...és akkor Kósa szerint demokrácia van a parlamentben

ugytudjuk.hu 2022-03-07 19:21:00
Egy úr azt kérdezte Kósa Lajostól: nem lehetne valamit tenni azért, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Életképek Kósa Lajos lakossági fórumáról.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. 

Mondhatnám, hogy véletlenül keveredtem Kósa Lajos füzesabonyi kampányelőadására, de ez legalább annyira lenne hihető, mint amilyen a fideszes rendezvényen elhangzottak voltak. Utólag visszagondolva csak magamat hibáztathatom, hogy kitettem magam ilyesminek, és most a döbbenet keserű utóízével kell megbirkóznom. Nekem legalább volt választási lehetőségem, nem úgy, mint azoknak a romáknak, akiket kisbusszal utaztattak a környező falvakból, a megszeppent fidelitaszosokról inkább ne is beszéljünk.

Nem is tudom, hogy röviden össze lehet-e foglalni azt a rengeteg "információt", amit ezen az előadáson hallottunk. Próbálok gyöngyszemekre visszaemlékezni, de az tuti, hogy az a bizonyos kutya, bármelyiket megenné, azonnal kimúlna szegény. Természetesen szóba került az orosz-ukrán háború. Magyarország igyekszik elkerülni a konfliktust – hangoztatta Kósa – ezért nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának, illetve nem is engedjük, hogy mások közvetlenül rajtunk keresztül szállítsák le. Az ezt cáfoló fényképek, híresztelések (baloldali) kacsák, és más európai országoknak is hasonló a hozzáállásuk. Aha, értem.

Akkor az, hogy Hollandia több száz rakétameghajtású gránátvetőt, a lengyelek, csehek, szlovákok kézifegyvereket és lőszert, az észtek, lettek üzemanyagot és páncélelhárítókat, a svédek sisakokat és testpajzsot küldenek, illetve bejelentkeztek hasonlóra a belgák, a románok, a németek is, az szintén kacsa… és gondolom mind baloldali. Ezen túl lehet lépni, nem akarunk háborút, senki sem akar, ilyen formában még talán Putyin sem.

Megtudtuk továbbá, hogy a magyar nem szeret adót fizetni és nem igazán szabálykövető. Ugyanakkor rendkívül leleményes és "ha harmadiknak megy be a forgóajtón, akkor is elsőként jön ki rajta." Én úgy tudom, hogy "utolsóként" megy be az a magyar azon a bizonyos forgóajtón, de a hármas számnak egyébként is kitüntetett szerepe van a magyar népmesei világban, így ezt egy jobboldali politikus szájából illik elfogadni. Vagy egy fideszes sohasem megy be sehova utolsónak? Passz. A lényeghez azonban kanyarodjunk vissza.

Kósa szavai alapján a magyar nem szeret adót fizetni, ezért a Fidesz igyekszik az adózás szabályait ehhez igazítani,

így jött létre például a KATA. A KATA teljesen rendben van amúgy – igaz, nem lesz belőle nyugdíjad, de a benned lakó szabálytagadó magyar virtust legalább nem korbácsolja fel. Oké, szerintem meg ha kórház, iskola, autópálya (vagy már lassan bármi más) épülne a befizetett adónkból és nem stadion, talán meg tudnánk zabolázni az adólevonásoktól felizzó vérünket, nem?

Ja, és hab a tortán, hogy Kósának ez tetszik a magyarokban – mármint a leleményesség, illetve a renitencia –, és nem az, hogy semmi hasznosat nem látnak a befolyt adójukból.

Szóba jöttek még a németek és az osztrákok is. Igen, ők törvénytisztelőek, szabálykövetőek – hangzott el – és elkezdődött egy anekdota, amelynek rövid lényege az volt, hogy képviselő úr elromlott gépjárművét az osztrák szerelő kizárólag gyári, eredeti alkatrésszel volt hajlandó megjavítani, ellentétben a magyarral (!) – hát igen, a magyar szerelő akár egy műanyagcsővel és némi ragasztószalaggal is képes megszüntetni a hibát.

Láttam Kósa szemében a büszkeséget. Én annyit gondoltam magamban, hogy ezek szerint inkább balkán mint nyugat, ugye?

Szóba került még Trump, a gépkocsiszerelés, Putyin, aztán még egy kis szerelés. Komolyan mondom, Kósa nagyobb karriert futhatott volna be autószerelőként, mint politikusként. Tuti, hogy ő is katázna. Egyébként a gépjárműszerelésben olyannyira elmerültünk, hogy a nézőközönség nagy része először felállt, majd mintha láthatatlanok lennének, elkezdtek szépen szivárogni a kijárat felé. A surranópálya elég kínos volt ahhoz, hogy elröpítsen bennünket a kérdések szakaszáig – és igen, kérdeztek is a lelkes hívek.

Egy bizonyos úr azt kérdezte Kósa Lajostól, hogy nem lehetne valamit tenni az ellen, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Őt ugyanis irritálja, hogy az a csúnya ellenzék bele-belepofázik az ülésekbe, meg kérdéseket tesznek fel. Hallatlan! Erre Kósa olyat mondott, amire őszintén szólva nem voltam felkészülve: demokrácia van itt kérem szépen, és nem diktatúra.

Gondolom, április 3-a után gondoskodunk erről is, nem?

Sz. A. írása eredetileg az Egriügyek.hun jelent meg.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.