Nem elírás és nem április 1-e van: Márki-Zay Péter élőben beszélt köztévében

Papp László Tamás 2022-03-16 16:11:00
S ennek tán még nagyobb a hírértéke, mint amit mondott. De az utóbbit is elolvashatod lentebb.

A közmédia szerdától három héten keresztül a szavazólapon való megjelenés sorrendjében, szerdánként és csütörtökönként lehetőséget biztosít az országos pártoknak, pártszövetségeknek arra, hogy élő adásban, öt percben mutassák be választási programjuk fő gondolatait

– írja az MTI.

Az adás itt tekinthető meg.

MZP a közmédiában

(null)

De mielőtt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje képernyőre kerülhetett volna, a biztonság kedvéért az M1-en újra leadták teljes terjedelmében Orbán Viktor békemenetes beszédét

– említi a 444.hu, ahol hosszabban is szemlézték az interjút.

Márki-Zay szóvá tette,

hogy négyévente csak 5 percet kap a teljes magyar ellenzék,

aminek szerinte ugyanaz az oka, amiért Orbán Viktor nem áll ki vitázni: sokkal könnyebb hazudni és lejárató kampányokat folytatni. Azt mondta, ő és a gyerekei nem ismertek rá a közmédia híradóiból.

„Elhallgatják önök elől az igazságot, hogy én valójában egy hétgyermekes, konzervatív, keresztény családapa vagyok. Azt, hogy én előbb voltam konzervatív, mint Orbán Viktor.” Azonban 2010-ig ő is támogatta azt az Orbán Viktort, aki „harcosan Putyin-ellenes és elkötelezetten Európa-párti volt” és be akarta vezetni az eurót

– idézi a 444.hu az ellenzéki kormányfőjelölt interjúját.

Márki-Zay kitért arra is, hogy Orbán 12 év alatt nem teljesítette az elszámoltatást.

„Mi hiszünk abban, hogy semmiféle lopás, sem ellenzéki, sem kormánypárti nem maradhat büntetlen. Hiszünk abban, hogy valódi elszámoltatásra van szükség”

– mondta.

Illetve azt is hogy a háborúról is folyamatosan hazudnak a köztévében, amikor arról beszélnek, hogy az ellenzék fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába.

Hozzátéve:  Orbán Viktor most is küld fegyvereket Ukrajnába.

Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben. És Orbán Viktor ígérte azt Boris Johnson angol miniszterelnöknek, hogy katonai segítséget ad Ukrajnának”. „Gyújtogatóra nem bízzák a tűzoltást”

– mondta az ellenzék miniszterelnök jelöltje.

Szerinte Orbánra nem lehet rábízni a békét, mert 12 éve csak a háborúról beszél, közben minden háborúját elveszítette. Felhozta, hogy 44 ezer magyar ember élete bánta azt, hogy nem tudta kezelni a COVID-járványt.

Ott is háborúzott, de csak lopásra használta ki a vakcinabeszerzést, lopásra használta ki a lélegeztetőgép-beszerzést.” Szóvá tette azt is, hogy így a közmédia nézői az ellenzék programját sem ismerhették meg.

Az összefogás választási ígéreteit sorolva Márki-Zay elmondta: eltörölnék a kötelező oltást, az európai számításhoz igazítanák a minimálbért és adómentessé tennék, a nyugdíjakat svájci indexálás szerint emelnék, a független bíróságokon pedig a devizahitelesek is nyerhetnének. Nem fizetőssé tennék az egészségügyet, hanem a magánellátást is ingyenesen biztosítanák a várólisták lecsökkentése érdekében. Megfizetnék a rendőröket, a tanárokat és az egészségügyi szakdolgozókat. Az inflációt az euró bevezetésével és a felesleges kiadások leállításával fékeznék meg. Fenntarthatóvá tennék a rezsicsökkentést. A fiataloknak bérlakásprogramot ígért, amit a visszatartott uniós pénzekből fedezne.

Ahhoz, hogy a fiataljaink európai életet élhessenek, ne kelljen Európába menniük, hanem Európa jöjjön ide.” mondta, hozzáfűzve:  Magyarországot csak a NATO és az EU védi meg.

A műsorvezető egyetlen kérdést sem tett fel közben

– jegyezte meg a 444.hu összeállítása.

Címlapkép: M1/Ma Reggel

Szólj hozzá!

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által.