Kisállatoknak gyűjtenek a Szakállas Gazfickók

Pintér Bence 2022-02-28 19:31:16
A szakállas civilek a győri Puha Pracliknak, és az ukrán menekültek kisállatainak is gyűjtenek.

Gyűjtést indít a Győri Puha Praclik Egyesület, illetve az Ukrajnában kitört háború miatt kiskedvenceikkel menekülők számára a Szakállas Gazfickók klub. Közleményükben előbbi egyesület kapcsán azt írják:

A Győr és környékén élők már jó ideje követhetik a munkásságukat, ők azok, akiket hívunk, ha cicát találunk, örökbefogadnánk vagy segítség kellene apró barátainknak és éjt nappallá téve (néha a magánéletük rovására is) azon fáradoznak, hogy egyetlen apró pracli se maradjon egyedül.

Másrészt viszont a hirtelen kialakult háborús helyzet miatt kis kedvenceikkel menekülni kényszerült lakosság házi állatainak gondozását segítő szervezeteknek is juttatnak az adományokból.

A gyűjtés március 2-től március 26-ig tart: az itt található Facebook-eseménynél feltüntették az országszerte elérhető BVHC-tagokat, akiket meg lehet keresni az adományokkal, ezen felül személyesen is lehet vinni a Győri Lima Pub & Hostelbe, ahol nyitvatartási időben mindenki a segítségetekre lesz az adomány elhelyezésében, amelyeket aztán áprilisiban közösen szállítanak àt az egyesület részére. „Amennyiben az ukrán menekültek kedvenceinek megsegítését támogatnátok célzottan, kérünk, hogy kizárólag tárgyi adományok formájában és ezen célok megjelölésével adjátok le részünkre, és gondoskodunk azok továbbításáról a segítő szervezetek részére” – írják.

A Bearded Villains (Szakállas Gazfickók) egy Egyesült Államokból indult szakáll klub, mely az amerikai motoros csoportok mintájára és hierarchiája mentén jött létre, és mára a világ legnagyobb, szakállasokat tömörítő szervezetévé nőtte ki magát. „Fő szervező elve a testvériesség, a nyitottság, a hűség, az önzetlenség és jótékonyság. A Bearded Villains Hungarian Crew ennek a globális közösségnek a magyar tagjait fogja össze az ország egész területéről. Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre, a szakállkultúra ápolására és karitatív megmozdulások szervezésére, a segítségnyújtásra. Kiemelt kérdésként tekintünk az elesettek, szociálisan rászorultak, a gyermekek megsegítésére, illetve az állatvédelemre is” – írják magukról a szakállas civilek.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.