Hende egészen az MMIK-ban tartott, emlékezetes hazaárulóztatásig meg sem nagyon jelent a polgármesteri kampányban.

Egyesek szerint egyébként az ominózus skandáltatás is azért történt meg, mert Hende tudta, hogy ezzel a Fidesz és vele együtt Balázsy sem lesz szimpatikus a választóknak. Bár a párt polgármesterjelöltje alulmaradt a választáson, Hende ezzel is erősödött. Hiszen az ő szempontjából lehetett azt kommunikálni, hogy ez történik akkor, hogyha nem az van, amit ő mond.

Mostanra azonban visszaütött ez is. A szombathelyi Fideszben a Hendét támogatók egyre csak fogynak. Úgy értesültünk, hogy saját helyi párttársai is annak örülnének inkább, ha Hende több évtized után eltűnne a közéletből és a megöregedett, lendületét vesztett szombathelyi fideszes politikai szereplők helyére egy lendületes, kreatív csapat léphetne, melynek tagjai nem arrogáns és gyűlölködő közéletet, hanem egy érvekkel vitázó, konszenzusra törekvő politikát folytatnának. 

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.