Kamupártokkal próbálja befolyásolni a választásokat a Fidesz Szombathelyen is!

Farkas Bazsi 2022-02-26 14:01:00
Feljelentést tesz a Momentum.

Közleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz a Momemtum Mozgalom Vas megyei elnöke, Lukács Dániel. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Tegnap ülésezett a Helyi Választási Bizottság, amelyen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy komoly visszaélések és bűncselekmények történtek az országgyűlési választás ajánlásgyűjtési időszakában. Nulla társadalmi támogatottságú kamupártok adták le a formailag esetleg elfogadható, megfelelő mennyiségű ajánlást extrém sok hamis és hibás mellett.

A Normális Élet Pártja nevű kamupárt jelöltjének, Horváth Éva ajánlásainak 38 százaléka volt nyilvánvalóan hamis. Ez olyan rendszerszintű visszaélésre utal, amely mellett a Választási Bizottság sem mehetett el, maguk tették meg a feljelentést. Volt itt minden: ajánlás sokszorozás, hamis aláírás és elhunyt személyek adataival való visszaélés is.

Horváth Évát, akinek neve mellesleg az ajánlóíveken gyűjtőként is szerepel nem, vagy elvétve lehetett látni Szombathelyen gyűjteni. Információink vannak arról, hogy a Fidesz által menedzselt kamupárt regionális képviselője, a zalaegerszegi Marton Ádám hozta a már kész, kitöltött ajánlóíveket, majd adta át azokat Horváth Évának, aki aztán mint gyűjtő aláírta azokat. Ez azonban törvénysértő!

Több egyéb kamu szervezet is hasonló eszközökkel élt és náluk is megfigyelhető volt a nagyon magas arányú, sokszor formailag sem megfelelő, hamis ajánlás.

A pornómilliárdos Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom által indítani akart győri Tömböly Tamásnak is úgy gyűltek össze az ajánlásai, hogy ő valószínűleg pár alkalmat leszámítva nem is járt Szombathelyen és a környező falvakban sem. Néhány fizetett segítője volt, de ők nem tudtak volna önerőből ennyi ajánlást összegyűjteni szűk két hét alatt az kvázi ismeretlen szervezetnek és jelöltnek.

Arcpirító megoldáshoz folyamadott a helyi Fidesz a Munkáspárt és az Szanyi Tibor féle ISZOMM esetében is. A teljesen ismeretlen Hegedűs Mátét ajánló szombathelyi íveken a tegnapi választási bizottsági ülésen dr. Hankó Faragó Miklós ügyvéd, a hat ellenzéki párt delegáltja számos, közismert szombathelyi fideszes ajánlását találta meg. Ezen fideszes ajánlások nélkül meg sem lett volna ezen kamupártok jelöltjének 500 szükséges ajánlása.

A probléma nem csupán az, hogy ezek a szervezetek százmilliós tételekben károsítják meg a magyar embereket, hanem az is, hogy Szombathelyen így akarja a Fidesz és a hatalma elvesztésétől rettegő Hende Csaba manipulálni a választást, megtéveszteni a kormányváltást akaró választókat.

Az egységes ellenzék nevében minden jogorvoslati lépéssel élni fogunk és feljelentéseket teszünk a nyilvánvaló választási csalás miatt!

Meg fogjuk akadályozni, hogy a Fidesz és a gyáva Hende Csaba elcsalják a választást!

Frissítés

Cikkünk megjelenése után telefonon értük el Lukács Dánielt, akitől pontosítást kértünk, hogy mely esetekben fognak jogi lépéseket tenni.

Lukács azt mondta, hogy a Munkáspárt - ISZOMM és a Megoldás Mozgalom esetében ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést a rendőrségen.

Szólj hozzá!

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.