Mészáros Lőrinc embere áthangolja Szlovéniát

Nagy Donát 2022-02-23 09:59:26
Megvették a maribori Radio City-t, a magyar kormányközeli rádióműsorok gyártója a szomszédunkban is helyzetbe került.

Szlovéniában terjeszkedik a Mészáros Lőrinc-közeli, a Rádió 1 központjában működő Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft., mely adásvételi szerződést írt alá az egyik vezető rádió, a Radio City 100 százalékának megvásárlásáról, írja a Media1.

Fotó: Pixabay

A lap szlovén források alapján korábban már beszámolt arról, hogy várhatóan Mészáros Lőrinc közelébe kerül Szlovénia egyik vezető rádiója, a maribori Radio City. Az első sajtóhírek Szlovéniából úgy szóltak, hogy Vida József, a TV2 tulajdonosa, a Takarékbank volt vezérigazgatója, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke lehet a népszerű Radio City vevője. A ma érkezett hivatalos közleményből kiderül, hogy a Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. írta alá magyar részről a szerződést Mišo Hölbl üzletemberrel a tulajdonát képező Radio City elnevezésű rádió 100 százalékának megvásárlásáról.

A Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. annak a Deák Gábornak a nevén van, aki Vida Józsefhez hasonlóan szintén közvetlenül köthető Mészáros Lőrinchez, a volt felcsúti gázszerelőből lett milliárdoshoz, Orbán Viktor magyar miniszterelnök oligarcha barátjához. A Radio Factory Kft. gyártja számos kormányközeli rádió magyarországi műsorát, például a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsorát, írják.

Az általuk felvásárolt Radio City rádiócsatornát 1993-ban alapította Mišo Hölbl és tette vezető rádióvá a maribori és északkelet-szlovéniai régióban.

A felek megegyezése után a tranzakció az összes szükséges szlovén jogszabályi feltétel teljesülését és hozzájárulás beszerzését követően válik teljes mértékben véglegessé.

Az ügylettel kapcsolatosan a vevő RadioFactory Kft. ügyvezetője, Turi Árpád és a Media Moment Kft. ügyvezetője, Székely Szilárd azt mondják, eredően jelenleg nincs okuk változtatni a vezetőség összetételén, mint ahogy a mostani csapat szerkezetén és létszámán sem. Feltett szándékuk, hogy az itthon összegyűjtött iparági tudással és tanácsaikkal még erősebbé és meghatározóbbá tegyék a Radio City rádiócsatornát – írják. Arra a közlemény nem tért ki, hogy a jelenlegi tulajdonos miért döntött az eladás mellett, ahogy a vételárról sem tettek említést.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is