Az LMP is beállt a sztrájkoló pedagógusok mögé

Fehér Buda 2022-03-16 11:52:33
A Fidesz 12 éves kormányzása során folyamatosan semmibe veszi a pedagógusokat, akiknek nincs hova hátrálniuk, írja a párt.

Nemrég érkezett szerkesztőségünkhöz az LMP közleménye, amiben arról írnak, hogy kiállnak a sztrájkoló pedagógusok mellett. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Az LMP támogatja a pedagógusok sztrájkját!

A Fidesz 12 éves kormányzása során folyamatosan semmibe veszi a pedagógusokat, akiknek nincs hova hátrálniuk. Követeléseik és mostani határozatlan idejű sztrájkjuk jogos.

Orbán Viktor kormánya hatalmának végén is inkább azzal van elfoglalva, hogy megalázza a pedagógusokat, ahelyett hogy segítségükre sietne. A Fidesz leépítette az oktatási intézmények autonómiáját, elvette a tanárok szuverenitását, a szabad tankönyvválasztás jogát, a Nemzeti alaptanterv pedig az oktatás szabadságát csorbította. A kormány eközben anyagilag sem becsüli meg az ágazatban dolgozókat és az intézmények sem jutnak hozzá azokhoz a forrásokhoz, ami megteremtené a korszerű oktatás feltételeit. Miközben az EU-ban Magyarország költ az egyik legkevesebbet az oktatásra, Orbán Viktor cinizmusa odáig fajult, hogy már a sztrájk jogát is el akarja venni az oktatóktól.

Az LMP tudja, hogy csak a tanítás magas színvonala a garancia a szabad és fejlődő Magyarország eléréséhez. Nemzetközi példák egész sora mutatja, hogy azon országok emelkedtek fel, amelyek befektettek az oktatásba. Érthető, hogy Orbán Viktor fél a kiművelt emberfőktől, hiszen a magasan képzett, kritikus gondolkodásra képes tömegek hamar elsöpörnék despota és romlott hatalmát.

Magyarország érdeke egyértelműen az, hogy április 3-án leváltsa a 20. században ragadt Fidesz-kormányt, hogy végre megkapja azt a figyelmet az oktatás, amit megérdemel, többek között a pedagógusok 50 százalékos béremelését.

Dr. Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.