Balla Jenő a választásról: A jelenlegi irány nem jó

Pintér Bence 2022-03-01 11:21:00
Balla Jenő úgy gondolta, hogy az ellenzéki kampány erőteljesebb beindulása előtt üzen azoknak a szavazóknak, akik őt tisztelték meg a bizalmukkal, és elmondja, hogy ő kit támogat. Interjú!

Mint arról mi is beszámoltunk, Balla Jenő, az Összefogás Győrért önkormányzati képviselője bár nem indul áprilisban – hiszen a győri kettes körzetben nem őt választották jelöltnek az előválasztáson – mégis plakátkampányba fogott. Erről kérdeztük röviden.

Több találgatás is volt, hogy milyen céllal kerültek ki a plakátjai az áprilisban esedékes országos választás kapcsán. A rend kedvéért kérdezzük meg: mégis indul?

Nem, az előválasztáson indultam és nem mellettem döntöttek a szavazók, ezt én tiszteletben tartom, a vállalásaimat pedig most is, mint mindig teljesítem.

Akkor miért plakátol?

Ellenzéki képviselő vagyok az önkormányzatban, mert nem tartom jónak a jelenlegi irányt. Úgy gondoltam, hogy az ellenzéki kampány erőteljesebb beindulása előtt üzenek azoknak a szavazóknak, akik engem tiszteltek meg a bizalmukkal, és elmondom, hogy én kit támogatok. Nyilván abban bízva, hogy ez segíti a választóim döntését.

Hogy Borsi Róbert fideszes képviselő Facebook-posztjából idézzünk: Balla Jenő baloldali lett?

Erre visszakérdezhetnék, hogy miért, a Fidesz jobboldali maradt? Nem szeretem, amikor politikusok mások elveit minősítgetik, vagy egyesek megpróbálnak kisajátítani témákat, irányokat.

Továbbra is jobboldali embernek vallom magam, és továbbra sem értek egyet sok mindennel, amit a jelenlegi kormány képvisel.

Az ellenzéki miniszterelnök jelölt ráadásul szintén jobboldali irányultságú, de ennél a választásnál azt gondolom nem is ez a fontos, hanem az, hogy az ország jövőjét ki milyen irányban képzeli el. A jelenlegi irány akármilyen címkét is kap nem jó, és ezt nagyon sokan gondolják így.

És a civilséggel mi a helyzet?

Továbbra sem vagyok egy pártnak sem a tagja, az előválasztáson pedig civilként indultam, de az előválasztás szabályainak értelmében kellett olyan politikai erő, aki delegált. Nem olyan bonyolult ez.

Azért Borsi Róberttől dícséretet is kapott, igazi civil kurázsinak nevezte az akciót.

Nem is tudom, hogy örüljek, vagy aggódjak. A dicséret azért túlzás, a fő üzenet részéről az ellenzéki jelöltek minősítése volt.

De erre azt tudom mondani, hogy tisztában vagyok azzal, hogy milyen kevés pénzből kampányol egy ellenzéki jelölt, és hogy minden fillér elköltésénél mérlegelni kell, hogy lehet a legjobban elérni a választókat.

Ilyen problémája a kormánypártnak nem nagyon van, úgy látszik minden médiafelültre jut pénz, pedig elvileg a vonatkozó törvény korlátozza az elkölthető összegeket.

Úgy gondolja a Fidesz többet költ a megengedettnél?

Szerencsére ez nem véleményes témakör, az Állami Számvevőszéknek kell ezt is ellenőriznie, bizonyára idén is hatékonyan megoldják. Egy biztos, én azt érzem, hogy nagyon lejt a pálya, és ez nem jó. Aki mögött igazi teljesítmény van, az nem fél a tiszta versenytől és nem írja át a szabálykönyvet, hogy neki kedvezzen.  

Számíthatunk további Balla Jenő-plakátokra áprilisig?  

Nem szeretném az indulókról elvonni a figyelmet, az ellenzéki kampány fordulatszámot váltott, ez az ő felületük most.

Bízom benne, hogy a választóimat elértem az üzenettel, a továbbiakban a városi politikára fókuszálok, illetve olyan témákban próbálom segíteni az ellenzék kampányát, ahol szükség lehet a tapasztalatomra és munkámra. De ígérem: a következő önkormányzati választásra kellő mennyiségű plakáttal készülök, ha valakinek hiányérzete lenne, csak addig kell kibírni.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.