Amatőr macaron versenyt szerveztek a Mészáros cukrászdában. A versenyre 16 amatőr cukrász, összesen 32 süteménnyel nevezett. Minden indulónak kötelező volt egy karamellás ízt készíteni, amit ugyan kiegészíthettek más ízekkel, de a karamellának dominálnia kellett.
Számos különlegesség érkezett, macaronokban megjelent ízként a hagymás-bacon, pezsgőkrémes-málna, baconos sós-karamella, vagy sós-karamellás popcorn. A legtávolabbi érkező, egy szegedi amatőr cukrász volt.
Zsűrizési szempont volt a megjelenés, ami a macaron színét, fényét jelenti első sorban, de nézték az ízesítésének megfelelő megjelenést is, illetve hogy a hozott 5 db macaron méretre is egyforma, szabályos volt e. Fontos szempont volt az állag, aminél elvárt egy roppanós külső réteg, és egy krémes belső réteg, amik nem válnak el egymástól. A legfontosabb és így a legnagyobb súlyozással bíró szempont természetesen a macaron íze volt, amit főleg egy több féle ízt is tartalmazó termék esetében nem is egyszerű feladat összeállítani.
A versenyt a kötelezően elkészítendő karamell kategóriában Sebestyén Nikolett nyerte, karamellás citromos-körte macaronjával, amit az 5 fős zsűriből hárman is első helyre értékeltek.
Második Németh Richard sós-karamellás popcorn macaronja, harmadik pedig Dongó Nikolett, karamellás fehércsokoládé erdei gyümölcs betéttel.
A szabadon választott kategóriát Zsámpár Varga Tímea nyerte kardamomos-kávé macaronjával, második lett Dongó Nikolett, mákos macaronja, citromos túróval, harmadik pedig Tamics Beatrix kókusz- lime macaronja lett.
Az első helyezett macaronjait bárki megkósolhatja a cukrászda március 20. macaron napján.