A választási bizottság szerint egy terjesztő nyugodtan dobálhatja a postaládákba a törvénysértő, becsmérlő szóróanyagokat a választások alatt Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2022-03-23 11:28:00
Azt ugyan kimondták, hogy törvénysértő a Czeglédy Csabát pocskondiázó papír, de a döntés értelmében ennek tartalmáért a terjesztő Kremser Csaba nem felelős.

Ma reggel ülésezett Szombathely és térsége (Vas1) országgyűlési választókerület választási bizottsága. A téma az a két nappal ezelőtt kipattant ügy volt, amiről korábban már beszámoltunk.

Czeglédy: A Vasi Friss Rádió Kft. gyártatta le az engem becsmérlő szóróanyagot

Sajtóközleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz Czeglédy Csaba, a közös ellenzék Vas01-es képviselőjelöltje, ezt változatlan formában közöljük: A szombathelyi Fidesz és Hende Csaba is tisztában vannak azzal és a legfrissebb közvélemény kutatás adatai is alátámasztják, hogy én vagyok az esélyese Szombathely és térségében az április 3-i országgyűlési választásnak. Emiatt kétségbeesésükben nemtelen eszközökhöz nyúlnak.

Czeglédy Csaba, a hatpárti ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje ugyanis két szóróanyag miatt élt választási kifogással a bizottságnál. Szerinte a szórónyagok törvénysértők, mert nem tartalmaznak, illetve hiányosan tartalmazzák az impresszumot. Emellett kérte a bizottságtól azt is, hogy állapítsák meg: a terjesztő, Kremser Csaba is törvényt sértett ténykedésével.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az érvényes szabályok szerint ugyanis a választások alatt terjesztett szórólap plakátnak minősül, ezen pedig a kiadó nevének, a kiadó címének és a kiadásért felelős személy nevének rajta kell lennie. Czeglédy szerint pedig aki ennek terjesztésében közreműködik, azt is felelősség terheli.

A bizottság hosszas tárgyalás és vita után a kifogásnak csak részben adott igazat.

Megállapítottak ugyanis a jogszabálysértés tényét a két szóróanyag tekintetében, de a kifogás egyéb, a terjesztő Kremser Csabára vonatkozó részét elutasította.

Mi azért írjuk, hogy "a terjesztő", mivel Kremser Csaba a két nappal ezelőtt kiadott közleményében azt írta, hogy szombat délután észrevette, hiányzik az impresszum a szórólapokon, akkor pedig azonnal lemondta a terjesztést.

Egy terjesztőm volt, akit Czeglédy Csaba és Horváth Soma, már a zaklatást súrolva hívogatott telefonon szombat délelőtt, miközben az illető dolgozott. Az ő kérésére, a munkavégzés alól őt felmentettem.
Nem igaz, hogy azért adtam vissza a megbízást, mert bárki lebukott volna, hanem azért, mert én magam szombat délután vettem csak észre, hogy hiányzik az impresszum a szórólapokon. Ahogy megláttam, intézkedtem és lemondtam a terjesztést

írta hétfőn.

"Érdekesség", hogy a terjesztés beismerését nem vette figyelembe a választási bizottság, ők továbbra is azt mondják, nem bizonyítható a terjesztő személye sem.

Mindezt teszik azért, mert hivatalosan a kifogáshoz ez nem lett csatolva. Ugyanakkor nem is lehetett, mert Kremser nyilatkozata, azaz a bizonyíték a bejelentést követően született; a bizottság pedig állítja, a (korábban) benyújtott kifogáson kívül nem kötelesek más körülményt ismerni.

Azaz: mivel a kiadó hivatalosan nem ismert, a terjesztőtől pedig ezt nem is kérdezték meg (mivel nem tudhatják, ki az), vélhetően gyakorlati eredménye nem lesz az elmarasztaló határozatnak. 

Kremser Csaba egyébként az egykori fideszes polgármester, Puskás Tivadar sajtósa volt, illetve a kampánystáb tagjaként dolgozott a Fidesz 2019-es szombathelyi polgármester jelöltjének is. A bizottsági ülésen nem vett részt.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák