Kisállatoknak gyűjtenek a Szakállas Gazfickók

Pintér Bence 2022-02-28 19:31:16
A szakállas civilek a győri Puha Pracliknak, és az ukrán menekültek kisállatainak is gyűjtenek.

Gyűjtést indít a Győri Puha Praclik Egyesület, illetve az Ukrajnában kitört háború miatt kiskedvenceikkel menekülők számára a Szakállas Gazfickók klub. Közleményükben előbbi egyesület kapcsán azt írják:

A Győr és környékén élők már jó ideje követhetik a munkásságukat, ők azok, akiket hívunk, ha cicát találunk, örökbefogadnánk vagy segítség kellene apró barátainknak és éjt nappallá téve (néha a magánéletük rovására is) azon fáradoznak, hogy egyetlen apró pracli se maradjon egyedül.

Másrészt viszont a hirtelen kialakult háborús helyzet miatt kis kedvenceikkel menekülni kényszerült lakosság házi állatainak gondozását segítő szervezeteknek is juttatnak az adományokból.

A gyűjtés március 2-től március 26-ig tart: az itt található Facebook-eseménynél feltüntették az országszerte elérhető BVHC-tagokat, akiket meg lehet keresni az adományokkal, ezen felül személyesen is lehet vinni a Győri Lima Pub & Hostelbe, ahol nyitvatartási időben mindenki a segítségetekre lesz az adomány elhelyezésében, amelyeket aztán áprilisiban közösen szállítanak àt az egyesület részére. „Amennyiben az ukrán menekültek kedvenceinek megsegítését támogatnátok célzottan, kérünk, hogy kizárólag tárgyi adományok formájában és ezen célok megjelölésével adjátok le részünkre, és gondoskodunk azok továbbításáról a segítő szervezetek részére” – írják.

A Bearded Villains (Szakállas Gazfickók) egy Egyesült Államokból indult szakáll klub, mely az amerikai motoros csoportok mintájára és hierarchiája mentén jött létre, és mára a világ legnagyobb, szakállasokat tömörítő szervezetévé nőtte ki magát. „Fő szervező elve a testvériesség, a nyitottság, a hűség, az önzetlenség és jótékonyság. A Bearded Villains Hungarian Crew ennek a globális közösségnek a magyar tagjait fogja össze az ország egész területéről. Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre, a szakállkultúra ápolására és karitatív megmozdulások szervezésére, a segítségnyújtásra. Kiemelt kérdésként tekintünk az elesettek, szociálisan rászorultak, a gyermekek megsegítésére, illetve az állatvédelemre is” – írják magukról a szakállas civilek.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.