...és akkor Kósa szerint demokrácia van a parlamentben

ugytudjuk.hu 2022-03-07 19:21:00
Egy úr azt kérdezte Kósa Lajostól: nem lehetne valamit tenni azért, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Életképek Kósa Lajos lakossági fórumáról.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. 

Mondhatnám, hogy véletlenül keveredtem Kósa Lajos füzesabonyi kampányelőadására, de ez legalább annyira lenne hihető, mint amilyen a fideszes rendezvényen elhangzottak voltak. Utólag visszagondolva csak magamat hibáztathatom, hogy kitettem magam ilyesminek, és most a döbbenet keserű utóízével kell megbirkóznom. Nekem legalább volt választási lehetőségem, nem úgy, mint azoknak a romáknak, akiket kisbusszal utaztattak a környező falvakból, a megszeppent fidelitaszosokról inkább ne is beszéljünk.

Nem is tudom, hogy röviden össze lehet-e foglalni azt a rengeteg "információt", amit ezen az előadáson hallottunk. Próbálok gyöngyszemekre visszaemlékezni, de az tuti, hogy az a bizonyos kutya, bármelyiket megenné, azonnal kimúlna szegény. Természetesen szóba került az orosz-ukrán háború. Magyarország igyekszik elkerülni a konfliktust – hangoztatta Kósa – ezért nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának, illetve nem is engedjük, hogy mások közvetlenül rajtunk keresztül szállítsák le. Az ezt cáfoló fényképek, híresztelések (baloldali) kacsák, és más európai országoknak is hasonló a hozzáállásuk. Aha, értem.

Akkor az, hogy Hollandia több száz rakétameghajtású gránátvetőt, a lengyelek, csehek, szlovákok kézifegyvereket és lőszert, az észtek, lettek üzemanyagot és páncélelhárítókat, a svédek sisakokat és testpajzsot küldenek, illetve bejelentkeztek hasonlóra a belgák, a románok, a németek is, az szintén kacsa… és gondolom mind baloldali. Ezen túl lehet lépni, nem akarunk háborút, senki sem akar, ilyen formában még talán Putyin sem.

Megtudtuk továbbá, hogy a magyar nem szeret adót fizetni és nem igazán szabálykövető. Ugyanakkor rendkívül leleményes és "ha harmadiknak megy be a forgóajtón, akkor is elsőként jön ki rajta." Én úgy tudom, hogy "utolsóként" megy be az a magyar azon a bizonyos forgóajtón, de a hármas számnak egyébként is kitüntetett szerepe van a magyar népmesei világban, így ezt egy jobboldali politikus szájából illik elfogadni. Vagy egy fideszes sohasem megy be sehova utolsónak? Passz. A lényeghez azonban kanyarodjunk vissza.

Kósa szavai alapján a magyar nem szeret adót fizetni, ezért a Fidesz igyekszik az adózás szabályait ehhez igazítani,

így jött létre például a KATA. A KATA teljesen rendben van amúgy – igaz, nem lesz belőle nyugdíjad, de a benned lakó szabálytagadó magyar virtust legalább nem korbácsolja fel. Oké, szerintem meg ha kórház, iskola, autópálya (vagy már lassan bármi más) épülne a befizetett adónkból és nem stadion, talán meg tudnánk zabolázni az adólevonásoktól felizzó vérünket, nem?

Ja, és hab a tortán, hogy Kósának ez tetszik a magyarokban – mármint a leleményesség, illetve a renitencia –, és nem az, hogy semmi hasznosat nem látnak a befolyt adójukból.

Szóba jöttek még a németek és az osztrákok is. Igen, ők törvénytisztelőek, szabálykövetőek – hangzott el – és elkezdődött egy anekdota, amelynek rövid lényege az volt, hogy képviselő úr elromlott gépjárművét az osztrák szerelő kizárólag gyári, eredeti alkatrésszel volt hajlandó megjavítani, ellentétben a magyarral (!) – hát igen, a magyar szerelő akár egy műanyagcsővel és némi ragasztószalaggal is képes megszüntetni a hibát.

Láttam Kósa szemében a büszkeséget. Én annyit gondoltam magamban, hogy ezek szerint inkább balkán mint nyugat, ugye?

Szóba került még Trump, a gépkocsiszerelés, Putyin, aztán még egy kis szerelés. Komolyan mondom, Kósa nagyobb karriert futhatott volna be autószerelőként, mint politikusként. Tuti, hogy ő is katázna. Egyébként a gépjárműszerelésben olyannyira elmerültünk, hogy a nézőközönség nagy része először felállt, majd mintha láthatatlanok lennének, elkezdtek szépen szivárogni a kijárat felé. A surranópálya elég kínos volt ahhoz, hogy elröpítsen bennünket a kérdések szakaszáig – és igen, kérdeztek is a lelkes hívek.

Egy bizonyos úr azt kérdezte Kósa Lajostól, hogy nem lehetne valamit tenni az ellen, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Őt ugyanis irritálja, hogy az a csúnya ellenzék bele-belepofázik az ülésekbe, meg kérdéseket tesznek fel. Hallatlan! Erre Kósa olyat mondott, amire őszintén szólva nem voltam felkészülve: demokrácia van itt kérem szépen, és nem diktatúra.

Gondolom, április 3-a után gondoskodunk erről is, nem?

Sz. A. írása eredetileg az Egriügyek.hun jelent meg.

Szólj hozzá!

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.