Kamupártokkal próbálja befolyásolni a választásokat a Fidesz Szombathelyen is!

Farkas Bazsi 2022-02-26 14:01:00
Feljelentést tesz a Momentum.

Közleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz a Momemtum Mozgalom Vas megyei elnöke, Lukács Dániel. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Tegnap ülésezett a Helyi Választási Bizottság, amelyen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy komoly visszaélések és bűncselekmények történtek az országgyűlési választás ajánlásgyűjtési időszakában. Nulla társadalmi támogatottságú kamupártok adták le a formailag esetleg elfogadható, megfelelő mennyiségű ajánlást extrém sok hamis és hibás mellett.

A Normális Élet Pártja nevű kamupárt jelöltjének, Horváth Éva ajánlásainak 38 százaléka volt nyilvánvalóan hamis. Ez olyan rendszerszintű visszaélésre utal, amely mellett a Választási Bizottság sem mehetett el, maguk tették meg a feljelentést. Volt itt minden: ajánlás sokszorozás, hamis aláírás és elhunyt személyek adataival való visszaélés is.

Horváth Évát, akinek neve mellesleg az ajánlóíveken gyűjtőként is szerepel nem, vagy elvétve lehetett látni Szombathelyen gyűjteni. Információink vannak arról, hogy a Fidesz által menedzselt kamupárt regionális képviselője, a zalaegerszegi Marton Ádám hozta a már kész, kitöltött ajánlóíveket, majd adta át azokat Horváth Évának, aki aztán mint gyűjtő aláírta azokat. Ez azonban törvénysértő!

Több egyéb kamu szervezet is hasonló eszközökkel élt és náluk is megfigyelhető volt a nagyon magas arányú, sokszor formailag sem megfelelő, hamis ajánlás.

A pornómilliárdos Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom által indítani akart győri Tömböly Tamásnak is úgy gyűltek össze az ajánlásai, hogy ő valószínűleg pár alkalmat leszámítva nem is járt Szombathelyen és a környező falvakban sem. Néhány fizetett segítője volt, de ők nem tudtak volna önerőből ennyi ajánlást összegyűjteni szűk két hét alatt az kvázi ismeretlen szervezetnek és jelöltnek.

Arcpirító megoldáshoz folyamadott a helyi Fidesz a Munkáspárt és az Szanyi Tibor féle ISZOMM esetében is. A teljesen ismeretlen Hegedűs Mátét ajánló szombathelyi íveken a tegnapi választási bizottsági ülésen dr. Hankó Faragó Miklós ügyvéd, a hat ellenzéki párt delegáltja számos, közismert szombathelyi fideszes ajánlását találta meg. Ezen fideszes ajánlások nélkül meg sem lett volna ezen kamupártok jelöltjének 500 szükséges ajánlása.

A probléma nem csupán az, hogy ezek a szervezetek százmilliós tételekben károsítják meg a magyar embereket, hanem az is, hogy Szombathelyen így akarja a Fidesz és a hatalma elvesztésétől rettegő Hende Csaba manipulálni a választást, megtéveszteni a kormányváltást akaró választókat.

Az egységes ellenzék nevében minden jogorvoslati lépéssel élni fogunk és feljelentéseket teszünk a nyilvánvaló választási csalás miatt!

Meg fogjuk akadályozni, hogy a Fidesz és a gyáva Hende Csaba elcsalják a választást!

Frissítés

Cikkünk megjelenése után telefonon értük el Lukács Dánielt, akitől pontosítást kértünk, hogy mely esetekben fognak jogi lépéseket tenni.

Lukács azt mondta, hogy a Munkáspárt - ISZOMM és a Megoldás Mozgalom esetében ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést a rendőrségen.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.