Márki-Zay Péter Sárváron: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 12 éves barátságának az lett az eredménye, hogy ma árulóként tekintenek Magyarországra

Fehér Buda 2022-03-11 17:31:00
Utcafórumot tartott a vasi kisvárosban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A csípős hideg és a péntek délután fél négyes kezdés ellenére méretes tömeg gyűlt össze Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnökjelöltjének, Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Hencz Kornél, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjének utcafórumán a sárvári Kossuth téren. A közönség között Sárvárra nem jellemző módon a fiatalabb generációk is szép számban mutatták meg magukat, eddig a városban többnyire csak az idősebbeket mozgatták meg a politikai rendezvények, úgy tűnik, az ellenzékiek üzenetei már a fiatalokhoz is sikeresen eljutnak.

A fórumot Strompová Viktóra, a Mindenki Sárvárért Mozgalom elnökségi tagja indította meg, aki elmondta, hogy Márki-Zay három évvel ezelőtt már járt Sárváron. Hódmezővásárhely polgármestereként akkor azért látogatott el a vasi városba, hogy összekovácsolja az ellenzéket. Ez akkor sikerült is, az országban az elsők között jött létre az ellenzéki összefogás Sárváron.

 

Hencz Kornél maga is azzal kezdte a beszédét, hogy örömmel látta, mennyi fiatal jelent meg pénteken délután Sárváron. A celldömölki alpolgármester elmondta, hogy maga is azért vágott bele az országgyűlési képviselőválasztásba, mivel van egy húsz éves lánya. Hencz azt szeretné, ha ő egy szebb és jobb Magyarországon tudná leélni az életét.

Hencz emlékeztetett arra is, hogy nemrég kihívta Ágh Pétert, a Fidesz országgyűlési képviselőjét a Vas02-es választókörzetben egy tévés vitára.

A kihívást Ágh nem fogadta el, Hencz szerint azért, mert a képviselő a méltóságán alulinak vélte, hogy kiálljon egy ilyen vitára.

Hencz szerint az ilyen feudális felfogást fel kell majd számolni Magyarországon, neki nem derogál elmenni egy vitára.

 

Hencz után aztán Márki-Zay vette át a mikrofont, aki rögtön azzal kezdte, hogy elmondta, hosszú, és fárasztó nap van mögötte. A miniszterelnök-jelölt ma már megjárta Balatonalmádit, Balatonfüredet, Veszprémet és Pápát is, Sárvárról pedig Sopronba is ellátogat még ma. Márki-Zay emlékeztetett: 23 nap múlva választás, amin az a tét, hogy Orbán Viktor a Magyarországra át ültetett Putyin-politikát viszi-e tovább, vagy végre változás következik be itthon.

A miniszterelnök-jelölt hosszasan beszélt az ukrán helyzetről is, felelevenítette, hogy az orosz csapatok a napokban egy gyermekkórházat és egy szülészetet is bombáztak, amiben elhunyt egy hat éves gyermek. Márki-Zay szerint szörnyű az, ami a keleti szomszédunknál történik.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 12 éves barátságának az lett az eredménye, hogy ma már árulóként tekintenek Magyarországra a nyugati országok.

Márki-Zay elmondta, hogy ez abból is látszik, hogy mennyire elidegenítette magától Orbán az eddigi szövetségeseit, hogy ő még itthon győzelemként ünnepelte azt, hogy ő Moszkvában találkozott Putyinnal, és sikerült rávennie az orosz elnököt arra, hogy ne támadja meg Ukrajnát, miközben a NATO már a konkrét terveket is tudta, ám ezeket nem osztotta meg a magyar miniszterelnökkel.

 

Márki-Zay aztán azt is elmondta, hogy szerinte Orbán miatt Magyarország ismét a történelem rossz oldalára állt. Orbán ugyanis egy agresszor, egy korrupt bűnöző és egy háborús bűnös pártját fogta, Márki-Zay felvetette a kérdést, hogy az első és a második világháború óta semmit sem tanult-e a magyar nép. A polgármester Orbán pávatáncáról is több gondolatot megosztott, ő úgy látja, a miniszterelnök oda-vissza táncolását az mutatja meg a legjobban, hogy nemrég még azt mondta, NATO csapatokat Magyarországra telepíteni öngyilkosság lenne, nemrég pedig engedélyezték azt, hogy a csapatok a Dunántúlon állomásozhassanak.

A miniszterelnök-jelölt végül kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány alatt, népességarányosan, a legtöbben Magyarországon haltak meg. Ez Márki-Zay szerint azt jelenti, hogy a világ mind a 197 országában jobban védekeztek, mint nálunk. A polgármester úgy látja, Orbán elveszítette ezt a háborút is, de azt is, amit Brüsszellel szemben vívott.

A beszédek után végül Márki-Zay lelépett a színpadról és szelfizett egy sort a helyiekkel. Márki-Zay egyébként mindenhol közös képeket készít a közönségével, úgy tűnik, erre a fogására legjobban a fiatal szavazók buknak.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.