Kamupártokkal próbálja befolyásolni a választásokat a Fidesz Szombathelyen is!

Farkas Bazsi 2022-02-26 14:01:00
Feljelentést tesz a Momentum.

Közleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz a Momemtum Mozgalom Vas megyei elnöke, Lukács Dániel. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Tegnap ülésezett a Helyi Választási Bizottság, amelyen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy komoly visszaélések és bűncselekmények történtek az országgyűlési választás ajánlásgyűjtési időszakában. Nulla társadalmi támogatottságú kamupártok adták le a formailag esetleg elfogadható, megfelelő mennyiségű ajánlást extrém sok hamis és hibás mellett.

A Normális Élet Pártja nevű kamupárt jelöltjének, Horváth Éva ajánlásainak 38 százaléka volt nyilvánvalóan hamis. Ez olyan rendszerszintű visszaélésre utal, amely mellett a Választási Bizottság sem mehetett el, maguk tették meg a feljelentést. Volt itt minden: ajánlás sokszorozás, hamis aláírás és elhunyt személyek adataival való visszaélés is.

Horváth Évát, akinek neve mellesleg az ajánlóíveken gyűjtőként is szerepel nem, vagy elvétve lehetett látni Szombathelyen gyűjteni. Információink vannak arról, hogy a Fidesz által menedzselt kamupárt regionális képviselője, a zalaegerszegi Marton Ádám hozta a már kész, kitöltött ajánlóíveket, majd adta át azokat Horváth Évának, aki aztán mint gyűjtő aláírta azokat. Ez azonban törvénysértő!

Több egyéb kamu szervezet is hasonló eszközökkel élt és náluk is megfigyelhető volt a nagyon magas arányú, sokszor formailag sem megfelelő, hamis ajánlás.

A pornómilliárdos Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom által indítani akart győri Tömböly Tamásnak is úgy gyűltek össze az ajánlásai, hogy ő valószínűleg pár alkalmat leszámítva nem is járt Szombathelyen és a környező falvakban sem. Néhány fizetett segítője volt, de ők nem tudtak volna önerőből ennyi ajánlást összegyűjteni szűk két hét alatt az kvázi ismeretlen szervezetnek és jelöltnek.

Arcpirító megoldáshoz folyamadott a helyi Fidesz a Munkáspárt és az Szanyi Tibor féle ISZOMM esetében is. A teljesen ismeretlen Hegedűs Mátét ajánló szombathelyi íveken a tegnapi választási bizottsági ülésen dr. Hankó Faragó Miklós ügyvéd, a hat ellenzéki párt delegáltja számos, közismert szombathelyi fideszes ajánlását találta meg. Ezen fideszes ajánlások nélkül meg sem lett volna ezen kamupártok jelöltjének 500 szükséges ajánlása.

A probléma nem csupán az, hogy ezek a szervezetek százmilliós tételekben károsítják meg a magyar embereket, hanem az is, hogy Szombathelyen így akarja a Fidesz és a hatalma elvesztésétől rettegő Hende Csaba manipulálni a választást, megtéveszteni a kormányváltást akaró választókat.

Az egységes ellenzék nevében minden jogorvoslati lépéssel élni fogunk és feljelentéseket teszünk a nyilvánvaló választási csalás miatt!

Meg fogjuk akadályozni, hogy a Fidesz és a gyáva Hende Csaba elcsalják a választást!

Frissítés

Cikkünk megjelenése után telefonon értük el Lukács Dánielt, akitől pontosítást kértünk, hogy mely esetekben fognak jogi lépéseket tenni.

Lukács azt mondta, hogy a Munkáspárt - ISZOMM és a Megoldás Mozgalom esetében ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést a rendőrségen.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.