Márki-Zay Orbánnak: Ön 12 éve másolja a putyini modellt

Pintér Bence 2022-03-05 15:47:00
Márki-Zay Péter szerint nem az ellenzék, hanem Orbán áll a háború, azaz Vlagyimir Putyin orosz elnök pártján.

Facebookon írt arról Orbán Viktor miniszterelnök, hogy szerinte a „baloldal a háború oldalán áll”. Erre a reagált a Facebookon Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje:

„Miniszterelnök Úr! Ön 12 éve másolja a putyini modellt, 12 éve uszít Európa, a Nyugat és az európai egység ellen, 12 éve szolgálja ki az orosz érdekeket, és mióta a példaképe lerohanta Ukrajnát, összevissza beszél a NATO-szövetségről” – kezdődik az üzenet.

Ezután felvázolta, mi is a tét szerinte április 3-án.

„Pár száz kilométerre a határainktól emberek küzdenek a szabadságukért az ön agresszor barátjával szemben, aki kórházakat, iskolákat bombáz, atomerőműveket bombáz. És önnek még mindig az a legfontosabb, hogy az ellenzékről hazudjon, és a putyini propagandát visszhangozza. Szégyen! Az ön 12 éve követett putyini modellje a történelem szemétdombjára került. Lejárt a hintapolitika ideje, elég a hazugságokból! A tét világos: ön és Putyin vagy a Nyugat es Európa? A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty.”

Márki-Zay Péter korábban a Partizánnak adott interjúban arról beszélt, mindent meg kell tenni Ukrajnáért, ha a NATO, amelynek Magyarország is tagja, úgy dönt, akkor segíteni kell emberrel, fegyverrel is.

Orbán egyébként a hétvégén a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gazdakongresszusán beszélt, ahol elmondta: „a háborút elítéljük, különösen, hogy itt van a szomszédunkban; az erőszakra nemet mondunk, szövetségeseinkkel együtt vagyunk, és ez mind fontos, de a legfontosabb hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborús konfliktusból”.

Ezen kívül azt is bejelentette, hogy  kormány 17,5 százalékról 80 százalékra fogja emelni az agártámogatások nemzeti kiegészítésének mértékét. Hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy a nemzeti, az uniós és várható magánbefektetői forrásokkal együtt a következő években 9000 milliárd forint jut majd az agráriumnak. Ez háromszor annyi pénz, mint amennyi eddig volt.

Szólj hozzá!

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által.