...és akkor Kósa szerint demokrácia van a parlamentben

ugytudjuk.hu 2022-03-07 19:21:00
Egy úr azt kérdezte Kósa Lajostól: nem lehetne valamit tenni azért, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Életképek Kósa Lajos lakossági fórumáról.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. 

Mondhatnám, hogy véletlenül keveredtem Kósa Lajos füzesabonyi kampányelőadására, de ez legalább annyira lenne hihető, mint amilyen a fideszes rendezvényen elhangzottak voltak. Utólag visszagondolva csak magamat hibáztathatom, hogy kitettem magam ilyesminek, és most a döbbenet keserű utóízével kell megbirkóznom. Nekem legalább volt választási lehetőségem, nem úgy, mint azoknak a romáknak, akiket kisbusszal utaztattak a környező falvakból, a megszeppent fidelitaszosokról inkább ne is beszéljünk.

Nem is tudom, hogy röviden össze lehet-e foglalni azt a rengeteg "információt", amit ezen az előadáson hallottunk. Próbálok gyöngyszemekre visszaemlékezni, de az tuti, hogy az a bizonyos kutya, bármelyiket megenné, azonnal kimúlna szegény. Természetesen szóba került az orosz-ukrán háború. Magyarország igyekszik elkerülni a konfliktust – hangoztatta Kósa – ezért nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának, illetve nem is engedjük, hogy mások közvetlenül rajtunk keresztül szállítsák le. Az ezt cáfoló fényképek, híresztelések (baloldali) kacsák, és más európai országoknak is hasonló a hozzáállásuk. Aha, értem.

Akkor az, hogy Hollandia több száz rakétameghajtású gránátvetőt, a lengyelek, csehek, szlovákok kézifegyvereket és lőszert, az észtek, lettek üzemanyagot és páncélelhárítókat, a svédek sisakokat és testpajzsot küldenek, illetve bejelentkeztek hasonlóra a belgák, a románok, a németek is, az szintén kacsa… és gondolom mind baloldali. Ezen túl lehet lépni, nem akarunk háborút, senki sem akar, ilyen formában még talán Putyin sem.

Megtudtuk továbbá, hogy a magyar nem szeret adót fizetni és nem igazán szabálykövető. Ugyanakkor rendkívül leleményes és "ha harmadiknak megy be a forgóajtón, akkor is elsőként jön ki rajta." Én úgy tudom, hogy "utolsóként" megy be az a magyar azon a bizonyos forgóajtón, de a hármas számnak egyébként is kitüntetett szerepe van a magyar népmesei világban, így ezt egy jobboldali politikus szájából illik elfogadni. Vagy egy fideszes sohasem megy be sehova utolsónak? Passz. A lényeghez azonban kanyarodjunk vissza.

Kósa szavai alapján a magyar nem szeret adót fizetni, ezért a Fidesz igyekszik az adózás szabályait ehhez igazítani,

így jött létre például a KATA. A KATA teljesen rendben van amúgy – igaz, nem lesz belőle nyugdíjad, de a benned lakó szabálytagadó magyar virtust legalább nem korbácsolja fel. Oké, szerintem meg ha kórház, iskola, autópálya (vagy már lassan bármi más) épülne a befizetett adónkból és nem stadion, talán meg tudnánk zabolázni az adólevonásoktól felizzó vérünket, nem?

Ja, és hab a tortán, hogy Kósának ez tetszik a magyarokban – mármint a leleményesség, illetve a renitencia –, és nem az, hogy semmi hasznosat nem látnak a befolyt adójukból.

Szóba jöttek még a németek és az osztrákok is. Igen, ők törvénytisztelőek, szabálykövetőek – hangzott el – és elkezdődött egy anekdota, amelynek rövid lényege az volt, hogy képviselő úr elromlott gépjárművét az osztrák szerelő kizárólag gyári, eredeti alkatrésszel volt hajlandó megjavítani, ellentétben a magyarral (!) – hát igen, a magyar szerelő akár egy műanyagcsővel és némi ragasztószalaggal is képes megszüntetni a hibát.

Láttam Kósa szemében a büszkeséget. Én annyit gondoltam magamban, hogy ezek szerint inkább balkán mint nyugat, ugye?

Szóba került még Trump, a gépkocsiszerelés, Putyin, aztán még egy kis szerelés. Komolyan mondom, Kósa nagyobb karriert futhatott volna be autószerelőként, mint politikusként. Tuti, hogy ő is katázna. Egyébként a gépjárműszerelésben olyannyira elmerültünk, hogy a nézőközönség nagy része először felállt, majd mintha láthatatlanok lennének, elkezdtek szépen szivárogni a kijárat felé. A surranópálya elég kínos volt ahhoz, hogy elröpítsen bennünket a kérdések szakaszáig – és igen, kérdeztek is a lelkes hívek.

Egy bizonyos úr azt kérdezte Kósa Lajostól, hogy nem lehetne valamit tenni az ellen, hogy az ellenzék ne tudjon felszólalni a parlamentben? Őt ugyanis irritálja, hogy az a csúnya ellenzék bele-belepofázik az ülésekbe, meg kérdéseket tesznek fel. Hallatlan! Erre Kósa olyat mondott, amire őszintén szólva nem voltam felkészülve: demokrácia van itt kérem szépen, és nem diktatúra.

Gondolom, április 3-a után gondoskodunk erről is, nem?

Sz. A. írása eredetileg az Egriügyek.hun jelent meg.

Szólj hozzá!

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.