Meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba az SZKKA fiatal játékosa

Vágvölgyi Bálint 2022-03-01 11:21:38
Győri Viktóriát először érte ez a megtiszteltetés.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ifjúsági csapatának játékosa, Győri Viktória életében először meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba. A 2003-as születésű beállós az előző idényben már az NB I-ben is bemutatkozott, a mostani szezonban 15 felnőtt NB I/B-s meccsén 60 gólt lőtt eddig. Győri erre a hétre utazik a szlovák válogatott edzőtáborába - olvasható az SZKKA hivatalos honlapján.

- Szombaton kaptam a hírt, hogy a felnőtt válogatottnál számítanak rám. Kicsit sokként ért, még fel sem tudom fogni, de természetesen nagyon örülök neki és mindent megteszek, hogy jól sikerüljön számomra az összetartás. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a felnőttekkel készülhetek. A junior válogatotthoz képest sokkal nagyobb terhelésre és nyilván nagyobb intenzitású edzésekre számítok. Őszintén, kicsit izgulok, de szerintem ez természetes, mivel ez lesz az első ilyen edzőtáborom. Szerencsére nagyon sokat tudtam fejlődni a klubomnál ebben az évben, persze vannak hullámvölgyek, de eddig sikerült magamból kihozni a maximumot. Igyekszem a válogatottnál is kihozni magamból a legjobbat és elégedetten visszatérni majd Szombathelyre – idézi Győri Viktóriát a klubhonlap.

Az SZKKA ificsapatának másik szlovák-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Zsákovics Sára tavaly nyáron Győrivel együtt szerepelt a junior Európa-bajnokságon. A szintén 2003-as születésű átlövő az új szakmai stáb bizalmát is élvezi a szlovák junior válogatottnál. Zsákovics kemény összetartásra számít a héten.

- Természetesen mindig megtiszteltetés, ha egy játékos válogatott meghívót kap. Nagyra értékelem az új edzők bizalmát, ez még nagyobb motivációt ad számomra, jó érzéssel tölt el. Hiszek a munkában, az alázatban, a kitartásban, ilyen a mentalitásom, szeretném hinni, hogy ez is közrejátszott az edzők döntésében. Ezek az összetartások már egyértelműen a nyár elején megrendezésre kerülő junior világbajnokságra orientálódnak, ezért szerintem ez lesz idén az egyik legnehezebb tábor, hiszen a terv szerint meccseink nem lesznek, ugyanis a tavalyi junior Európa-bajnokság óta nem edzettünk együtt. Az új edzői stábbal, sok új játékossal újra össze kell rakni a játékunkat és a csapatot, ami mindig egy nehéz feladat. Az utolsó klubmérkőzéseim az egyéni teljesítményemet nézve nem úgy alakultak, ahogy azt magamtól elvárom, ezért azzal a céllal megyek a válogatotthoz, hogy újra megtaláljam a jó formám, amivel majd a klubot és a válogatottat is segíteni tudom. Bízom abban, hogy az új ingerek jó hatással lesznek rám és jönni fog újra a jó teljesítmény – nyilatkozta Zsákovics Sára.

Címlapfotó: szombathelyikezilabda.hu

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.