A választási bizottság szerint egy terjesztő nyugodtan dobálhatja a postaládákba a törvénysértő, becsmérlő szóróanyagokat a választások alatt Szombathelyen

ugytudjuk.hu 2022-03-23 11:28:00
Azt ugyan kimondták, hogy törvénysértő a Czeglédy Csabát pocskondiázó papír, de a döntés értelmében ennek tartalmáért a terjesztő Kremser Csaba nem felelős.

Ma reggel ülésezett Szombathely és térsége (Vas1) országgyűlési választókerület választási bizottsága. A téma az a két nappal ezelőtt kipattant ügy volt, amiről korábban már beszámoltunk.

Czeglédy: A Vasi Friss Rádió Kft. gyártatta le az engem becsmérlő szóróanyagot

Sajtóközleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz Czeglédy Csaba, a közös ellenzék Vas01-es képviselőjelöltje, ezt változatlan formában közöljük: A szombathelyi Fidesz és Hende Csaba is tisztában vannak azzal és a legfrissebb közvélemény kutatás adatai is alátámasztják, hogy én vagyok az esélyese Szombathely és térségében az április 3-i országgyűlési választásnak. Emiatt kétségbeesésükben nemtelen eszközökhöz nyúlnak.

Czeglédy Csaba, a hatpárti ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje ugyanis két szóróanyag miatt élt választási kifogással a bizottságnál. Szerinte a szórónyagok törvénysértők, mert nem tartalmaznak, illetve hiányosan tartalmazzák az impresszumot. Emellett kérte a bizottságtól azt is, hogy állapítsák meg: a terjesztő, Kremser Csaba is törvényt sértett ténykedésével.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

 

Az érvényes szabályok szerint ugyanis a választások alatt terjesztett szórólap plakátnak minősül, ezen pedig a kiadó nevének, a kiadó címének és a kiadásért felelős személy nevének rajta kell lennie. Czeglédy szerint pedig aki ennek terjesztésében közreműködik, azt is felelősség terheli.

A bizottság hosszas tárgyalás és vita után a kifogásnak csak részben adott igazat.

Megállapítottak ugyanis a jogszabálysértés tényét a két szóróanyag tekintetében, de a kifogás egyéb, a terjesztő Kremser Csabára vonatkozó részét elutasította.

Mi azért írjuk, hogy "a terjesztő", mivel Kremser Csaba a két nappal ezelőtt kiadott közleményében azt írta, hogy szombat délután észrevette, hiányzik az impresszum a szórólapokon, akkor pedig azonnal lemondta a terjesztést.

Egy terjesztőm volt, akit Czeglédy Csaba és Horváth Soma, már a zaklatást súrolva hívogatott telefonon szombat délelőtt, miközben az illető dolgozott. Az ő kérésére, a munkavégzés alól őt felmentettem.
Nem igaz, hogy azért adtam vissza a megbízást, mert bárki lebukott volna, hanem azért, mert én magam szombat délután vettem csak észre, hogy hiányzik az impresszum a szórólapokon. Ahogy megláttam, intézkedtem és lemondtam a terjesztést

írta hétfőn.

"Érdekesség", hogy a terjesztés beismerését nem vette figyelembe a választási bizottság, ők továbbra is azt mondják, nem bizonyítható a terjesztő személye sem.

Mindezt teszik azért, mert hivatalosan a kifogáshoz ez nem lett csatolva. Ugyanakkor nem is lehetett, mert Kremser nyilatkozata, azaz a bizonyíték a bejelentést követően született; a bizottság pedig állítja, a (korábban) benyújtott kifogáson kívül nem kötelesek más körülményt ismerni.

Azaz: mivel a kiadó hivatalosan nem ismert, a terjesztőtől pedig ezt nem is kérdezték meg (mivel nem tudhatják, ki az), vélhetően gyakorlati eredménye nem lesz az elmarasztaló határozatnak. 

Kremser Csaba egyébként az egykori fideszes polgármester, Puskás Tivadar sajtósa volt, illetve a kampánystáb tagjaként dolgozott a Fidesz 2019-es szombathelyi polgármester jelöltjének is. A bizottsági ülésen nem vett részt.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.