Fideszes politikust gyanúsítanak pedofil bűncselekménnyel

Papp László Tamás 2022-03-10 06:57:00
Az illető a legutóbbi önkormányzati választáson az egyik fővárosi kerületben indult.

Óriási botrány tartja lázban egy Pest megyei város lakóit, a közbeszéd tárgya pedig az, hogy az általános iskola egyik tanára – aki az önkormányzat egyik bizottságának is tagja – összeszűrte a levet az egyik diákjával. És ez nem is szimpla pletyka: az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség

írja a Blikk.

Bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot. Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves

– idézte fel a Blikknek egy helyi lakos, hogy miként szerzett tudomást a megbotránkoztató ügyről és a tanár közös megegyezéssel való azonnali elbocsátásáról. A nő a lánya miatt kérte, hogy név nélkül nyilatkozhasson.

Tudomása szerint a tanár által elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek. Az üggyel már a rendőrség is foglalkozik, a gyerek pedig magántanuló lett.

Örültem volna, ha a szülők az igazgatótól tájékoztatást kapnak, főleg azért, mert beszélnek arról is, hogy a tanár egy másik, hasonló korú lányt is behálózott

– tette hozzá az anyuka.

A Blikk kereste az ügyben érintett diáklány családját, de nem nyitottak ajtót.

Az apával három-négy évig együtt dolgoztunk az egyik drogériás üzletlánc raktárában, ahol áru-összekészítő volt, most pedig kőművesmunkákat vállal

– mondta az egyik szomszédjuk, Márta, azt is hozzátéve: 

Nagyon rendes család, ha jól tudom, négy gyerekük van, akik nyáron ott lubickoltak az udvaron felállított medencében. Nem igazán tudok róluk sokat és az asszonykát sem ismerem

– jegyezte meg.

A Blikk úgy tudja, hogy a magyart és történelmet oktató pedagógus óraadó tanár volt a helyi általános iskolában. Korábban pedig egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt.

A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban.

2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet: a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként, de a bulvárlap információi szerint idén nem járt be az ülésekre. Elképzelhető, hogy a történtek miatt, mert Facebook-oldalán – mint a Blikknek elmondták – már másik nevet használ, illetve állítólag a házát is árulja.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseiket megküldték a férfi e-mail-címére, de nem reagált. Keresték az érintett általános iskola igazgatóját, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont reagált. Megerősítették a Blikk értesüléseit, és azt közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Blikk azt a tájékoztatást kapta: az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Pixabay.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.