Nemény és Hende a kórházi parkoló egyeztetésére mentek, de végül más-más rendezvényre tévedtek

Farkas Bazsi 2022-02-23 16:47:00
Egészen biztosan ez történt. Máskülönben hogyan értelmezhették volna eltérően azt, amiben végül megállapodtak?

Egy kicsit talán már az egészségesen is túlnőtt az a parkoló-saga, amit egy telekvásárlás váltott ki. 1972-ben zárt be a régi városi strand Szombathelyen. Azóta volt a területen napközis tábor, meg kutyafuttató, de nagyon érdemben semmi. A Markusovszky Kórház dolgozóinak ötlettára is csak azután nyílt ki, hogy megneszelték, 20 lakásos társasház, 6 üzlet, 20 parkoló és 20 garázs épülne itt.

Régen látott tiltakozás indult meg, nyílt levéllel, meg aláírásgyűjtéssel azért, hogy ne társasház (ami mellett egyébként több ezer négyzetméternyi zöld terület maradt volna) épüljön, hanem parkoló, 100-as nagyságrendben.

Ma ebben az ügyben ült egy asztalhoz Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester és Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség parlamenti képviselője.

Azért itt megjegyezném, hogy az első parkolót követelő hangok idején az államnak még megvolt a területre az elővásárlási joga, és ugyan Hende akkor azt hangoztatta, hogy szerinte is parkolókat kell itt létesíteni, végül lobbiereje nem ért célba, az állam nem kívánt élni elővásárlási jogával. 

Na de vissza a mai tárgyalóasztalhoz, ahol nem tudni pontosan mi történt, mivel az esemény nem volt sajtónyilvános és ezt követően sajtótájékoztatót sem tartottak a felek.

Mindenesetre a manapság egyre divatosabbá váló, sajtótájékoztatók helyetti Facebookon való kinyilatkoztatásokból arra tudunk következtetni, hogy a két politikus végül egymást elkerülve valami teljesen másik rendezvényre toppant be.

Nemény ugyanis arról ír, hogy szándékuk szerint a telek marad a tulajdonosnál, a parkolóra az állam ad pénzt, azt pedig majd a kórház bérli, amelynek összegét támogatás formájában a szombathelyi önkormányzat utalja át az intézménynek. 

Hende pedig azt írja, hogy abban állapodtak meg, hogy a régi strand területén értékesített telket a város visszavásárolja. A visszavásárlás összegét csakúgy, mint a parkolók építésének árát az állam fizeti ki.

Nemény és Hende egyébként arról is máshogyan nyilatkozott, hogy meddig kért gondolkodási időt a tulajdonos. Hende szerint ez 7 nap, Nemény pedig március 7-ról tud.

Címlapfotó alap: Hende Csaba Facebook-oldala

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.