Meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba az SZKKA fiatal játékosa

Vágvölgyi Bálint 2022-03-01 11:21:38
Győri Viktóriát először érte ez a megtiszteltetés.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ifjúsági csapatának játékosa, Győri Viktória életében először meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba. A 2003-as születésű beállós az előző idényben már az NB I-ben is bemutatkozott, a mostani szezonban 15 felnőtt NB I/B-s meccsén 60 gólt lőtt eddig. Győri erre a hétre utazik a szlovák válogatott edzőtáborába - olvasható az SZKKA hivatalos honlapján.

- Szombaton kaptam a hírt, hogy a felnőtt válogatottnál számítanak rám. Kicsit sokként ért, még fel sem tudom fogni, de természetesen nagyon örülök neki és mindent megteszek, hogy jól sikerüljön számomra az összetartás. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a felnőttekkel készülhetek. A junior válogatotthoz képest sokkal nagyobb terhelésre és nyilván nagyobb intenzitású edzésekre számítok. Őszintén, kicsit izgulok, de szerintem ez természetes, mivel ez lesz az első ilyen edzőtáborom. Szerencsére nagyon sokat tudtam fejlődni a klubomnál ebben az évben, persze vannak hullámvölgyek, de eddig sikerült magamból kihozni a maximumot. Igyekszem a válogatottnál is kihozni magamból a legjobbat és elégedetten visszatérni majd Szombathelyre – idézi Győri Viktóriát a klubhonlap.

Az SZKKA ificsapatának másik szlovák-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Zsákovics Sára tavaly nyáron Győrivel együtt szerepelt a junior Európa-bajnokságon. A szintén 2003-as születésű átlövő az új szakmai stáb bizalmát is élvezi a szlovák junior válogatottnál. Zsákovics kemény összetartásra számít a héten.

- Természetesen mindig megtiszteltetés, ha egy játékos válogatott meghívót kap. Nagyra értékelem az új edzők bizalmát, ez még nagyobb motivációt ad számomra, jó érzéssel tölt el. Hiszek a munkában, az alázatban, a kitartásban, ilyen a mentalitásom, szeretném hinni, hogy ez is közrejátszott az edzők döntésében. Ezek az összetartások már egyértelműen a nyár elején megrendezésre kerülő junior világbajnokságra orientálódnak, ezért szerintem ez lesz idén az egyik legnehezebb tábor, hiszen a terv szerint meccseink nem lesznek, ugyanis a tavalyi junior Európa-bajnokság óta nem edzettünk együtt. Az új edzői stábbal, sok új játékossal újra össze kell rakni a játékunkat és a csapatot, ami mindig egy nehéz feladat. Az utolsó klubmérkőzéseim az egyéni teljesítményemet nézve nem úgy alakultak, ahogy azt magamtól elvárom, ezért azzal a céllal megyek a válogatotthoz, hogy újra megtaláljam a jó formám, amivel majd a klubot és a válogatottat is segíteni tudom. Bízom abban, hogy az új ingerek jó hatással lesznek rám és jönni fog újra a jó teljesítmény – nyilatkozta Zsákovics Sára.

Címlapfotó: szombathelyikezilabda.hu

Szólj hozzá!

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.