Orbán Viktor szerint Márki-Zay Péter egy földbe csapódott, kihűlt kődarab

ugytudjuk.hu 2022-03-15 16:19:00
A miniszterelnök a Parlament előtt mond beszédet a Kossuth téren. „Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén” – mondta Orbán.

A cikkünk az Azonnali.hu Orbán-beszédet bemutató cikke alapján készült.

Rendben megérkezett a Békemenet a Kossuth térre: a tér meg is telt emberekkel, ahol Orbán Viktor tartott beszédet március 15-e kapcsán.

A miniszterelnök Béke És Biztonság feliratú pulpitusnál beszélt és először a kárpátaljai magyarokat köszöntötte. „Jól nézünk ki, sőt nagyon jól nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint éppen ma” – idézte korábbi önmagát a miniszterelnök.

Fotók: Székely Zoárd

 Azzal kezdte, tavaly október 23-án azért jöttek össze, hogy megüzenjék a kormányba visszatérni akaró baloldalnak, hogy „Nem oda Buda!”, majd a jelenlegi helyzetre utalva – a Fidesz vezet – azt mondta, „lassan már Pest sem”.

„Lássunk tisztán, mit akarunk: legyen béke, szabadság, egyetértés, így mondták 1848-ban a márciusi ifjak is, de ez nem maradhat puszta óhaj. A békéhez a szabadsághoz és az egyetértéshez ugyanarra a dologra van szükségünk: erőre” – mondta. Kossuth és Széchényi is erős országot akart, mi is ilyet szeretnénk, amely ugyan ne szakad ki a többi nép közül, de a saját tengelye körül forog.

Fotók: Székely Zoárd

Ehhez erő kell, tekintélyt parancsoló erő. Erős Magyarországot építünk 12 éve, ezért hoztunk létre egy millió új munkahelyet, ezért csökkentettük a rezsit, ettől nem térített el se válság, se világjárvány, és azt akarjuk, ne térítsen el se háború, se a baloldal április 3-án.

Az erő nem csak izom kérdése. Az oroszlán nem lehet erővel leküzdeni, de lehet homokot szórni a szemébe. A medvét ne lehet legyőzni szkanderben, de lehet karikát fűzni az orrába. Mi nem ostorozzuk magunkat, amiért magyarok vagyunk és nem hagyjuk ezt másoknak sem.

Fotók: Székely Zoárd

 Nem hajlongunk, nem kushadunk és nem rejtjük véka alá a véleményüket akkor sem, ha en nem tetszik másoknak. Nem félünk a változásról, mert lehetőséget látunk benne. És nem félünk az ellenségeinktől sem, mert a ránk dobált kövekből lépcsőt építhetünk magunknak. Amikor 2010-ben ismét ránk maradt a kormányzás, megfogadtuk, hogy mindig kiállunk Magyarországért – fogalmazott.

Orbán szerint 200 ezerrel több gyerekkel született, mintha a baloldal maradt volna kormányon. „És végre van belevaló külpolitikánk, lesz ütőképes hadseregünk és tiszteletet parancsoló egyetemeink” – mondta, hozzátéve, a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük, hogy kiálljanak magukért.

A háborúról azt mondta, a déli határ mellett már a keletit is fegyverrel kell védeni, ráadásul „itt van nekünk a magyar baloldal is, a veszélyek korába léptünk”. Errefelé akárki nyer egy háborúban, mi rajtavesztünk. Közép-Európa csak egy sakktábla a nagyhatalmak számára és Magyarország is csak egy bábu. Ha céljaik úgy kívánják, fel is áldoznak bennünket.

Fotók: Székely Zoárd

 Vannak országok, amelyek háborúval akarják megnyerni céljaikat, de mi tudjuk, az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni. Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna pedig az ukránokét, sem az Egyesült Államok, sem a Brüsszel nem nézi a magyar érdekeket. Ebben a háborúban egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé, ezért se katonát, se fegyvert nem küldünk – mondta.

Ehhez képest „a baloldal elvesztette a józan eszét, és beletántorogna egy véres háborúba. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba” – mondta, szerinte a baloldal célponttá tenné az itthoni és a kárpátaljai magyarokat. Ellenállunk a baloldal és a mögötte háborús bajkeverők szándékainak.

Fotók: Székely Zoárd

 A háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, bár mindent megtettünk ellene. Nem zárhatjuk ki, hogy a választás napján a szomszédban még dörögnek a fegyverek: békepárti jobboldal, vagy háborús baloldal, építkezés, vagy rombolás, előre, vagy hátra – adta meg a következő hetek alaphangját a kormányfő.

A Fidesz tábora azonban népes és egységes, ezért április 3-án megnyerik majd a népszavazást is: „az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén” – mondta Orbán. Mivel nagy veszélyek lesnek ránk, „nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a legjobb ellenszer”, de erre most van esély. Ha pedig megnyerik a választást, akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon. Majd úgy búcsúzott a baloldalra utalva: „Április 3-án adjuk meg nekik, ami jár, és védjük meg Magyarországot!”

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.