Dobrev Győrben: Az illiberalizmusból a diktatúrába egyirányú utca vezet

Pintér Bence 2022-03-07 20:21:00
Győrben, a Baross utcán tartott utcafórumot Dobrev Klára, illetve a két győri ellenzéki jelölt, Jancsó Zita és Gasztonyi László.

Az Ukrajna elleni orosz agresszió kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök Putyin-barátsága, illetve a 400 forintos euró volt a fő vezérvonala Dobrev Klára DK-s politikus beszédének a győri utcafórumon, ahol Jancsó Zita és Gasztonyi László ellenzéki jelöltek kampányát támogatta meg.

„Április 3. tétje, hogy Orbán vagy Európa, béke vagy háború, béke, vagy egy gazember agresszor kiszolgálása”

– mondta a DK vezető politikusa a Baross úton, a csónakos szobor mellett.

Jancsó Zita, az egyes körzet ellenzéki képviseljelöltje arról beszélt: 12 év alatt néhány oligarcha, rokon, korrupt politikus luxuséletmódjának kedvéért a Fidesz mindent hagyott tönkremenni ebben az országban, pedig ezekből a pénzekből akár Győrben is lehetett volna rendezni a bérlakások kérdését vagy a közlekedést. Gasztonyi László, a kettes körzet ellenzéki képviselőjelöltje az esemény előtt nőnap alkalmából virágot osztott a tömegben, majd arról beszélt:

a Fidesz a pénzt nem az emberekre költötte, hanem saját magára.

Az ukrajnai konfliktus kapcsán elmondta: a Fidesz csak a rezsicsökkentésről tud beszélni a konfliktus kapcsán, de ennek oka van: az, hogy tudják, a politikájuk nyomán számos olyan választó van, aki már a rezsicsökkentett rezsiárakat sem tudja kifizetni.

Nyitókép: FMRpicture

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.