Kisállatoknak gyűjtenek a Szakállas Gazfickók

Pintér Bence 2022-02-28 19:31:16
A szakállas civilek a győri Puha Pracliknak, és az ukrán menekültek kisállatainak is gyűjtenek.

Gyűjtést indít a Győri Puha Praclik Egyesület, illetve az Ukrajnában kitört háború miatt kiskedvenceikkel menekülők számára a Szakállas Gazfickók klub. Közleményükben előbbi egyesület kapcsán azt írják:

A Győr és környékén élők már jó ideje követhetik a munkásságukat, ők azok, akiket hívunk, ha cicát találunk, örökbefogadnánk vagy segítség kellene apró barátainknak és éjt nappallá téve (néha a magánéletük rovására is) azon fáradoznak, hogy egyetlen apró pracli se maradjon egyedül.

Másrészt viszont a hirtelen kialakult háborús helyzet miatt kis kedvenceikkel menekülni kényszerült lakosság házi állatainak gondozását segítő szervezeteknek is juttatnak az adományokból.

A gyűjtés március 2-től március 26-ig tart: az itt található Facebook-eseménynél feltüntették az országszerte elérhető BVHC-tagokat, akiket meg lehet keresni az adományokkal, ezen felül személyesen is lehet vinni a Győri Lima Pub & Hostelbe, ahol nyitvatartási időben mindenki a segítségetekre lesz az adomány elhelyezésében, amelyeket aztán áprilisiban közösen szállítanak àt az egyesület részére. „Amennyiben az ukrán menekültek kedvenceinek megsegítését támogatnátok célzottan, kérünk, hogy kizárólag tárgyi adományok formájában és ezen célok megjelölésével adjátok le részünkre, és gondoskodunk azok továbbításáról a segítő szervezetek részére” – írják.

A Bearded Villains (Szakállas Gazfickók) egy Egyesült Államokból indult szakáll klub, mely az amerikai motoros csoportok mintájára és hierarchiája mentén jött létre, és mára a világ legnagyobb, szakállasokat tömörítő szervezetévé nőtte ki magát. „Fő szervező elve a testvériesség, a nyitottság, a hűség, az önzetlenség és jótékonyság. A Bearded Villains Hungarian Crew ennek a globális közösségnek a magyar tagjait fogja össze az ország egész területéről. Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre, a szakállkultúra ápolására és karitatív megmozdulások szervezésére, a segítségnyújtásra. Kiemelt kérdésként tekintünk az elesettek, szociálisan rászorultak, a gyermekek megsegítésére, illetve az állatvédelemre is” – írják magukról a szakállas civilek.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.