A 480 forintos árstop az üzemanyag nagykereskedőkre is vonatkozik

Farkas Bazsi 2022-03-09 18:51:00
Ezért akadozik az ellátás, miközben fél Európa nálunk tankol.

Az Ugytudjuk.hu folyamatosan foglalkozik a magyarországi üzanyag ellátás kérdésével. Ahogy arról korábban írtunk ma brutális drágulás jelentkezett az üzemanyagok nagykereskedelmi árában. A benzin beszerzési ára bruttó 41 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 66 forinttal kell többet fizetnie annak, aki végfelhasználóként vásárol üzemanyagot nagykereskedőtől.

Csakhogy a februárban bevezetett 480 forintos ársapka a nagykereskedőre is vonatkozik. 

Az RTL Híradó által megkérdezett benzinkutasok arról számoltak be, hogy a nagykereskedők egyre inkább tolják ki a szállítási időpontot, volt, ahol annak ellenére nem érkezett meg a tartálykocsi, hogy erre ígéretet ettek.

Egy általunk megkérdezett szakember azt mondta, hogy a problémát az okozza, hogy nagyon sok külföldi jár át az befagyasztott árú üzemanyagot tankolni, illetve a nemzetközi szállítócégek is úgy tervezik meg a tankolásokat, hogy Magyarországon töltsék tele a tankot. A másik probléma pedig az, hogy sokan a munkagépeknek spájzolnak be, így a lakossági felhasználásra kevesebb jut. Vagyis üzemanyag lenne, csak a felvásárlás miatt fogynak ki a kutak. 

Olvasónk délután fotózta ezt a sor a szombathelyi Csaba úti benzinkútnál.

A kialakult helyzetről az RTL megkérdezte a kormányt, válaszukban azt írták: A magyar családok érdekében a kormány kitart a benzinár stop mellett.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.