Balla Jenő a választásról: A jelenlegi irány nem jó

Pintér Bence 2022-03-01 11:21:00
Balla Jenő úgy gondolta, hogy az ellenzéki kampány erőteljesebb beindulása előtt üzen azoknak a szavazóknak, akik őt tisztelték meg a bizalmukkal, és elmondja, hogy ő kit támogat. Interjú!

Mint arról mi is beszámoltunk, Balla Jenő, az Összefogás Győrért önkormányzati képviselője bár nem indul áprilisban – hiszen a győri kettes körzetben nem őt választották jelöltnek az előválasztáson – mégis plakátkampányba fogott. Erről kérdeztük röviden.

Több találgatás is volt, hogy milyen céllal kerültek ki a plakátjai az áprilisban esedékes országos választás kapcsán. A rend kedvéért kérdezzük meg: mégis indul?

Nem, az előválasztáson indultam és nem mellettem döntöttek a szavazók, ezt én tiszteletben tartom, a vállalásaimat pedig most is, mint mindig teljesítem.

Akkor miért plakátol?

Ellenzéki képviselő vagyok az önkormányzatban, mert nem tartom jónak a jelenlegi irányt. Úgy gondoltam, hogy az ellenzéki kampány erőteljesebb beindulása előtt üzenek azoknak a szavazóknak, akik engem tiszteltek meg a bizalmukkal, és elmondom, hogy én kit támogatok. Nyilván abban bízva, hogy ez segíti a választóim döntését.

Hogy Borsi Róbert fideszes képviselő Facebook-posztjából idézzünk: Balla Jenő baloldali lett?

Erre visszakérdezhetnék, hogy miért, a Fidesz jobboldali maradt? Nem szeretem, amikor politikusok mások elveit minősítgetik, vagy egyesek megpróbálnak kisajátítani témákat, irányokat.

Továbbra is jobboldali embernek vallom magam, és továbbra sem értek egyet sok mindennel, amit a jelenlegi kormány képvisel.

Az ellenzéki miniszterelnök jelölt ráadásul szintén jobboldali irányultságú, de ennél a választásnál azt gondolom nem is ez a fontos, hanem az, hogy az ország jövőjét ki milyen irányban képzeli el. A jelenlegi irány akármilyen címkét is kap nem jó, és ezt nagyon sokan gondolják így.

És a civilséggel mi a helyzet?

Továbbra sem vagyok egy pártnak sem a tagja, az előválasztáson pedig civilként indultam, de az előválasztás szabályainak értelmében kellett olyan politikai erő, aki delegált. Nem olyan bonyolult ez.

Azért Borsi Róberttől dícséretet is kapott, igazi civil kurázsinak nevezte az akciót.

Nem is tudom, hogy örüljek, vagy aggódjak. A dicséret azért túlzás, a fő üzenet részéről az ellenzéki jelöltek minősítése volt.

De erre azt tudom mondani, hogy tisztában vagyok azzal, hogy milyen kevés pénzből kampányol egy ellenzéki jelölt, és hogy minden fillér elköltésénél mérlegelni kell, hogy lehet a legjobban elérni a választókat.

Ilyen problémája a kormánypártnak nem nagyon van, úgy látszik minden médiafelültre jut pénz, pedig elvileg a vonatkozó törvény korlátozza az elkölthető összegeket.

Úgy gondolja a Fidesz többet költ a megengedettnél?

Szerencsére ez nem véleményes témakör, az Állami Számvevőszéknek kell ezt is ellenőriznie, bizonyára idén is hatékonyan megoldják. Egy biztos, én azt érzem, hogy nagyon lejt a pálya, és ez nem jó. Aki mögött igazi teljesítmény van, az nem fél a tiszta versenytől és nem írja át a szabálykönyvet, hogy neki kedvezzen.  

Számíthatunk további Balla Jenő-plakátokra áprilisig?  

Nem szeretném az indulókról elvonni a figyelmet, az ellenzéki kampány fordulatszámot váltott, ez az ő felületük most.

Bízom benne, hogy a választóimat elértem az üzenettel, a továbbiakban a városi politikára fókuszálok, illetve olyan témákban próbálom segíteni az ellenzék kampányát, ahol szükség lehet a tapasztalatomra és munkámra. De ígérem: a következő önkormányzati választásra kellő mennyiségű plakáttal készülök, ha valakinek hiányérzete lenne, csak addig kell kibírni.

Szólj hozzá!

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.